Et besøk til Aarhus og «Jul i den Gamle By»

av | Storbyopplevelser

Aarhus ligger sør på Jylland ca.2 timers kjøring fra Frederikshavn og som ellers i Danmark er det flotte, rette motorveier som tar deg mellom byene. I Aarhus jaktet jeg på den gode julestemningen og fant drøssevis av den i det utendørs museet som hadde desembertema «Jul i den gamle by».

«Den gamle by» består av 75 historiske bygninger og hus fra 24 ulike byer i hele Danmark. Husene danner et lite bysentrum hvor man kan gå rundt og oppleve dagliglivet fra tidlig nittenhundretallet og opp til midten av 70-tallet. Det kostet 135,- å komme inn for voksne.


Det var også mulig å ta en tur med hest og kjerre rundt i den gamle by
Jul i den gamle by innheholder både utendørs julemarked, historiske butikker og boder, juletreskog med overraskelser og en museumsdel hvor du  kan se og oppleve hvordan man feiret jul i gamle dager.
Bakverk på utstilling i vinduet. Masse som frister rundt omkring


I julebutikken splgte de koselig julepynt i gammeldags stil
Her fikk vi også smake stekte epleskiver laget på gamlemåten, stekt over åpen flamme og snudd med strikkepinner før de ble servert varme med melis, sukker og syltetøy. Veldig, veldig gode!
Stekte epleskiver – uten eple med med sukker, melis og syltetøy. Kjempegodt!!!
Området er stort og det er massevis av koselige hus, gammeldagse butikker, markedsboder og aktiviteter å finne på. Sett gjerne av en dag eller ihvertfall noen timer for å utforske hele området. Om du blir sulten iløpet av turen finens der flere kafeer og restauranter på området. Jeg inntok en herlig middag basert på gode, gamle, danske juletradisjoner i restuaranten som ligger like innenfor inngangen til området. Kjempekoselig interiør og veldig god mat!
Kommer du med bil fra Oslo til Frederikshavn med StenaLine rekker du en tur til Aarhus mens skipet ligger i havn. Alternativt kan du ta deg en overnatting i byen og returnere med neste ferge. Uansett hva du velger er du garantert god julestemning etter et besøk i «Jul i den gamle by»!

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)