Athen – sjarmerende Plaka

av | Storbyopplevelser

Athen er en av verdens eldste byer og bugner av kultur og historie nesten over alt. Byens mest berømte og sikkert mest fotograferte bygning er Partenon som ligger sentralt plassert på Akropolis.

Partenon på Akropolis i kveldssolen

Skal du bo en natt eller to i Athen er området like nedenfor Akropolis, Plaka (også omtalt som gamlebyen) veldig sentralt og hyggelig. Hotellene her er ligger litt høyere i pris enn øvrige områder, men har man begrenset med tid er det vel verdt pengene. I Plaka bor man sentralt og i gangavstand til det meste. Selve området er preget av smale gater på kryss og tvers med masse restauranter, kafeer og småbutikker. Alt du trenger av greske souvenirer finner du også i Plaka.

Partenon på Akropolis i nattemørket

Vi har bodd på hotell flere steder i Athen i løpet av de siste 12 årene, men det desidert beste hotellet opplevde vi i sommer. Plaka Hotell ligger sentralt plassert like ved Monastiraki og handlegatene, og med en helt utrolig flott takterrasse med utsikt direkte mot Akropolis. Her kan man nyte et glass i solnedgangen og se det lyssatte Partenon skinne opp i mørket. Hotellet hadde ellers flotte moderne rom, kjempegod service og en stilig frokostsal med en rikholdig buffet. Anbefales!

Bydue i solnedgang på takterrassen til Plaka Hotel

Restauranter er det ikke vanskelig å finne i Plaka. Det er vel heller en utfordring å skulle velge en blant det store utvalget. Vi har ett sted vi alltid må tilbake til når vi er i Athen, og det ligger litt utenfor allfarvei, men likevel veldig sentralt. Restauranten Scholarhio Ouzeri Kouklis ligger i 14 Tripodon i Plaka og er helt unik.

Litt av rettene man kan velge mellom på Scholariho Ouzeri Kouklis

Her er det ikke meny, men du velger antall retter etter hvor mange dere er som skal spise. Her er det Meze som står i sentrum altså. Kelneren presenterer maten på et gedigent serveringsbrett, og her er det bare til å peke og velge. Inklusiv i prisen er vin, brus eller øl, vann og dessert. Nydelig mat i unik setting midt i Athen. Vi bare elsker Scholarhio!

Solnedgang over Athen

…og Athen!

Følg oss i sosiale medier:

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)