Destinasjon 71° Nord gir deg minnerike Finnmarksopplevelser

av | Adventure, Gjenoppdag Norge, Naturopplevelser

Destinasjon 71° Nord gir deg minnerike Finnmarksopplevelser

Destinasjon 71° Nord er et adventure selskap som gir deg spektakulære og minnerike Finnmarksopplevelser ved Nordkapp. Bli med på spennende naturopplevelser i unike omgivelser, og bo praktisk i rorbuer helt på bryggekanten.

SPONSET SAMARBEID

Med base i Honningsvåg

Adventure Selskapet Destinasjon 71° Nord er lokalisert i Honningsvåg i Nordkapp kommune og tilbyr både fartsfylte og avslappende naturopplevelser til privat- og bedriftsmarkedet. Her kan du oppleve både stillheten, den frie horisonten og den barske arktiske naturen. Kongekrabbesafari, havrafting, fisketurer, scootersafari og ATV-safari står på menyen, men også de litt roligere aktivitetene som badestamp, grilling og lavvocamp tilbys.

Under min #GjenoppdagNorge roadtrip i sommer besøkte jeg Honningsvåg og fikk en liten smakebit av det mangfoldet selskapet tilbyr. La deg gjerne frist til å legge turen innom du også.

Destination 71 grader nord

Rorbuanlegget på Sarnes. (Alle foto i artikkelen: Janicke Hansen / Let’s get lost)

Rorbuferie på Sarnes

Kun 10 kilometer fra sentrum av Honningsvåg ligger det nye og moderne rorbuanlegget, idyllisk plassert ved Sarnesfjorden på sørsiden av Magerøya. Å bo her gir deg et fantastisk utgangspunkt for å oppleve alt det Magerøya har å by på, inkludert Nordkapp.

Her kan man slappe av i naturskjønne omgivelser eller ta del i et mangfold av forskjellige aktiviteter og opplevelser som tilbys i området rundt. Jeg bodde i en av rorbuene og fikk nyte lyse sommernetter i nord fra den koselige bryggen like utenfor rorbuen, og tenkte på hvor fantastisk det må være å sitte her også mens nordlyset danser over himmelen en kald vinterkveld!

Destinasjon 71° Nord har tre rorbuer for utleie på Sarnes. De to minste rorbuene har 4 soverom hver med sengeplass til henholdsvis 7 og 8 personer, og har fullt utstyrt kjøkken, romslig oppholdsrom med sofagruppe og spisebord og direkte utgang til brygga utenfor. Den største rorbuen har hele 14 sengeplasser fordelt over 5 soverom og stort oppholdsrom/konferanserom til 32 personer med AV-utstyr og direkte utgang til brygga. Den største rorbuen leies også ut til konferanser og møter ved behov.

Hva med å nyte fjordutsikten fra verandaen eller slappe av i et utendørs massasjebad etter en dag fylt med arktiske opplevelser? Bestill ditt opphold her.

Destinasjon 71grader nord

På Kongekrabbesafari ved Honningsvåg

Kongekrabbe er en av det arktiske havets mest ettertraktede delikatesser, og er et av Nordkapp kommunes viktigste eksportprodukter, og under mitt besøk ble jeg også med på en herlig Kongekrabbesafari. Selv om jeg har sett levende kongekrabbe tidligere var det en helt spesiell opplevelse å observere dem i sitt rette element, og få komme helt tett på disse kjempekrabbene fra dypet.

Kongekrabbesafari gjennomføres med RIB-båt, og underveis på turen kan du lære alt om denne fascinerende skapningens historie, liv, anatomi og industri. Visste du forresten at en Kongekrabbe kan bli hele 10 kilo tung? 

Turen starter fra Destinasjon 71° Nords opplevelsessenteret i sentrum av Honningsvåg, hvor det blir utlevert flytedrakt og redningsvest og man spaserer deretter mot havnen for å gå om bord i båtene. Etter en spennende kjøretur på sjøen stopper båten ved en av krabbeteinene for å sjekke dagens fangst. Deretter blir kongekrabbene tatt med til naturskjønne Sarnes hvor man lærer om krabbens anatomi og liv før fangsten blir kokt i sjøvann og tilberedt for et minnerikt herremåltid.
Nykokt kongekrabbe serveres på tradisjonelt vis med brød, majones og sitron i det unike restaurantanlegget på Sarnes, før retur med RIB-båten til Honningsvåg.

Å kunne sitte i hyggelig selskap i en av de gigantiske lavvo-inspirerte bygningene restauranten ligger i, og nyte et bugnende kongekrabbemåltid, var virkelig en drøm for en matelsker som meg!

Besøker du Honningsvåg og er ute etter en fartsfylt og kulinarisk opplevelse bør du absolutt ikke gå glipp av en Kongekrabbesafari med Destinasjon 71° Nord.

Destination 71 grader nord
Kongekrabbe i teine
Kongekrabbe
Koke kongekrabbe
Kongekrabbe tilberedt

Vinn opphold i rorbu for to personer + et kongekrabbemåltid

Svarer du riktig på spørsmålet bak luke nummer 17 i vår julekalender kan du vinne et opphold i 1 natt for 2 personer i en av rorbuene på Sarnes + et nydelig kongekrabbemåltid servert i restauranten like ved rorbuene.

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender.

 

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)