Bli med inn i isen i Klimapark 2469!

av | Adventure, Gjenoppdag Norge, Naturopplevelser

Foto: Kathrine Dokken/Kreativ Strek AS / Klimapark 2469

Bli med inn i isen i Klimapark 2469!

Tenk deg en 375 kvadratmeter stor eventyrverden av is som du kan vandre rundt inni! Is-tunnelen er hogd ut for hånd og fylt med is-skulpturer og arkeologiske skatter frosset inn i isveggene.

Klimapark 2469

Foto: Kathrine Dokken/Kreativ Strek AS / Klimapark 2469

SPONSET SAMARBEID

I Klimapark 2469 kan du både drømme deg tilbake til vikingenes jakt-marker, ta en tur i is-sklia og lære om klimaendringene i høgfjellet. Den eldste isen er over 7000 år gammel, og hele tunnelen er hogd ut i en naturlig snøfonn.

En lærerik og spennende opplevelse

Sagt av tidligere gjest:

«Et fantastisk sted å besøke! Anbefales på det STERKESTE! Turen fram til fonna med guide, var veldig interessant. Lærte myke. Og selve besøket inne i isen… WOW!»

For å komme til Klimapark 2469 følger du veien opp til Juvasshytta som ligger like under Galdhøpiggen. Fra Juvasshytta følger du en kilometerlang gangbane fram til istunnelen. Underveis forteller guiden om tinende permafrost, smeltende isbreer, dyrene og plantene du finner i disse barske fjellområdene og om vikingenes jakthistorie.

Turen er overkommelig for de aller fleste og passer fint for barn.

Istunnelen i Juvfonne

Istunnelen, som er en viktig del av klimaparken, er gravd ut i Juvfonne. Selv om Juvfonne kan se ut som en isbre, er den ikke det. En isbre hadde det vært nærmest umulig å lage en slik istunnel i, grunnet bevegelsene i isen.

En isfonn ligger så og si helt stille mot bakken, mens en isbre beveger seg mot underlaget hele tiden, noen så mye som flere hundre meter i året. Juvfonne ligger i et naturlig juv i landskapet, og i le for de sterkeste vindene fra vest og sørvest, og siden den ligger i ro gjemmer den mange skatter fra mange tusen år tilbake i tid.

Bestill billetter til Klimapark 2469

Åpningstider og billetter finner du på Klimapark.no

Vinn billett til Klimapark 2469

Vinn en familiebillett for 2 voksne og 3 barn til Klimapark 2469. Svarer du riktig på spørsmålet under luke nr. 5 i vår store julekalender kan denne premien bli din!

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)