Villa Åmot – en hotellperle i hjertet av fjordnorge

Villa Åmot er et luksuriøst boutique hotell lokalisert i hjertet av fjordnorge. Hotellet har 10 rom innredet med omtanke og fokus på å bringe kultur, historie og tradisjon inn i hotellopplevelsen. Vi hadde hotellet som utgangspunkt under vår jakt etter #FjordSecrets og hadde noen fantastisk fine dager både med å utforske området og å nyte komforten og gjestfriheten på Villa Åmot, en hotellperle i hjertet av fjordnorge!

Promosamarbeid

Et koselig lite tun med flere bygninger

Innerst i Dalsfjorden, mellom grønne sletter og høye fjell finner du Villa Åmot. Hotellet består av et koselig lite tun med flere bygninger, deriblant en Sveitservilla fra 1890, et laftet tunhus fra midten av 1800-tallet og låven som er ombygget til selskapslokale, konsertlokale, kjøkken og konferansesal.

Luxuriøse rom i rustikk utførelse

Villa Åmot er stedet for deg som setter pris på en god natts søvn i luksuriøse omgivelser. I Tunhuset finnes 5 rom som alle er oppkalt etter odelsguttene på Åmot. Jeg bodde på Sigurd sitt rom som var innredet med en herlig himmelseng og en liten sittegruppe.

Sigurd sitt rom kommer med flotte detaljer med laftet tømmer, masse deilige puter og ikke minst en veldig komfortabel seng. Rommet kommer med deilige badekåper og om kvelden utføres såkalt «turndown service», det vil si at rommet og sengen klargjøres for natten av de ansatte på hotellet.  Med en liten kaffemaskin tilgjengelig på rommet kan du også nyte den første kaffekoppen i fred og ro om morgenen.

Nyt ettermiddagen mellom epletrær og blomster

På hotellområdet finnes det en vakker prydhage som du kan slappe av i. Her er massevis av epletrær som, da jeg besøkte Villa Åmot, stod i full blomst. Senere på høsten fylles de med søte og friske epler som kan nytes, mer kortreist kan det vel neppe bli?

Villa Åmot er medlem av De Historiske Hotel og spisesteder og har jevnlig kulturarrangementer og utsøkte kulinariske opplevelser for gjestene. Låven benyttes til både konserter og arrangementer, middager og vinsmaking og er du på jakt etter et unikt sted for å gjennomføre en konferanse, Villa Åmot tilbyr møtelokaler for opptil 150 personer.

Med fokus på kortreist mat

På Villa Åmot bor det også sauer som beiter på markene like ved tunet, og på nabogården driver bonde Øystein Furnes med produksjon av gressforet Aberdeen Angus. I elvene like ved kan du fiske laks eller hva med en liten kveldstur til en av de mange innsjøene for å fiske ørret? Kortreist og egenprodusert mat serveres ofte på gården under de mange arrangementene og eventene som finner sted der.

Et perfekt sted for eventer og sammenkomster

Tunet på Villa Åmot er perfekt for utendørs arrangementer når været tillater det. Det blir en helt egen og unik stemning å dekke på et langbord utendørs og garantert et arrangement som kommer til å bli husket i lang tid.

Book gjerne ditt opphold på Villa Åmot her, og følg med på bloggen fremover for mange gode tips og ideer til aktiviteter og opplevelser du kan fylle dine dager med når du bor på Villa Åmot!
 
Oppholdet hos Villa Åmot var en del av #FjordSecrets kampanjesamarbeidet mellom NordicTB og en rekke bedrifter i Sunnfjord og Gaular regionen. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne.