En kulinarisk helg med Bergen Matfestival

Helgen 31. august til 2. september 2018 arrangeres Bergen Matfestival på Koengen like ved Bergenhus Festning. I fokus står lokalmat og du kan møte rundt 100 lokalmatprodusenter av lokale oster, kjøtt, sjømat, bær, frukt, grønnsaker, honning, sjokolade, bakervarer, juice, fruktdrikke og cider og masse andre lokale produkter. Du kan både få smaksprøver, kjøpe med deg produkter hjem eller nyte et godt måltid ved bodene eller i restaurant-teltet som er plassert sentralt mellom bodene.

Promosamarbeid

Åpningstider og billettpriser

For å komme inn på området må du løse billett. Billetten gjelder for både Bergen Matfestival og Bergen Ølfestival som ligger side om side.

Åpningstidene til Bergen Matfestival og Bergen Ølfestival 2018 er:

Fredag 31. august: 12.00 – 19.00 (Bergen Ølfestival 12.00 – 21.00)
Lørdag 1. september: 10.00 – 19.00 (Bergen Ølfestival 12.00 – 20.00)
Søndag 2. september: 10.00 – 17.00

Billettprisene ligger på 140,- for et festivalpass som gjelder på begge festivalene, både Bergen Ølfestival og Bergen Matfestival, alle dagene. For enkeltdager kan du velge mellom å løse billett kun til Bergen Matfestival eller begge festivalene. De koster henholdsvis 100,- for begge festivalene pr. dag og 60,- for kun matfestivalen. Barn og ungdom under 18 år har gratis adgang!

Bergen Ølfestival er også åpen for barn og unge under 18 år, men selvsagt må man være over 18 år for å kjøpe eller nyte alkohol. 

Her kan du kjøpe billetter til festivalene

 

Siste innlegg

Causeway Coast for Game of Thrones fans

...
Les mer

Kulturbærerne i de østerrikske alper

...
Les mer

I varmluftsballong over Serengeti

...
Les mer

Oppdag gjemte perler i Berlin

...
Les mer

På oppdagelsestur i Nord-Tyskland

...
Les mer

Her lages verdens beste ost!

...
Les mer

Slik gjør du høstferie hjemme til en suksess

...
Les mer

På fisketur med Osprey Tempest 30l

...
Les mer

Reiseguide: De beste tips til eksotiske Marrakech

...
Les mer

Reiseguide: 13 ting må du oppleve på Venice Beach, LA

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av

Barnas Matfestival

Der er et eget program for barna på Bergen Matfestival kalt Barnas Matfestival, og her kan de små lære å lage mat, delta på et slags rebusløp med spørsmål om og med mat og ikke minst få smake på maten de har vært med å lage. Jeg besøkte festivalen i 2017 og da var det en artig kokkestasjon for barna hvor de kunne sette sammen sin egen fiskesuppe og få den servert etter noen minutter på grillen. Fargerikt og smaksfullt, ihvertfall om jeg skal bedømme etter ansiktene til de barna som fikk lage egne supper.

Iløpet av festivalen er det et variert program for barna. Se mer om Barnas Matfestival her

Over 140 lokalmatutstillere

Antallet utstillere har økt med 40% siden i 2017, så i år kommer det til å være rundt 140 lokalmatutstillere på plass. Her finner du en fullstendig liste over alle utstillerne som er klar for Bergen Matfestival 2018

Blant de rundt 140 utstillere på Bergen Matfestival finner du garantert noe for enhver gane. Du kan både smake, dufte og kjøpe de lokaltproduserte produktene og ikke minst lære mer om mat og matkultur i et eget telt med over 50 gratis kurs.

BERGEN – UNESCO GASTRONOMIBY

Bergen er også en av byene i UNESCO sitt kreative nettverk omkring gastronomi og 4 av de andre byene som er med i nettverket er også presentert på Bergen Matfestival. Du får dermed også mulighet til å smake på internasjonale spesialiteter fra Alba-Italia, Dénia-Spania, Florianopolis-Brasil og Burgos, Spania.

Les også mer om Matbyen Bergen her

Norges lengste ostebord

Bergen er vertsby for Oste-VM i November og på Bergen Matfestival 2018 diskes det derfor opp med Norges lengste ostebord! I osteteltet kan du se, dufte og smake på utallige spennende norske og lokale oster. Er du interessert i arrangementet Oste-VM som finner sted i November kan du finne mer informasjon om det her. 

Restauranttelt

Om du ikke får nok av mat og smaksprøver kan du nyte et godt måltid i Restaurantteltet sentral plassert midt i festivalområdet. Her kan du kjøpe kvalitetsmat fra flere ulike bergenske restauranter fra en og samme disk.

Sees vi på Bergen Matfestival i helgen? 

Besøket på Bergen Matfestival 2017 var gjort i samarbeid med Visit Bergen for å promotere #MatbyenBergen. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne.