Praktisk med vanntett ryggsekk – test av Osprey Transporter Roll 25l

Jeg går mye på tur i all slags vær, og en av utfordringene ved å bo på vestlandet er været. Det regner mye og ofte, og selv om man har regntrekk til sekken holder ikke alt seg like tørt fordet. Derfor var det med glede jeg fikk teste ut den nye vanntette Osprey Transporter Roll 25 liter på min lille skogstur i lett regnvær.

Sponsorsamarbeid

En multifunksjonell og praktisk vanntett sekk

Osprey Transporter Roll er en multifunksjonell, praktisk og vanntett sekk som har toppåpning og deretter rulles sammen i toppen etter at du har pakket det du vil ha i den. Materialet sekken er laget av er i kraftig, vanntett nylon. Kombinasjon av materialet og rullefunksjonen betyr at du ikke har stoff, sømmer eller glidelåser som kan slippe igjennom vann, og du er derfor sikrere mot at det trenger inn regnvann underveis på turen.

Har du med deg PC (det har jeg veldig ofte med meg på jobbturer, selv i skog og mark) så har sekken en egen polstret PC-lomme som holder din computer både trygg og tørr. Der er også praktiske smålommer i front av PC lommen for penner og f.eks. en notatbok, veldig praktisk for å organisere småtingene dine. Sekken har også to lommer utvendig, en på hver side, til eventuelt drikkeflaske eller andre ting du ønsker å ha lett tilgjengelig. Begge lommene er utstyrt med en skult glidelås.

Som en ekstra trygghet, og om du skulle trenge å tilkalle hjelp, enten på grunn av tåke eller andre uforutsette hendelser, har du også en liten fløyte lett tilgjengelig på den ene bryststroppen.

Les også: Slik pakker du tursekken

Et godt bæresystem med regulerbare stropper

Som de fleste Osprey-sekker jeg har testet, har også denne sekken et godt bæresystem med polstret rygg og regulerbare stropper for å holde den på plass på ryggen på riktig måte, både over hoften og over brystet. Brede, polstrede og regulerbare skulderstropper gir god komfort og de kan enkelt reguleres i forhold til tyngde i sekken. Sekken er unisex utformet og kan tilpasses til både korte og lange rygger.

Les også: Leserne har talt – Hit vil vi gå på tur med ryggsekk

En sekk med et røft, robust og urbant preg

Osprey Transporter Roll 25l kommer i 4 ulike fargevarianter: grå, grønn, sort og rød. Sekkens utseende, med kraftig, vanntett nylon i klare sterke farger, gir den et røft, robust og urbant preg, og egner seg godt som følgesvenn i byen, på skole eller til og fra jobb. Til dette bruk holder den både bøker, PC og papirer tørr og trygg, men personlig syns jeg den også egner seg for turer i naturen.

Spesielt i ekte vestlandsvær hvor regnet ikke alltid bare faller nedover, men gjerne kommer sidelengs, er denne sekken svært praktisk. Og dessverre snakker jeg av erfaring. På en fjelltur for endel år tilbake kom vi utfor et uforutsett regn- og snøvær, og min PC, som jeg den gang hadde med meg i sekken, overlevde ikke den turen, selv med regntrekk på sekken. Jeg skulle gjerne hatt denne vanntette Osprey-sekken da, og spart meg mye ekstra jobb og utgifter til ny PC. Så når det er sagt så blir nok denne sekken min nye favorittsekk, på både byturer og kortere fjellturer i fremtiden! 

Osprey Transporter Roll 25l koster 1150,- om du bestiller den fra Osprey Europe. Sjekk ut og bestill sekken her.

Artikkelen er en del av Let’s get lost sin presentasjon av våre premiesponsorer
i forbindelse med vår Julekalender i desember 2019.