Blankenese – en perle ved Hamburg

av | Storbyopplevelser

Like utenfor Hamburgs travle bykjerne ligger en rolig og pittoresk liten «landsby», Blankenese. Blankenese er en av de såkalte elveforstedene ved Elben og har ca. 13.000 innbyggere. Bydelen er preget av velstand og de fleste er bosatt i store trehus plassert i velstelte hager, men historisk sett var dette en selvstendig fiskerlandsby.

Blankenese er et herlig sted å titte på inn- og utseilingen fra Hamburg.

Fra sentrum av Blankenese kan du ta en vakker vei ned mot elvebredden, Strandtreppe. Her snor vei og trapper seg bratt nedover, mellom vakre hager, smijernsporter og blomstrende trær, og tar deg lenger og lenger nedover mot elvebredden.

Husene klamrer seg fast i den bratte skråningen fra «sentrum» og ned til elvebredden

 

Strandtreppe er vakker i seg selv og fotomotivene står i kø!

Ved enden av Strandtreppe ligger Strandwegen og Strand Hotel fra 1902. Langs promenaden finnes også flere hoteller, kafeer og restauranter med fantastisk utsikt.

Det erværdige Strand Hotel i Strandwegen i Blankenese
Foran Stand Hotel ligger en «beach-bar» som serverer forfriskninger og enkle matretter
Curry Wurst slik du ikke har spist den før! Servert i en lekker krukke. Full av gode smaker og en nytelse for både øye og gane.

Blankenese er perfekt for en søndagsutflukt og har flere restauranter, sykkel- og turstier og en hyggelig flytebrygge.

Noen benyttet dagen til å slå av en prat på en benk…

 

…mens par og familier benyttet den fine søndagen til lange spaserturer eller sykkelturer i området….

 

…og andre slappet av på bryggekanten og nøt sol og varme.

Til Blankenese kommer du deg enkelt med tog. Fra togstasjonen tar det deg 15-20 minutter å gå ned til Strandwegen, litt avhengig av hvor mange fotostop du trenger på veien 🙂

Vakre hus tett i tett i Blankenese
Utsikt fra flytebryggen mot ett av de to fyrtårnene og en liten borg som ligger på bakketoppen i Blankenese.

Min reise til Hamburg var en kombinert blogg/konferansereise hvor jeg var invitert av Tysklands Nasjonale Turistkontor til en todagers oppdagelsesferd i forkant av Social Travel Summit, en konferanse for internasjonale reisebloggere som ble avholdt i Hamburg. Alle betraktninger er mine egne. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)