Hoteller og spennende overnatting i Narvik

av | Hoteller

Hoteller og spennende overnatting i Narvik

Planlegger du et besøk i Narvik finner du mange ulike muligheter for overnatting som vil passe dine behov. Her finner du både sentrumsnære hoteller med lang historie og spennende arkitektur, og unike overnattingsplasser tett på naturen eller med spektakulær utsikt over byen. Sjekk noen av de mange overnattingsplassene i Narvik og Narvikregionen her, og la deg inspirere.

Breidablikk Gjestehus

Breidablikk Gjestehus ligger kun noen minutters gange fra Narvik Sentrum, og tilbyr hjemmekoselige rom i nordisk stil. Breidablikk har lang historie, og har tilbudt innkvartering helt siden 1950. Etter en nylig renovering fremstår det som moderne og stilfullt, og fra spisesalen har du fantastisk utsikt over Narvik Sentrum. Hotellet passer både for deg som reiser alene, som par eller familie da de tilbyr både enkeltrom, dobbeltrom og familierom med inntil 4 overnattingsplasser.

Tenker du deg på skiferie til Narvik? Breidablikk ligger midt mellom skibakkene og sentrum, så her har du nærhet til både aktive dager i løypene og servicetilbudene du finner i sentrum.

Breidablikk Gjestehus overnatting Narvik
Spisesalen hos Breidablikk Gjestehus i Narvik
Sølvi, eier og driver av Breidablikk Gjestehus i Narvik

Narvik Mountain Lodge

Med spektakulær utsikt over Narvik sentrum, fjorden og fjellene bak ligger Narvik Mountain Lodge. Dette stedet er perfekt for dem som vil bo komfortabelt og stilfullt og med umiddelbar nærhet til fjellet og skiløypene. Vinterstid kan du spenne på deg skiene like utenfor hytten, og etter siste tur svinger du enkelt rett inn igjen på tunet.

Narvik Mountain Lodge har 5 rom med til sammen 14 senger, fordelt over 3 bygninger. I hovedhuset er det 6 sengeplasser, mens det i stabburet og annekset er 4 sengeplasser hver. De tre tømmerbygningene danner et lite tun med flott en flott uteplass i sentrum hvor dere kan nyte midnattssolen om sommeren eller beundre nordlyset om vinteren. Stedet har også en utendørs Jacuzzi perfekt for avslapping etter en lang dag på fjellet.

Hos Narvik Mountain Lodge er det lagt opp til selvhusholdning, og hovedhytten har derfor et fullt utstyrt kjøkken samt stor spiseplass i hovedstuen.

Ute etter opplevelsesrike dager i Narvik. Sjekk vår oversikt over interessante og morsomme ting å gjøre i Narvik her. 

Narvik Mountain Lodge, overnatting i Narvik
Narvik Mountain Lodge, overnatting i Narvik
Narvik Mountain Lodge, overnatting i Narvik

Quality Hotel Grand Royal

Midt i Narvik sentrum ligger Quality Hotel Grand Royal, kun 1 minutt fra togstasjonen og ca. 5 minutt fra Narvikfjellet alpinanlegg. Hotellet er et konferansehotell med 156 hotellrom og en kapasitet på inntil 500 konferansedeltakere.

Hotellet har eksistert i lang tid i Narvik, og har en over 100 år spennende historie som også har røtter til rallarene og anleggsbyen i Rombaksbotn. Under 2. verdenskrig fungerte bygget som base for tyskerne, men etter en utvidelse av hotellet på 1950 tallet var det i en del tiår Norges største hotell med en kapasitet på 220 senger.

Vil du lære mer om Rallarene og Rombaksbotn? Les den spennende historien her.

På Quality Hotel Grand Royal bor du i umiddelbar nærhet til alt det spennende Narvik har å by på, og skulle sulten komme snikende har de også 2 restauranter i bygget. Rallar’n Pub og Kro byr på tradisjonsrik og moderne mat i koselige omgivelser, mens Linken Restaurant og Bar i toppetasjen byr på fine dining med panoramautsikt mot fjord og fjell.

Quality Hotel Grand Royal  i Narvik
Rallar'n Pub og Kro på Quality Hotel Grand Royal  i Narvik
Boknafisk servert på Rallar'n Pub og Kro på Quality Hotel Grand Royal  i Narvik

Fjellkysten gjestehus

Fjellkysten gjestehus ligger rundt 50 minutters kjøretur fra Narvik, i Tennevoll. Hotellet tilbyr store og romslige rom, mange med flott utsikt over fjorden nedenfor. Fjellkysten er et perfekt sted for en aktiv ferie i nord, og tilbyr blant annet grottevandring, guidede vandreturer, kanoturer, fuglekikking, isklatring og havfiske.

Hotellet disponere også en liten 6 hulls golfbane og ligger i kort kjøreavstand fra verdens nordligste dyrepark, Polar Park.

Fjellkysten gjestehus, overnatting i Narvikregionen
Fjellkysten gjestehus, overnatting i Narvikregionen
Utsikten fra Fjellkysten gjestehus, overnatting i Narvikregionen

Scandic Narvik

Scandic Narvik ligger i et av byens mest synlige og spesielle signalbygg like ved sjøen i sentrum av Narvik. Bygget, med en høyde på 54,5 meter, er et av Nord-Norges høyeste bygninger og er utformet med en fasade bestående av to buede glassflater. Bygget er også smalere nede enn oppe, noe som har gitt tilnavnet Vannkokeren blant lokalbefolkningen.
Scandic Narvik har 148 rom, treningsrom, møterom og konferansesaler fordelt over byggets 19 etasjer. På toppen ligger en Skybar som byr på fantastisk utsikt over Narvik, fjorden, fjellene og områdene rundt.

Scandic Narvik er et av de mest spesielle hotell i Narvik
Hotellrom på Scandic Narvik

Gammen ŠlubbugoahtiIsogaisa

Like utenfor Narvik, i den lille marksamiske bygden Snubba/Duorga kan du booke en helt spesiell overnattingsopplevelse i en autentisk gamme. Gammen ŠlubbugoahtiIsogaisa, som betyr gammen under Snobbkollen, byr på overnatting i naturskjønne omgivelser og er perfekt for deg som vil roe ned og lade batteriene.

Gammen ble bygget i 1999, basert på tradisjonelle samiske byggemetoder. Den ligger plassert like i kanten av en stor granskog og der er anlagt traktorvei opp til området. Granskogen er hjem for mange fugler og ville dyr, og det er ikke uvanlig å kunne observere beitende elg på engen nedenfor gammen eller å se både hare og rev komme forbi.

I gammen er det to sovealkover med overnattingsplass for 4-5 personer. Der er også et oppholdsrom med sofagruppe og kjøkkenkrok. Toalettfasilitetene kommer i form av en liten utedo på andre siden av tunet. Gammen har vedfyring og rikelig med ved tilgjengelig i vedskuret, mens matlaging foregår på en gasskomfyr inne eller på bål ute. Kjøleskap er ikke nødvendig da det er en egen luke i gulvet med plass for matvarer som trenger en kjøligere oppbevaringsplass.

Utenfor gammen er det anlagt en egen bålplass i en gapahuk, et perfekt sted å nyte lange samtaler eller bare lytte til sprakingen fra flammene og skogens ro. Ønsker du litt organisert aktivitet når du bor i gammen kan du melde deg på skogstur, fisketur med båt eller være med på kurs for å lære å sette opp en tradisjonell lavvu.

Gammen ŠlubbugoahtiIsogaisa
Oppholdsrommet i Gammen ŠlubbugoahtiIsogaisa ved Narvik
Utsikt fra Gammen ŠlubbugoahtiIsogaisa like ved Narvik

Narvik Hotel Wivel

Et annet sentralt sentrumshotell i Narvik er Narvik Hotel Wivel. Hotellet har 32 nyrenoverte rom fra 17 til 50kvm som er smakfullt innredet. 

Narvik Hotel Wivel ligger i gåavstand til det meste i sentrum, og kun en kort kjøretur fra Narvikfjellet alpinanlegg. 

Narvik hotel Wivel
Narvik hotel Wivel

Reisen til Narvik ble foretatt som et markedsføringssamarbeid for Visit Nord-Norge og Visit Narvik for å fremheve Narviks spennende historie og mange aktivitetsmuligheter. Alle betraktninger og meninger er som alltid helt og holdent mine egne. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)