Aka Island – velkommen til paradis!

av | Adventure, Naturopplevelser

Det virker gjerne som en klisje når alle små og uberørte øyer med vakre strender og palmer blir beskrevet som et paradis, men det er faktisk den følelsen jeg hadde, og ikke minst sitter igjen med, etter å ha besøkt den lille Japanske øyen Aka Island lokalisert like utenfor Okinawa.

Vakker passasje fra gangstien og ned til bukten hvor skilpadder og hjort kan observeres.

Promosamarbeid

Aka Island er en del av øygruppen Kerama, og for å besøke øyene kan man ta ferge fra hovedstaden på Okinawa, Naha. Fergeturen tar ca. 1 time og 10 minutter til Aka Island og går også innom flere av de andre øyene i området om du ønsker å foreta en aldri så liten øyhopping. Der er også en liten flyplass på Aka Island som benyttes av noen få charterflyvninger og privatfly, men der går ikke normal rutetrafikk ut der.

Havnen på Aka Island sett fra en av broene som forbinder de små øyene

Her er ingen overbefolkede strender eller turistfeller, kun balsam for sjelen.

Det bor ca. 200 fastboende på Aka Island og selv om der kommer mange besøkende finnes det ikke et tradisjonelt hotell her. Det finnes derimot et stort utvalg av såkalt home-stay muligheter, hvor man bor «hjemme» hos familier i tilpassede rom.

Her bodde jeg under mitt besøk på øyen. Koselig og personlig overnatting

De fleste home-stay plassene tilbyr noen måltider inkludert i prisen og familien står for kokkelering og servering av tradisjonelle Japanske retter både til frokost og middag. Under mitt besøk der bodde jeg hos  SunSun View Mutuchi. Alle utleierommene lå plassert i 2. etasje og hadde en liten balkong med fantastisk havutsikt. Der var også et fellesområde i hagen hvor vi kunne sitte og slappe av i skyggen, innta måltider og bare nyte utsikten mot stranden og bukten like nedenfor.

Tradisjonell Japansk middag er servert! Fersk fisk, grønnsaker, ris, te og diverse syltede grønnsaker. 

Vær obs på at når du reiser i Japan er det vanlig å ta av seg skoene utenfor eller like innenfor døren. Det kan derfor være lurt å bruke sko eller sandaler som er enkle å ta på og av. Selv brukte jeg flip-flop under hele turen, noe som var veldig praktisk.

Herlig å slappe av i skyggen og nyte utsikten!

Aka Island har et rikt dyreliv både på land og i sjøen. I bukten nedenfor oss svømte det havskilpadder og en spesiell type hjort gikk og gresset langs stranden om ettermiddagen. Vi traff på hjorten også mange andre steder på øyene. Rasen er veldig mye mindre enn den norske hjorten og veldig tillitsfulle overfor mennesker.

En liten hjortefamilie på stranden nedenfor vårt bosted om ettermiddagen.
På kjøretur traff vi på denne hjortefamilien som ikke brydde seg om oss i det hele tatt.

Stranden i bukten ved sentrum var også full av store, flotte skjell for dem som liker å plukke med seg noen dekorative ferieminner.

Massevis av store og vakre skjell var å finne på stranden. 

Noen av skjellene ble også brukt av noen artige krabber som kom langt opp på land for å spise, tror vi. På en liten ettermiddagstur kom vi over denne krabbekolonien som storkoste seg med ett eller annet i buskene. Lyden av alle skjellene som gnisset mot hverandre var helt ubeskrivelig.

Det klare vannet rundt Aka Island egner seg perfekt for flotte snorkle og dykkeopplevelser. Her finnes ca. 250 ulike korallarter og en svært rik og fargerik fiskebestand. Om du ikke liker eller ønsker å dykke kan korallene enkelt sees om du snorkler, da deler av korallrevene ligger på ganske så grunt vann. Jeg hadde en flott snorkletur i områdene like utenfor havnen etter at vi hadde tatt oss ut til ett av dykkeområdene med båt.

Havområdene rundt Aka Island er også et yndet sted for mange hval arter, og fra desember til mars er det organiserte hvalsafari turer ut fra øyen. Mitt besøk var i slutten av oktober, så da var det dessverre ikke hval i området.

Aka Island er egentlig flere små øyer forbundet med broen og det går an å kjøre eller sykle mellom dem. Du finner også massevis av vakre strender rundt de små øyene, som både er lett tilgjengelig og utrolig vakre å se på. Jeg besøkte det som sies å være den vakreste stranden på Aka Island, og under finner du en Periscope sending jeg gjorde direkte fra den lange, hvite stranden.


Like ved sentrum finnes det et utkikkspunkt som bare må oppleves, spesielt når solen går ned. Utkikkspunktet ligger høyt oppe på et platå og er godt tilrettelagt for å nyte solnedgangen, gjerne sammen med en du har kjær.

På Aka Island finnes det en liten butikk, og en håndfull små, enkle restauranter og kafeer som man kan innta et enkelt lunsj- eller middagsmåltid på, om man ikke har dette inkludert i overnattingen. Utover dette finnes det ikke mange shoppingmuligheter, men masse muligheter for å lade batteriene, slappe av og nyte ro og stillhet. Og selvfølgelig nyte de vakre solnedgangene!


Reisen til Okinawa og Aka Island var organisert av Okinawa Convention & Visitors Bureau og var gjort som et samarbeid for å promotere Okinawa som destinasjon. Alle meninger og tanker er helt og holdent mine egne.

Følg Norske reiseblogger på sosiale medier:

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)