En kulinarisk helg med Bergen Matfestival

Helgen 1. – 3. september 2017 arrangeres Bergen Matfestival på Koengen like ved Bergenhus Festning. I fokus står lokalmat og du kan møte rundt 100 produsenter av lokale oster, kjøtt, sjømat, bær, frukt, grønnsaker, honning, sjokolade, bakervarer, juice, fruktdrikke og cider og masse andre lokale produkter. Du kan både få smaksprøver, kjøpe med deg produkter hjem eller nyte et godt måltid ved bodene eller i restaurant-teltet som er plassert sentralt mellom bodene.

PROMOSAMARBEID

For å komme inn på området må du løse billett. Billetten gjelder for både Bergen Matfestival og Bergen Ølfestival som ligger side om side og koster kun 80,-. Åpningstidene til festivalen er:

Fredag 1. september: 12.00 – 19.00
Lørdag 2. september: 10.00 – 19.00
Søndag 3. september: 10.00 – 17.00

Siste innlegg

På sykkeltur med De Historiske og Bike the Fjords i vakkert kystlandskap

...
Les mer

SAS først i Norden med high speed WiFi

...
Les mer

På skogstur med Osprey HikeLite 18l

...
Les mer

En guide til New York’s Subway

...
Les mer

Eirini Plomariou – organisk olivenolje med smak av Lesvos

...
Les mer

Adventure-paradiset Zillertal i Tirol

...
Les mer

Samleren Bent

...
Les mer

Kulinariske høydepunkter i Riga

...
Les mer

Leserne har talt: Hit vil vi gå på tur med ryggsekk!

...
Les mer

Med ryggsekk på tur – test av Osprey Eja og Exos tursekk

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av

Der er et eget program for barna og her kan de lære å lage mat, delta på et slags rebusløp med spørsmål om og med mat og ikke minst få smake på maten de har vært med å lage. Jeg besøkte festivalen på fredagen og da var det en artig kokkestasjon for barna hvor de kunne sette sammen sin egen fiskesuppe og få den servert etter noen minutter på grillen. Fargerikt og smaksfullt, ihvertfall om jeg skal bedømme etter ansiktene til de barna som fikk lage egne supper.

Der er rundt 100 utstillere på Bergen Matfestival og du finner garantert noe for enhver gane. Du kan både smake, dufte og kjøpe de lokaltproduserte produktene og ikke minst lære mer om mat og matkultur i et eget telt med over 50 gratis kurs.

Bergen er også en av byene i UNESCO sitt kreative nettverk omkring gastronomi og 4 av de andre byene som er med i nettverket er også presentert på Bergen Matfestival. Du får dermed også mulighet til å smake på internasjonale spesialiteter fra bl.a. Parma i italia, Denia i Spania og Cheng Du i Kina.

Nyt et godt måltid i Restaurant teltet sentral plassert midt i festivalområdet. Her kan du kjøpe kvalitetsmat fra 5 ulike bergenske restauranter fra en og samme disk.

Sees vi på Bergen Matfestival i helgen? 

Besøket på Bergen Matfestival er gjort i samarbeid med Visit Bergen for å promotere #MatbyenBergen. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne.