Utsøkte italienske matopplevelser i Riva del Garda

av | Matopplevelser

Utsøkte italienske matopplevelser i Riva del Garda

Det er helt umulig for meg å reise i Italia uten å nyte masse god mat og drikke. Bare det å tenke på Italiensk mat fører til at jeg nesten kan kjenne duften av nystekt pizza, fersklaget pasta og nylaget bakverk med masse deilige urter. Topp det med synet og smaken av en god italiensk rødvin og jeg er nesten i himmelen.

Under mitt besøk i Riva del Garda, en liten by lokalisert helt i nord-enden av Italias største innsjø Gardasjøen, fikk jeg energipåfyll mellom artige utendørsaktiviteter på et knippe spennende restauranter og spisesteder. Her er noen retter og plasser jeg kan anbefale om du ønsker utsøkte Italienske matopplevelser i Riva del Garda.

Promosamarbeid

Capaninna pool bar & restuarant leverte varene og vel så det!

Garda Trentino – stedet hvor middelhavet møter alpene

Garda Trentino, som er området helt nord ved Gardasjøen, kan beskrives som stedet hvor middelhavet møter alpene. De lokale mattradisjonene er derfor preget av en mix av de alpine retter og klassiske italienske smaker og tilberedningsmåter. I området produseres det både frukt og grønnsaker, oliven, vindruer og mange typer lokale oster og ulike kjøttprodukter, spekemat og pølser. Fisk fra Gardasjøen preger selvsagt også den lokale menyen.

Lokale produkter fra Garda Trentino. Ost, spekemat, tapenade, utsøkt olivenolje og nydelig rødvin. Vi testet delikatessene hos Corte del Tipico, en lokal delikatessebutikk med et stort utvalg av lokale produkter.

Vindruene var akkurat ferdig plukket når jeg besøkte Garda Trentino

I fjellene rundt Riva del Garda beiter det sauer og andre husdyr

Spis «Family Style» i Italia

Noe av det deilige med å spise på en klassisk italiensk restaurant er å gå family style. Det vil si at man bestiller mange ulike retter som deles mellom alle. Da får man smake på litt av hvert og det blir en sosial og hyggelig setting rundt bordet. Under min reise til området ble det mange deilige måltider og retter og en ting vi «alltid» hadde på bordet blant forrettene var var klassisk mozzarella og tomatsalat og den lokale spesialiteten Salade de Carna.

Salade de Carna kan sammenlignes med carpaccio, men er likevel helt annerledes. Det rå kjøttstykket rulles i en krydder og urteblanding bestående av salt, pepper, hvitløk, laurbærblad, rosmarin og einebær og oppbevares under press i en krukke i ca. 10 dager. Kjøttet serveres skjært i tynne skiver og gjerne med et dryss av olivenolje og skivet eller revet parmesan. På grunn av lagringstiden er kjøttet svært så mørt og smakfullt.

Les også: Italiensk julestemning og tre julemarked ved Gardasjøen

Mozzarella, tomat og basilikum – en klassiker på bordet i Italia

Salade de Carna. Vi fikk også servert Salade de Carna som hovedrett, men da var kjøttet stekt hurtig i varm stekepanne, og fikk en saltere smak og saftigere konsistens.

Les også: Rio Sallagoni – en vakker Via Ferrata klatrerute

Vær aktiv og spis godt i Riva del Garda

Når man er på en aktiv reise er det viktig å fylle på med energi mellom aktivitetene, og rause og varierte måltider preget dagene våre. Lunsj og middag ble i hovedsak inntatt på ulike restauranter i og rundt Riva del Garda og hver og en hadde sitt eget særpreg og sine spesialiteter. Hovedinntrykket etter oppholdet var at lokale kvalitetsråvarer var svært viktig for samtlige for å levere den beste maten til sine gjester. Gjør deg klar for spennende matopplevelser i Riva del Garda.

7 restauranter du bør forsøke i og rundt Riva del Garda

Ristorante Nuovo 900 Da Lucio

Den koselige og intime restauranten Nuovo 900 Da Lucio er lokalisert i Via Gazzoletti 8 i sentrum av Riva del Garda og serverer mat basert på lokale råvarer kombinert med et godt utvalg viner som passer perfekt til. Restauranten fungerer også som et fint sted for bare å innta et glass vin eller en aperitivo, gjerne til levende musikk. Prøv gjerne et utvalg av deres fiskeretter «family style» og nyt den gode stemningen.

Masse deilige retter basert på fisk og skalldyr samt den lokale Salade de Carna.

Ristorante Pizzeria Leon D’Oro

Ristorante Pizzeria Leon D’oro som er lokalisert i gågateområdet Via Fiume i sentrum av Riva del Garda er det perfekte stedet for lange lunsjer og middager sammen med gode venner og familie. Restauranten er familiedrevet og har eksistert siden 1939. Her serveres klassiske italienske retter og på menyen står også mye sjømat. Prøv gjerne deres berømte trøffelrisotto servert i en skål laget av parmesanost.

Delikat på fatet og nydelig på smak. Laksen ble «røkt» direkte på bordet under en liten glasskuppel.

Alla Lega

Alla Lega er lokalisert i Via Vergolano 8 i Arco, en liten landsby ca. 15 minutters kjøring fra Riva del Garda. Restauranten er kjent for utsøkt mat og har lokale spesialiteter som dumplings med spinat servert med smeltet smør og salvie, en veldig god Salade de Carna og kanin med polenta. Dessertmenyen er også helt i tråd med de lokale tradisjonene med bl.a. Apfel Strudel som en av spesialitetene.

Forrett bestående av friske grønnskaer og marinert blekksprut.

Capannina pool bar & restaurant

Langs bredden av Gardasjøen ligger et stort kompleks kalt Du Lac et Du Parc Grand Resort. Inne på dette området finner du Capannina pool bar & restaurant, idyllisk plassert mellom palmer, blomster, grønt gress og små innsjøer. Vi startet med en aldri så liten aperitiff og et knippe retter «family style». I tillegg til det vanlige følget, mozarella/tomat salat og Salade de Carna, hadde de et godt utvalg ulike fisk- og skalldyrretter. Hovedrettene ble servert enkeltvis og bestod av utsøkte pastaretter lekkert presentert og med nydelige smaker.

En av de beste pastarettene jeg forsøkte i Riva del Garda med scampi og fisk.

L’Ora

Ca. 15 minutters gange østover fra Riva del Garda langs bredden av Gardasjøen ligger spisestedet L’Ora. Dette er et litt enklere kafekonsept og passer helt utmerket for en lunsj eller middag i uformelle omgivelser. Spesialiteten er hjemmelaget pizza stekt i klassisk vedfyrt pizzaovn. Kjøp gjerne et utvalg og del med gode venner.

Agritur Calvola

Agritur Calvola er en gårdsrestaurant lokalisert i Via Villa Calvola 62 i Tenno, en liten og sjarmerende fjellandsby 15-20 minutters kjøring fra Riva del Garda. På gården dyrker de bl.a. grønnsaker og vindruer og produserer egen vin, pølser og andre lokale spesialiteter. Restauranten ligger idyllisk til i et lokale med buede tak, innstøpte benker og rustikke bord. De serverer hjemmelaget mat basert på lokale råvarer og blant spesialitetene er kanin, håndrullet pasta, spekemat og Salade de Carna servert både i kald og varm utgave. Beregn god tid for måltidet om du tenker å legge middagen her. Dette er en unik opplevelse i både smak og omgivelser.

En av forrettene vi fikk servert hos Agritur Calvola var kokte egg på en seng av marinert kål.

Al Forte Alto

Generelt sett holdt alle restaurantene høy kvalitet og serverte gode retter laget med ekte italiensk lidenskap for mat. Man finner likevel en favoritt blant alle stedene og Al Forte Alto kom ihvertfall på toppen av min liste. Restauranten ligger i Via Castel Penede 26 i Nago rundt 15 minutters kjøring fra Riva del Garda, plassert i en gammel borg oppi fjellsiden med fantastisk utsikt over dalen under og Gardasjøen. Prøv gjerne deres Tasting Meny som består av mange ulike retter basert på lokale råvarer og tradisjoner, presentert som små kunstverk i krukker, på fat og på store serveringstraller. Rettene serveres med passende viner til som kompletterer smaksopplevelsen. Lokalene, maten og utsikten danner et perfekt bakteppe for et måltid du kommer til å huske lenge. Glem ikke å prøve deres fantastiske Tiramisu. Den får deg til å glemme både tid og sted

Nydelige smaker med lokale råvarer lekkert presentert.

Tid for dessert! Dette er den eneste retten som blir servert «family style». Det bugner av søte saker og gode smaker.

Les også: Ponalestien – en luftig spasertur langs Gardasjøen

Kokekurs med Passione Cucina

Om du ikke bare nøyer deg med å spise all den herlige lokale maten finnes det også muligheter for å lære å lage maten og få mer kunnskap om lokale mattradisjoner og råvarer i Garda Trentino området. Vi deltok på en hyggelig og lærerik ettermiddagssesjon sammen med den lokale matbloggeren og kokken Antonella Iannone i hennes lærekjøkken. Her fikk vi være med å tilberede tre klassiske retter fra området.

Først på planen var Molche Brød, som er små brød/horn som lages med bl.a. restene etter olivenoljeproduksjonen i deigen. Saftig og smakfullt. Oppskrift kan du finne her. Brødet serveres gjerne til forretter eller som følge til en god pastarett.

Neste rett på planen var klassisk Strangolapreti, som er brød-dumplings med spinat. Retten tilberedes med masse fersk spinat, lokal ost og tørt brød som bløtes i melk. Oppskriften finner du her. Dumplingsene ble håndrullet og kokt i lettsaltet vann før de ble stekt i panne med smør og salvie før servering.

Avslutningsvis laget vi en lokal eplekake med røtter mot de alpine områdene med en tørr paibunn, epler, tyttebærsyltetøy, kanel, sitron og mandler. En super avslutning på et veldig vellykket måltid!

Her er vi i aksjon med å forberede det tørre brødet til dumplingsene våre

Dumplings klare for å bli kokt i saltet vann.

God appetit og matopplevelser i Riva del Garda! 


Mitt besøk i Garda Trentino regionen var en del av promokampanjen #atLakeGarda i #gardatrentino og ble arrangert i samarbeid med Garda Trentino og NordicTB. Alle meninger er helt og holdent mine egne, som de alltid er.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)