Blue Lagoon på Island – luksus i lyseblått

av | Adventure, Helse og velvære

Island har mange ulike varme kilder og geotermiske bad som inneholder helsebringende mineraler rundtom på øyen. Det mest populære er nok Blue Lagoon, plassert på veien mellom flyplassen Keflavik og Reykjavik.

Blue Lagoon. Bygningen i bakgrunnen inneholder restaurant, cafe, butikk og garderober.
Poolbaren kan sees ca. midt i bildet. 

Fra parkeringsplassen tar man seg gjennom lavalandskapet mot Blue Lagoon på en liten vei med høye, sorte lavavegger på hver side. Inne i bygningen møtes du av store åpne og lyse områder for kjøp av inngangsbillett og en souvenir- og velværebutikk. Blue Cafe ligger med utsikt direkte inn mot badeområdet. Restaurant Lava ligger bakerst i bygningen, litt mer skjermet.

En vegg av lava leder oss mot Blue Lagoon

Det lyseblå vannet i lagunen står i sterk kontrast til den sorte lavaen og de hvite avleiringene vannet gir. Det hele ser egentlig ganske magisk ut. Vannet i lagunen holder mellom 37 og 39 grader, og det dufter søtlig av mineraler, ikke så svovelaktig som jeg hadde forestilt meg. Området er delvis delt opp av øyer og utstikkere av sort lavastein og det er bygget små broer for å lette fremkommeligheten på land.

Små broer binder sammen området og gjør det enkelt å bevege seg til fots

I tilknytning til bassenget ligger det en liten bar som blir flittig brukt til å kjøpe forfriskninger. For å betale bruker man bare en chip som er på armbåndet man får ved inngangen, så blir man belastet for kjøpene når man forlater badet. Enkelt og greit uten at man trenger å tenke på kontanter. Selv om det er masse mennesker i badet samtidig er det en rolig og avslappet stemning som regjerer. Her stresser man skikkelig ned og bare nyter…

Trenger man litt privatliv kan man sitte seg inn i denne grotten og slappe av

Et godt tips til deg med litt lengde på håret er å ha masse balsam i håret, uten å skylle det ut, før du går i vannet. Silicaen i vannet vil gjøre håret ganske så uregjerlig hvis man ikke benytter mengder med balsam både under og etter badingen. Rundt bassenget er der også et dampbad, en sauna og et liten foss som kan brukes for egenmassasje av skuldre og nakke. Skulle du ønske en forfriskende ansiktsmaske er det bare til å forsyne seg av silicaleiren som står i store trebokser rundtom i bassenget.

Sort lavastrand mot de hvite avleiringene og det lyseblå vannet. Magisk!

I det ene hjørnet av uteområdet er det spa-avdeling hvor man kan få massasje liggende flytende på en matte i vannet. En utrolig behagelig og spesiell opplevelse. Det føltes nesten som å være i vektløs tilstand og det var fullstendig avslappende og utrolig behagelig. Over seg hadde man et teppe som hele tiden ble dynket i det varme vannet, slik at man ikke ble kald. Vi valgte 30 minutters massasje og fikk da behandlet rykk, nakke, armer og ansikt. Velger du 1 time får du full kroppsmassasje.

Varmen fra vannet legger seg som damp over området

Hvis du virkelig vil skjemme deg selv bort kan du bestille plass i den eksklusive loungen. Her får du tilgang til et privat skifte- og dusjrom for 1-2 personer som inneholder håndklær, badekåper, tøfler og kremer fra Blue Lagoon. Lekkert innredet med vannfall-dusj lyssatt med levende lys. Skikkelig luksus med andre ord!

Håndklær, tøfler, badekåpe og kremer står tilgjengelig i det lekre,  private omkledningsrommet.

I loungen er der et privat basseng med direkte tilgang til lagunen og et herlig avslappingsområde med åpen peis og behagelige designer møbler. Her er det en veldig rolig og avslappet stemning med bølgeskvulp i bakgrunnen.

Åpen peis og velværeprodukter til fri bruk i loungen.

Fersk frukt, kaffe, te og isvann er tilgjengelig hele tiden, og man kan bestille inn mat fra restaurant Lava. Man har også en egen vert som hele tiden er tilgjengelig om det skulle være noe.

Fersk frukt står tilgjengelig i loungen
Frukt, isvann, te og kaffe i loungen.

Vi bestilte inn litt varierte småretter som ble servert i loungen. Maten var lekkert presentert og bestod av bl.a. sushi, miniburgere, og minisandwicher. Maten var nydelig!

Nydelig mat fra restaurant Lava servert i loungen.

Etter et opphold i Blue Lagoon er du garantert ren, avslappet og full av nye sanseinntrykk. Husk bare å sette av nok tid til å virkelig kunne nyte alt det herlige stedet har å by på.

Flere reisetips til Island finner du her:
Blue Lagoon på Island – luksus i lyseblått
Thingvellir i oktober – en fargeeksplosjon
Sjømat rett fra havet – havsafari ved Stykkisholmur
Roadtrip Snæfjellsnes: Reisetips Island del 1
Roadtrip Snæfjellsnes: Reisetips Island del 2 
Reisetips Island – Sveve over Reykjavik

Følg oss i sosiale medier:

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)