Bli med på vinterens toppturhelg i Jølster

av | Adventure, Annonsørinnhold, Gjenoppdag Norge, Naturopplevelser

Foto: Tine Simonsen/Jølstraholmen

Bli med på vinterens toppturhelg i Jølster

Er du en av de mange som har oppdaget gleden ved å bestige fjelltopp etter fjelltopp? Selv om sommeren er over trenger vi ikke slutte av den grunn. Få den kunnskapen du trenger for vinterens toppturer på toppturhelg i Jølster!

Toppturhelg i Jølster (Foto: Tine Simonsen/Jølstraholmen)

Derfor elsker vi toppturer

Følelsen av mestring og lykkerus gjør at mange søker seg til flere og flere fjell på topptur. Fra toppen kan vi endelig skue utover landskapet under oss, og sammen med utsikten, kanskje få bedre innsikt i oss selv. Vi klarte det. Vi kom oss til det høyeste punktet!

Hva er egentlig en topptur?

Det finnes ulike definisjoner på hva en topptur er. Noen mener det kvalifiserer til topptur om det å nå toppen av et fjell er selve målet med turen. Andre hevder at det er mye mer tekniske begreper som må ligge til grunn, for eksempel at fjelltoppen må ha en gitt høydeforskjell i forhold til omkringliggende landområder. Andre igjen mener at det kun er topptur om selve toppen ligger over et visst antall høydemeter fra havet.

Uansett hva man ligger i begrepet topptur er det viktigst å vektlegge gleden og mestringsfølelsen ved å bestige den akkurat den fjelltoppen man har sett seg ut, på en trygg måte.

Toppturhelg i Jølster (Foto: Jølstraholmen)

Lær alt du trenger å vite om vinterens toppturer i Jølster

Norge har tusenvis av små og store fjelltopper å by på, og uansett fysisk form eller årstid kan alle finne noe som passer for dem. Når vi nå går mot vinter kan vi igjen se frem mot gleden av å spenne på oss skiene og legge i vei for å bestige vakre, snødekte fjelltopper.

Jølster i Sunnfjord har mange flotte skifjell, og er en ypperlig destinasjon for vinterlige toppturer.

En topptur om vinteren byr på andre gleder og utfordringer enn om sommeren, men heldigvis finnes det hjelp å få for deg som føler at det mangler noe på kunnskapen og teknikken du trenger for å gjennomføre en trygg topptur vinterstid. Er toppturhelg i Jølster er det perfekte stedet å lære mer.

Under en toppturhelg i Jølster vil du få innføring i hvordan du kan ferdes tryggere i fjellet under en alpin skitur. Kurset egner seg godt for nybegynnere som har stått endel på ski, men har mindre erfaring med topptur. Det holdes over to og en halv dager, og inneholder innføring i alt fra tips og triks om utstyr, hvordan man skal planlegge en tur, skredlære og hvordan man ferdes tryggest i vinterfjellene.

Under kurshelgen er det satt av masse tid til praktisk læring ute på tur, og med de mange flotte skifjellene i Jølster er sjansen stor for at du får kombinert læring med løssnø skikjøring i vakker vestlandsnatur.

Toppturhelg i Jølster (Foto: Jølstraholmen)

En toppturhelg med erfarne instruktører og guider

Når du deltar på en toppturhelg i Jølster vil du bli instruert av erfarne instruktører og guider fra Bre og Fjell, samt den dyktige alpinisten Kari Hole.

Som en start på helgen vil der fokuseres på å forbedre skiferdighetene ned fra fjellet, og denne delen foregår i Jølster skisenter med Kari som instruktør. I de påfølgende dagene vil instruktører fra Bre og Fjell ta over ansvaret for opplegget. Disse dagene vil bestå av noe teori omkring skredlære og praktisk skredlære i terreng, samt planlegging og gjennomføring av en herlig topptur sammen med gruppen.

Instruksjonene på kursdagene foregår i grupper på maksimum 6 personer pr. instruktør slik at alle skal ha et godt læreutbytte.

Bo i flotte hytter på Jølstraholmen

Under toppturhelgen blir du innkvartert i flotte hytter på Jølstraholmen Camping, som fungerer som base for oppholdet. Her ligger alt til rette for at du slappe av mellom øktene og nyte kveldene sammen med de andre deltakerne. De to felles middagene som er inkludert i opplegget vil også bli gjennomført på området.

Ble du fristet til å videreutvikle dine vinterlige toppturferdigheterer på toppturhelg i Jølster? Sjekk ut flere detaljer om tidspunkt, opplegget og bestill ditt opphold her.

Slapp av i herlige hytter på Jølstraholmen (Foto: Jølstraholmen)

***Annonsørinnhold fra Jølstraholmen ***

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)