6 perfekte utendørs vinteraktiviteter i Lahti

Lahti var vertskapsbyen for Ski VM tidligere i vinter og det bugnet av arrangementer og spennende konkurranser. Men hva har Lahti å by på når VM ståket nå har lagt seg og alle utøverne og publikum forlater området? Jeg besøkte Lahti i januar 2017 og fant et perfekt sted for utendørs vinteraktiviteter og moro på is og snø. Her er mine 6 anbefalinger for en variert, innholdsrik og spennende vintertur til Lahti.

Promosamarbeid

Besøk en Husky farm

Et besøk på en Husky farm er både lærerikt og spennende. Man kan få hilse på huskyer i alle størrelser og aldre og gjerne ta seg en tur i huskyslede i vinterkledd Finsk natur. Jeg besøkte Koira Kikka Huskyfarm og for meg ble møtet en oppfyllelsen av en lang drøm. I tillegg til å få hilse på mange huskyer fikk jeg også hilse på og klappet mitt absolutte favorittdyr: en lys levende ulv! Det var ganske spesielt å være så tett på et så stort og mektig rovdyr, men for en opplevelse!! Ulven har vært benyttet i ulike filmer og har vokst opp på gården den nå bor.

På huskyfarmen hadde de også rev og reinsdyr som det gikk an å hilse på og fore med ulike godbiter.

Lær deg å snøkite

Kiting er en klassisk sommer- og vannsport men visste du at det også går an å kite på snø? Lahti har både intruktører som holder kurs og flotte vind og isforhold for å snøkite, som her på innsjøen Vesijärvi. Jeg deltok på et «lykurs» hvor jeg først fikk lære å styre en liten kite og erfare mer om hvordan kiten oppførte seg og kunne styres i vinden. Neste gang vil jeg gjerne prøve en stor kite og suse over isen slik som instruktøren viste meg!

Ha en ekte finsk saunaopplevelse

Et besøk i Finland kan har ikke vært fullendt uten en ekte Finsk saunaopplevelse. Vinterstid benyttes gjerne små portable saunaer som kan rulles ut på isen like ved små hull og kulper som holdes isfrie ved hjelp av pumper. Det beste med vintersauna er faktisk det å kunne løpe ut i snøen og rulle seg rundt og ta et forfriskende isbad i sjø eller vann for så å returnere til den gode og varme saunaen. Du føler deg garantert forfrisket og klar etterpå.

Dra på  snøscootersafari

De mange islagte vannene og tette skogene i Lahtiområdet gjør det perfekt for snøscootersafari. Du kan ta både kortere turer og turer som går over flere dager i området. Jeg deltok på en times snøscootersafari akkurat i morgenlysningen på vannet Päijänne. Med lykter på snøscooteren, knakende kaldt vær, is- og snølagte vann og flotte stier mellom skog og fjellknauser gjorde det til en magisk vinteropplevelse.

Turen jeg deltok på var arrangert av resortet jeg bodde på, Lehmonkärki Resort, som i tillegg til mange utendørs aktiviteter hadde et flott sauna anlegg med utendørs boblebad, utendørs badekulp med brygge, restaurant og flotte selskapslokaler og store hytter med mange soverom og store fellesarealer for familier og vennegjenger.

Prøv isfiske

Isfiske er en av «nasjonalsportene» i Finland. Vinterstid kan man observere små prikker rundtom på de islagte vannene som, når man kommer nærmere, er personer som sitter tålmodig på en liten krakk på isen og fisker fra et lite hull. Stort sett sitter man med lang avstand slik at tiden med isfiske også blir en anledning for egentid og tid for refleksjon. Etter en stund ved et av hullene man har borret vandrer de videre og borrer et nytt hull for å prøve lykken i. Om det er viktigst å få fisk eller om aktiviteten er det viktigste kan nok diskuteres, men jeg tror ikke noen baserer kostholdet på det man fanger fra isfiske.

Nyt lokal og tradisjonsrik mat

En vinteropplevelse i Finland bør også inneholde et tradisjonsrikt måltid tilberedt over åpen flamme enten utendørs eller ved en peis innendørs. Plankegrillet laks er en av de tradisjonsrike spesialitetene som virkelig anbefales å prøve ut! Fiskestykkene festes til planker ved hjelp av treplugger og stilles opp tett på åpen flamme. Slik står de til de er gjennomstekt og underveis i prosessen trekker fisken til seg smak fra røyken og flammene, planken den er festet til samt lokale urter som den settes inn med. Aldeles nydelig og veldig koselig å innta et slikt fiskemåltid i en hytte eller ved et bål.

 

Turen til Lahti i Finland var en del av det offisielle programmet i forbindelse med influencer konferansen NBE i januar 2017 og ble arrangert og tilrettelagt for deltakerne av Visit Lahti. Alle meninger og holdninger er som alltid mine egne

Siste innlegg

Pyrgi – den dekorerte landsbyen på Chios

...
Les mer

Hvorfor blir vi fascinert av mørk turisme?

...
Les mer

Bli med å feire dyrenes hjemkomst med Almabtrieb i Tirol

...
Les mer

Bli kjent med Herceg Novi i Montenegro

...
Les mer

På sykkeltur med De Historiske og Bike the Fjords i vakkert kystlandskap

...
Les mer

SAS først i Norden med high speed WiFi

...
Les mer

På skogstur med Osprey HikeLite 18l

...
Les mer

En guide til New York’s Subway

...
Les mer

Eirini Plomariou – organisk olivenolje med smak av Lesvos

...
Les mer

Adventure-paradiset Zillertal i Tirol

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av