De beste julegavetipsene til reiseglade

Den ultimate julegave å gi bort er noe man vet mottakeren kommer til å sette stor pris på. Noe som vil gi gode opplevelser og stunder eller noe som er nyttig i hverdagen eller i de mer unike stundene. Det å skulle finne den perfekte gaven til en reiseglad person kan være en utfordring, så vi har satt sammen våre aller beste reiserelaterte julegavetips for 2019. Her er det bare til å boltre seg i spennende, gode og nyttige gaver som vi tror vil bli satt stor pris på!

Artikkelen inneholder annonselenker

Abonnement på et reisemagasin

Det å gi en gave til noen som egentlig kun ønsker seg en reise, kan være en utfordring. Heldigvis finnes det mange fine reiserelaterte gaver for den reiseglade, og jeg vet at mange reisebloggere og andre reiseglade alltid setter veldig pris på å få noe som kan tas med på tur eller som inspirerer til nye reisedrømmer. Et abonnement på et reisemagasin er derfor den ultimate julegaven! Gaven varer lenge da man hele tiden får nye utgaven og for en globetrotter er det helt perfekt siden man kan kose seg med magasinet når man er ute på reise eller er hjemme og bare vil drømme seg litt bort.

Kjøpe et julegaveabonnement til en reiseglad venn hos for eksempel ett av de norske reisemagasinene Vagabond, Magasinet Reis eller Magasinet Reiselyst.

Praktisk reiseutstyr

Hos flere ulike butikker, blant annet www.24hShop.no, Rustad, Clas Ohlson, Røde Kors og flere apotekkjeder finner du et stort utvalg av praktiske og gode reiseprodukter til den reiseglade. 

Mikrofiber håndkle

Mikrofiber håndkle sparer plass i sekken, er praktisk på tur og tørker hurtig. Dette gode, hurtigtørkende mikrofiber håndkle er praktisk å ta med på reisen, enten det er til en sol og bad destinasjon, på camping eller på fjellturen. 

Førstehjelpskrin i reisestørrelse

Å være forberedt på uforutsette hendelser på turen er alltid ett pluss, så det å gi bort et lite og praktisk førstehjelpskrin er et godt tegn på omtanke. Hos Røde Kors kan du kjøpe et praktisk og innholdsrikt førstehjelpskrin som inneholder det du trenger på en kortere fjelltur og andre reiser. Det inneholder både servietter med solkrem, myggservietter, brannsårgele, plaster, gassbind og desinfeksjonsmiddel.

Pakkeposer og bagger

For en mer praktisk sekk benytter jeg selv alltid pakkeposer. Det hjelper til med å holde orden i sekken og kofferten, separere rent og skittent tøy og å finne det man trenger på en effektiv måte. Hos Rustad finner du for eksempel disse praktiske settene med pakkekuber. Hvert sett inneholder 6 ulike pakkekuber i forskjellig størrelse slik at det er enklere å holde orden på sakene under turen.

Les om våre aller beste og smarteste pakketips her

Bagasjevekt

Det er mer og mer populært å spare både penger, miljøet og plass ved å reise med kun håndbagasje. Da er det viktig å passe på vekten på bagasjen, slik at du ikke risikerer å bli stående ved gaten med en stor ekstraregning fordi håndbagasjen din var over vektgrensen. Med enn liten og hendig bagasjevekt har din reiseglade venn full kontroll! 

Praktisk turutstyr til de friluftsglade

Mange liker å være aktiv når man er på reise og hva er vel bedre enn å få praktiske småting og utstyr som kan gjøre turopplevelsen enda bedre? Tilpass gaven til det aktivitetsnivået eller type turer din reiseglade venn setter pris på. 

Portabel Urinal for kvinner

Med et portabelt urinal er det nå mulig for kvinner å stå oppreist og urinere. Meget praktisk på teltturer og camping, lange vandreturer og på festivaler. Garantert en vinner hos turglade jenter!

Bestill et portabel urinal for kvinner fra 24hshop.no her.  

En god og praktisk ryggsekk

En god og praktisk ryggsekk er et must for alle reiseglade uansett hvor man skal eller hva formålet med reisen er. For en citybreak trenger man gjerne en liten og praktisk sekk for å ha med kamera, lommebok, drikke og gjerne et ekstra lag tøy og på dagsturer i fjellet trenger man en litt mer solid sekk med en mer robust bruksmulighet. Jeg benytter også stort sett sekk med på flyet som håndbagasje for PC, kampera, bøker og blader, pass, penger og snacks.

Les mer om hvorfor vi ELSKER å reise med ryggsekk

En stor og solid tursekk er også veldig nyttig for lengre backpacker turer eller fjellturer.

Hos Osprey.com finner du et stort utvalg av sekker til ethvert formål

Mobillader med Solcelle

Etter en lang vandring på fjellet eller på campingtur er det fort gjort å gå tom for batteri på mobil og nettbrett. Med en portable mobillader som benytter solcelle har du alltid strøm tilgjengelig!

Bestill en Mobillader med solcelle fra 24hshop.no her.  

Myggnetting for hodet

Har du en turglad venn som elsker friluftsliv, men hater mygg? Da er dette en praktisk og nyttig gave å gi som mottakeren garantert kommer til å sette pris på mer enn en gang. Veier nesten ikke noe og kan enkelt pakkes med i sekken på den neste camping eller fisketuren. 

Kjøp myggnetting for hodet hos 24hshop.no

Selvoppblåsbart liggeunderlag

Herlig liggeunderlag for både festivaler og campingturer som blåser seg opp selv når ventilen åpnes. Praktisk og komfortabelt. 

Kjøp selvoppblåsbart liggeunderlag nå hos 24hshop.no

Vannflaske i rustfritt stål

Vann er viktig å ha med på tur, og en solid og god vannglaske er alltid noe som settes pris på for reiseglade. Passer fint i en sidelomme på sekken eller i vesken. 

Kjøp en vannflaske i rustfritt stål hos 24hshop.no

En minnerik fotobok eller fotokalender

Et personlig og minnerikt julegavetips er å gi bort en hjemmelaget fotobok med reisebilder. De fleste har jo det de trenger i dag, så ofte er det mer gøy å gi opplevelser enn ting, eller ting basert på opplevelser. Hvis man har familie eller venner som man nylig har vært ute på reise med, er det veldig gøy å kunne sette sammen en fotobok til dem med bilder, minner og historier fra turen. Siden det blir mer og mer skjeldent at man orker å printe ut bilder selv for å sette inn i fotoalbum så blir denne gaven garantert satt pris på og benyttet til gode mimrestunder. Lag din egen fotobok hos Fotoknudsen.

Om du heller foretrekker å benytte dine reisebilder til en nyttig gave for hele året kan du sette sammen din helt egen fotokalender til en reiseglad person. Gode minner fra reiser i året som har gått kan være kjekt å se tilbake på når februarkulden er her og stormene raser utenfor vinduene. Lag din fotokalender hos Fotoknudsen her. 

Skrapekart

Et skapekart til å ha på veggen er alltid en vellykket gave til en globetrotter. Kartet henges på veggen og land etter land kan markeres ved at en tynn film skrapes bort. Advarsel: Gaven kan skape mange nye reisedrømmer! Kjøp ditt skrapekart hos Teknikmagagasinet

(screenshot fra Teknikmagasinet.no)

Et gavekort på reiser eller opplevelser!

Ett av mine aller hotteste julegavetips til reiseglade er å gi bort et gavekort! Ja, jeg vet at gavekrot kan være kjedelig å gi men om du legger litt kreativitet ned i innpakkingen, overrekkelsen eller innholdet kan det bli en av de aller beste julegavene. Penger kan være praktisk å gi, men ofte blir det til at disse lett brukes på helt andre, og mer kjedelige ting enn opplevelser og reiser. Kjøper du f.eks. et gavekort hos et flyselskap er du sikker på at akkurat din gave bidrar til nye reiseopplevelser for mottakeren.

Du kan også kjøpe eller lage et opplevelsesgavekort med noe artig du vet mottakeren har drømt om lenge. Vet du om en reise vedkommende skal på, kan du spandere en spennende aktivitet, som f.eks. zip-lining eller hvalsafari på destinasjonen. Finner du ikke ut hvor du kan kjøpe gavekort til slike opplevelser, lager du enkelt et personlig kort med beskrivelse og bilder av den opplevelsen/aktiviteten du ønsker å spandere. Slår garantert god an!

Har du lyst til å ta dette reiseglade gavetipset litt lenger, så kan du prøve å legge ting til rette for at vedkommende faktisk kan få benyttet seg av gavekortet. Sørg for at barnepass er på plass og at han/hun eventuelt har mulighet til å ta seg fri fra jobb. Husk bare at du må være villig til å bruke tid på planlegging!