Ålborg pyntet til jul!

av | Storbyopplevelser

Det er noe eget med små byer og tettsteder når det forberedes og pyntes til jul. Den lune stemningen med små julemarkeder spredd rundt i byrommet og lyslenker, dekor og juletrær som lyser opp i de ellers så mørke desemberdagene. Jeg besøkte Aalborg i Danmark og tok meg både en runde i sentrum og besøkte det koselige, utendørs julemarkedet som ligger sentralt plassert i hjertet av byen.

Aalborg ligger på Jylland ca. 1 times kjøring fra Frederikshavn. Om du ankommer med Stena Line og har bilen med kommer du deg enkelt både til og fra havnen på en dagstur for å shoppe, nyte julestemningen og gjerne innta et måltid på en av byens mange koselige kafeer.

Koselige gater i Aalborg
Jeg startet min lille rundtur i Aalborg på aktivitetshuset Nordkraft som rommer både åpen idrettshall, kafe og kino, konsertsal og mange andre muligheter for kulturaktiviteter. Her var også et innendørs julemarked med masse små boder med lokalt produserte varer. Jeg vandret deretter innom det nye konserthuset, Musikkens Hus, plassert ved havnefronten i Aalborg, og en kjapp runde innom Utzon senteret like ved. Etter litt påfyll av kultur og arkitekturhistorie gikk ferden videre mot julemarkedet i sentrum.


Herlig med karusell i gammeldags stil på det utendørs julemarkedet i Aalborg
Julemarkedet i Aalborg ligger plassert på Gammeltorv, og er et klassisk utendørs julemarked med alt det man forventer å finne. Boder med gaver, lokalt produsert mat og godteri, karusell, pariserhjul, masse juletrær og julelys, en koselig julenisse og herlige dufter av brente mandler, stekte epleskiver, gløgg og annet snadder.


Boder på rad og rekke.

Etter å ha kikket i bodene og tatt inn alle de gode duftene og opplevelsene la vi inn en aldri så liten pustepause i en koselig kafebod som var plassert i midten. Her bestilte vi oss stekte epleskiver, for første gang, samt gløgg og satt forventningsfullt å ventet. Overraskelsen var stor da vi oppdaget at stekte epleskiver slettes ikke er stekte epleskiver, men en slags vaffelaktig rund kule uten spor av eple i seg i det hele tatt. Drysset med melis og servert med hjemmelaget jordbærsyltetøy smakte de helt fortreffelig!

Også varehusene har lagt ned litt ekstra i å pynte til jul
Handleområdene og kjøpesentrene i Aalborg sentrum var også kledd for anledningen med masse julelys, lenker og pynt, og spesielt etter at mørket falt på var det en utrolig koselig stemning i hele bykjernen.


Gatene er pyntet til jul i Aalborg
Jeg tittet litt i både varehusene og gikk i de koselige gatene i den historiske delen av sentrum før jeg satte kursen mot Søgaards Bryghus, et mikrobryggeri med bar og restaurant.


Ølsmaking på Søgaards Bryghus var en særdeles hyggelig ting å gjøre. Mye godt øl som blir brygget i disse lokalene
På Søgaards Bryghus fikk jeg en klassisk ølsmaking og fikk omvisning i bryggeridelen som ligger plassert i kjelleren. Veldig fasinerende å se de store tankene med tusenvis på tusenvis liter med nybrygget øl. Jeg avsluttet smakingen og omvisningen med en herlig middag på restauranten.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)