Sist oppdatert

De beste julegavetipsene til reiseglade

Den ultimate julegave å gi bort er noe man vet mottakeren kommer til å sette stor pris på. Noe som vil gi gode opplevelser og stunder eller noe som er nyttig i hverdagen eller i de mer unike stundene. Det å skulle finne den perfekte gaven til en reiseglad person kan være en utfordring, så vi har satt sammen våre aller beste reiserelaterte julegavetips for 2018. Her er det bare til å boltre seg i spennende, gode og nyttige gaver som vi tror vil bli satt stor pris på!

Artikkelen inneholder annonselenker

Abonnement på et reisemagasin

Det å gi en gave til noen som egentlig kun ønsker seg en reise, kan være en utfordring. Heldigvis finnes det mange fine reiserelaterte gaver for den reiseglade, og jeg vet at mange reisebloggere og andre reiseglade alltid setter veldig pris på å få noe som kan tas med på tur eller som inspirerer til nye reisedrømmer. Et abonnement på et reisemagasin er derfor den ultimate julegaven! Gaven varer lenge da man hele tiden får nye utgaven og for en globetrotter er det helt perfekt siden man kan kose seg med magasinet når man er ute på reise eller er hjemme og bare vil drømme seg litt bort.

Hos Bladkongen.no kan du kjøpe et julegaveabonnement på bl.a. de Norske reisemagasinene Vagabond og Magasinet Reiselyst og de internasjonale magasinene Conde Nast Traveler , Travel+Leisure og Lonely Planet Traveller

(Screenshot fra Bladkongen.no)

Praktisk turutstyr

Mange liker å være aktiv når man er på reise og hva er vel bedre enn å få praktiske småting og utstyr som kan gjøre turopplevelsen enda bedre? Hos Outnorth.no finner du et stort utvalg av praktiske og gode produkter til den aktive reisende.

En vannflaske er alltid kjærkommen enten man er aktiv i urbane strøk eller på fjellet. En Urberg Magic Bottle er både praktisk og stilig og kan legges sammen eller utvides alt etter behov.

Mikrofiber håndkle sparer plass i sekken, er praktisk på tur og tørker hurtig. Dette store og gode Cocoon Mikrofiber Towel Ultra Light L fra Outnorth.no blir garantert tatt godt imot!

Å være forberedt på uforutsette hendelser på turen er alltid ett pluss, så det å gi bort et lite og praktisk førstehjelpskrin er et godt tegn på omtanke. Urberg First Aid Kit Outdoors veier kun 66 gram og tar liten plass i sekken. Det inneholder både servietter med solkrem, myggservietter, brannsårgele, plaster, gassbind og desinfeksjonsmiddel.

For en mer praktisk sekk benytter jeg selv alltid pakkeposer. Det hjelper til med å holde orden i sekken, separere rent og skittent tøy og å finne det man trenger på en effektiv måte. Urberg Packing Bag Set inneholder 4 pakkeposer i polyester og hver pose veier bare 29 gram.

(Screenshot av Urberg Magic  Bottle fra Outnorth.no)

En god og praktisk ryggsekk

En god og praktisk ryggsekk er et must for alle reiseglade uansett hvor man skal eller hva formålet med reisen er. For en citybreak trenger man gjerne en liten og praktisk sekk for å ha med kamera, lommebok, drikke og gjerne et ekstra lag tøy og på dagsturer i fjellet trenger man en litt mer solid sekk med en mer robust bruksmulighet. Jeg benytter også stort sett sekk med på flyet som håndbagasje for PC, kampera, bøker og blader, pass, penger og snacks.

En stor og solid tursekk er også veldig nyttig for lengre backpacker turer eller fjellturer.

Du finner et stort utvalg av sekker i alle størrelser og til alle formål hos Outnorth.no

(Screenshot fra Outnorth.no)

En minnerik fotobok eller fotokalender

Et personlig og minnerikt julegavetips er å gi bort en hjemmelaget fotobok med reisebilder. De fleste har jo det de trenger i dag, så ofte er det mer gøy å gi opplevelser enn ting, eller ting basert på opplevelser. Hvis man har familie eller venner som man nylig har vært ute på reise med, er det veldig gøy å kunne sette sammen en fotobok til dem med bilder, minner og historier fra turen. Siden det blir mer og mer skjeldent at man orker å printe ut bilder selv for å sette inn i fotoalbum så blir denne gaven garantert satt pris på og benyttet til gode mimrestunder. Lag din egen fotobok hos Fotoknudsen.

Om du heller foretrekker å benytte dine reisebilder til en nyttig gave for hele året kan du sette sammen din helt egen fotokalender til en reiseglad person. Gode minner fra reiser i året som har gått kan være kjekt å se tilbake på når februarkulden er her og stormene raser utenfor vinduene. Lag din fotokalender hos Fotoknudsen her. 

Skrapekart

Et skapekart til å ha på veggen er alltid en vellykket gave til en globetrotter. Kartet henges på veggen og land etter land kan markeres ved at en tynn film skrapes bort. Advarsel: Gaven kan skape mange nye reisedrømmer! Kjøp ditt skrapekart hos Teknikmagagasinet

(screenshot fra Teknikmagasinet.no)

Et gavekort på reiser eller opplevelser!

Ett av mine aller hotteste julegavetips til reiseglade er å gi bort et gavekort! Ja, jeg vet at gavekrot kan være kjedelig å gi men om du legger litt kreativitet ned i innpakkingen, overrekkelsen eller innholdet kan det bli en av de aller beste julegavene. Penger kan være praktisk å gi, men ofte blir det til at disse lett brukes på helt andre, og mer kjedelige ting enn opplevelser og reiser. Kjøper du f.eks. et gavekort hos et flyselskap er du sikker på at akkurat din gave bidrar til nye reiseopplevelser for mottakeren. Du kan også kjøpe eller lage et opplevelsesgavekort med noe artig du vet mottakeren har drømt om lenge. Vet du om en reise vedkommende skal på, kan du spandere en spennende aktivitet, som f.eks. zip-lining eller hvalsafari på destinasjonen. Finner du ikke ut hvor du kan kjøpe gavekort til slike opplevelser, lager du enkelt et personlig kort med beskrivelse og bilder av den opplevelsen/aktiviteten du ønsker å spandere. Slår garantert god an!

Har du lyst til å ta dette reiseglade gavetipset litt lenger, så kan du prøve å legge ting til rette for at vedkommende faktisk kan få benyttet seg av gavekortet. Sørg for at barnepass er på plass og at han/hun eventuelt har mulighet til å ta seg fri fra jobb. Husk bare at du må være villig til å bruke tid på planlegging!