Hemsedal for liten og stor

av | Adventure, Naturopplevelser

Foto: Kalle Hägglund / Hemsedal.com

Hemsedal for liten og stor

Hemsedal er en destinasjon for aktive familier året rundt. Her er noen smakebiter av alt det du kan oppleve i Hemsedal, både for liten og stor.

SPONSET SAMARBEID

Snølek og ski i Hemsedal

Hemsedal Skisenter har hele 53 bakker og 21 heiser, og et stort barneområde og snowparks. Løypetilbudet er variert med bakker for alle nivå, og passer derfor perfekt for venner og familier på ski sammen. Skisesongen er fra november til 2. mai 2021, og vi har åpent hver dag. SkiPass kan kjøpes online.

Hemsedal har også tilrettelagte akeløyper som passer for både liten og stor, så her er det moro for alle aldersgrupper.

Foretrekker du langrennski kan Hemsedal by på fantastiske langrennsmuligheter i skog, dal og på høyfjellet. Du finner 250 km med løyper, både klassisk, skøytespor og stikkede høyfjellsløyper.

For de litt mer eventyrlystne har også Hemsedal kjent for sine flotte offpiste muligheter! Du kan bli med på guidede offpiste eller toppturer sammen med en av Hemsedals erfarne turledere for å få mest mulig ut av din off piste kjøring. På guidede turer lærer man selvsagt også litt om sikkerhet og skredfare.

Skal du ut på offpiste selv, med venner eller familie er det viktig at dere har kunnskap om skred og sikkerhet.

Hemsedal

Foto: Kalle Hägglund / Hemsedal.com

Hundekjøring i Hemsedal

Med Hemsedal Huskies er det også muligheter for å være med på hundekjøring i Hemsedal. 

Turlederen kjører sitt spann foran og deltageres spann vil følge etter, og du trenger ikke å ha erfaring med hundespann fra før, bare være lysten til å prøve noe nytt og spennende!

Hemsedal Huskie tilrettelegger turer for store og små grupper etter ønsker og behov, og overnattingturer over flere dager i telt eller hytte.

Isklatring of Via Ferrata i Hemsedal

Hemsedal har flere profesjonelle aktører som tilbyr kurs og guiding i isklatring. Dette er en flott opplevelse for både private og grupper. Dersom du ikke har klatret noe før, er det mulighet for å ta et introduksjonskurs.

Det er heldigvis ikke bare på vinterstid Hemsedal tilbyr luftige opplevelser i fjellet. På sommeren innbyr Hemsedals fjell til sportsklatring, fjellklatring, via ferrata, familieklatring, gratis buldresten m.m. Du kan booke guidet tur for både solo klatrere, familier og grupper. I Hemsedal sentrum finner du Høyt & Lavt Klatreparken for barn i alle aldre og bak Rampa Kjøpesenter finner du en stor buldresten til fri bruk.  

Via Ferrate Hemsedal

Foto: Nils Erik Bjorholt / Hemsedal.com

Vandre- og fjellturer i Hemsedal

Hemsedal er også perfekt for deg som like å gå i fjellet, og byr på hele 41 fjellturer fordelt på 210 km! Den høyeste toppen i Hemsedal er Høgeloft på 1920 m.o.h.

Utforsk Hemsedal på hest eller sykkel

Ønsker du ikke å ta beina fatt kan du pgså utforske fjellet fra hesteryggen, og det tilbyd både korte turer, heldagsturer og rideleirer for de som virkelig vil utforske området.

Du finner også muligheter for sykling for alle aldre, uansett om du har hardtail, fulldempet eller støttehjul. Ta med de minste i sykkelvogn på enkle grusstier eller merk adrenlinen pumpe i avanserte flytstier. Selvsagt kan du også leie sykkel i Hemsedal.

Vinn fotokalender og kopp fra Hemsedal.com

Svarer du riktig på spørsmålet bak luke nummer 24 i vår store Julekalender kan du vinne en fotokalender og en flott kopp fra Hemsedal.com. Verdien på premien er 429,-

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)