Reiseguide: 13 ting må du oppleve på Venice Beach, LA

av | Reiseguider, Storby, Storbyopplevelser

Reiseguide: 13 ting må du oppleve på Venice Beach, LA

Det er noe helt eget med Venice Beach i Los Angeles, California. Det avslappede, men samtidig hyper trendy området har en høy konsentrasjon av start-up bedrifter og tiltrekkes av gründere innen mange ulike virksomheter. Når du mikser dette med et sammensurium av gateartister, bohemer, hipstere, surfere, helsefreaker og eksentriske personligheter, har du essensen av Venice Beach.

Essensen av Venice Beach

I Venice Beach området vil du finne en god blanding av eksklusive boutiquer, bruktbutikker, kontorbygninger, street art, fine restauranter og street food vogner i tillegg til en lang, hvit sandstrand med en travel og meget innholdsrik 4 kilometer lang strandpromenade, kjent som Venice Boardwalk. Selv om Venice Beach ligger lokalisert i verdensmetropolen Los Angeles fremstår denne delen av byen med en småbysjarme med forholdsvis lave bygninger, koselige gater og mange lokale virksomheter som setter sitt preg på området.

Historien om hvordan Venice Beach oppstod

Venice ble grunnlagt i 1905 som et selvstendig bosetnings- og rekreasjonsområdet ved kysten men ble i 1926 slått sammen med Los Angeles. Ved utbyggingen av Venice ble det gravd ut masse kanaler for å drenere våtmarksområdene innenfor kysten slik at arealet kunne benyttes til boligformål. Utbyggerne var sterkt influert og inspirert av den Italienske byen Venice og førte til at de kalte området «Venice of America». Senere er navnet blitt endret til dagens term, Venice Beach, men den avslappede stemningen har holdt stand i området.

Noen av kanalene som ble gravd ut under utbyggingen er ennå intakt, men mange av dem har blitt fylt igjen og blitt til gater istedenfor kanaler. Tidligere kunne man seile på kanalene i venetianske gondoler mens det nå kun er lokalbefolkningen som benytter sine småbåter der, siden de ligger i dedikerte boligområder.

Venice Beach i filmer og TV serier

Bydelen Venice Beach er en av Los Angeles mange benyttede lokasjoner for film og serieinnspilling og har vært benyttet som lokasjon i blant annet Falling Down, American History X, Speed, Grand Theft Auto, American Ninja Warrior, Pacific Blue, Heat og Californication, for å nevne noen få. Med Hollywood og mange store produksjonsselskaper så tett på er det heller ikke usannsynlig at du vil møte på et filmcrew når du besøker området, så hold øynene åpen for spennende film- og serieinnspillinger som kan foregå like om hjørnet.

En lekeplass ved sjøen

Venice Beach omtales gjerne som en lekeplass ved sjøen, noe som kommer helt tydelig frem når du besøker området. Dette er det kule stedet hvor folk faktisk surfer i lunsjpausen. Og da snakker jeg ikke om å surfe på internett, men faktisk surfe på bølgene i lunsjen. Og det er heller ikke bare de som jobber på Boardwalken som gjør dette, så ikke bli overrasket om du treffer på arbeidere som kommer ut fra kontorbygninger i våtdrakt med et surfebrett under armen rundt lunsjtider. Dette er også området hvor folk trener utendørs, spiller, leker, står på rulleskøyter, bader, soler seg eller viser frem sine kunster for verden, og et sted der det er plass til alle typer mennesker.

Har du tenkt deg en tur til Los Angeles og Venice Beach er det massevis av spennende ting å oppleve, men helt klart noen ting du ikke bør gå glipp at. Her er mine 13 beste tips over ting å gjøre ved og på Venice Beach for de lekne og eventyrlystne!

1. Besøk Venice Canals

Kanalene i Venice California er ikke det samme som de i Venice Italia, de er heller ikke så mange som de engang var og vannveien blir dessverre ikke benyttet i turistvirksomhet her lenger. Den beste måten å utforske Venice Canals er derfor fra gateplan. Vandre eller sykle i vakre boligstrøk og over sjarmerende broer og opplev en rolig og avslappet del av Venice Beach.

.

2. Opplev Venice Boardwalk

Den 4 kilometer lange strandpromenaden Venice Boardwalk byr på liv og leven, gateartister og gjøglere i tillegg til et blandet utvalg butikker, restauranter, kafeer og gallerier. Dette er det perfekte sted for å titte på forbipasserende fra en kafe eller benk eller la deg underholde av både dyktige og eksentriske underholdere/artister.

3. Spill og lek med ball

Langs Venice Beach finner du tilrettelagte baner for både håndball, basketball, volleyball, sandvolleyball og den litt uvanlige formen for tennis, Padel-tennis, som er som en kombinasjon av tennis og squash. Stranden er dessuten bred og har masse god plass til f.eks. å spille fotball.

4. Besøk den berømte skateparken

Venice Beach har også en berømt skatepark på hele 5500 kvm som du kan besøke, enten for å skate eller bare se på de mange dyktige skaterne som øver på triks og hopp. Her er det plass for både nybegynnere og erfarne og i tillegg til ramper, kurver, kanter og pool har de også et område for street skating med trapper, rekkverk og andre hinder.

5. Sykle på og i Venice Beach

Oppdag Venice Beach fra sykkelsetet og du vil rekke over et større område på kortere tid enn til fots. Langs stort sett hele strandpromenaden er det dedikert sykkelsti som gjør at det er trygt og behagelig å bevege seg i området på to hjul. Legg merke til at sykkelstien også benyttes av de på skateboard og rulleskøyter. Der finnes flere utleiere langs hele strandpromenaden som du kan plukke opp en leiesykkel fra. Jeg benyttet Perry’s Cafe for å leie sykkel. De har flere utleiestasjoner langs stranden og leier ut både sykler, surfebrett og mye annet.

6. Kjøp second hand klær

Venice er et eldorado for deg som like å shoppe men ikke vil bruke hele feriebudsjettet på ett plagg. I de mange bruktbutikkene kan du finne eksklusive merkeklær for en billig penge eller oppdage vintage skatter for å komplettere din personlige stil

7. Nyt en cocktail på High Rooftop Lounge

Vil du nyte en cocktail med full oversikt høyt over Venice Beach er den eneste muligheten på High Rooftop Lounge på taket av Hotel Erwing. De serverer også småretter og byr på musikk fra DJ’s så her kan du tilbringe noen timer i godt lag med flott utsikt.

8. Oppdag Venice Beach veggmalerier og gatekunst

I et kunstnerisk og kreativt miljø benyttes gjerne utendørs veggflater til store veggmalerier og gatekunst, og Venice Beach er intet unntak. Vandre i gatene og oppdag flotte og forseggjorte veggmalerier og annen gatekunst som pryder gatebildet.

9. Pump opp musklene på Muscle Beach Venice

Muscle Beach i Venice ble opprettet som et alternativ utendørs treningssted etter at den opprinnelige Muscle Beach som lå på Santa Monica Beach litt lenger nord ble lagt ned i 1959. Her har kjente hollywood stjerner som Arnold Schwarzenegger og Danny Trejovist bygget opp og vist frem musklene sine, så om du har lyst å følge i deres fotspor er det bare til å hive seg med, pumpe opp musklene og posere. Det koster 10 dollar for et dagspass, 50 dollar for et ukespass og 170 dollar for et årskort. Muscle Beach har også mange ulike bodybuilder konkurranser og andre events du kan delta på som utøver eller publikum.

10. Gå på shopping i Abbot Kinney Boulevard

Abbot Kinney Boulevard er en av de mest spennende gatene for en shoppingrunde i Venice Beach. Selv om du finner noen av de beste uavhengige boutiquene, gallerier, restauranter og barer i dette området vil du finne at der hersker en forholdsvis avslappet stil og stemning her. Hver fredag er det full rulle i gaten da det månedlige arrangementet «First Friday» går av stabelen. Da samles det mange spennende Food Trucks i Abbot Kinney Boulevard og besøkende fra hele LA kommer for å teste ut maten og sosialisere.

11. Prøv et Vegansk måltid

Los Angeles er i front med helsetrender og veganer bølgen har ikke glidd stille forbi. Venice Beach har noen av de beste Veganske restaurantene i Los Angeles, så gå ikke glipp av et vegansk måltid når du besøker byen. Plant Food + Wine i Venice Beach serverer god og variert vegansk mat i en koselig lyssatt bakhage.

12. Lær deg å surfe

Det er ikke bare på land du kan være aktiv når du besøker Venice Beach. Her finnes også massevis av aktiviteter i det våte element og en av de artige tingene du kan lære deg er surfing. Der finnes flere surfeskoler langs stranden så det er bare til å velge og vrake. Kan du allerede surfe har du også mulighet til kun å leie surfebrett, våtdrakt og ellers det du trenger til en vellykket surfeopplevelse i Los Angeles.

13. Nyt strandlivet

Venice Beach er perfekt for både soling, bading, leke med frisbee eller spille for å sandvolleyball. Ta et avbrekk fra Venice Boardwalk, pakk med deg et håndkle og nyt strandlivet. Husk solkrem, solbriller og noe kaldt å drikke. Stranden ryddes og ordnes daglig slik at alt fremstår rent og ryddig. De ikoniske lifeguard skurene står på rekke og rad og livvaktene sørger for sikkerhet og trivsel for alle besøkende.

Komme seg til Los Angeles og Venice Beach

Der går daglige avganger med SAS til Los Angeles fra Stockholm, så det er forholdsvis enkelt å komme seg fra Skandinavia til California og Los Angeles. Sjekk ut sas.no for å finne de beste prisene!

Likte du denne artikkelen? Del gjerne på Pinterest så flere kan finne den!

<div data-gyg-partner-id="QQ3YTCR" data-gyg-number-of-items="4" data-gyg-currency="NOK" data-gyg-locale-code="no-NO" data-gyg-id="code-example" data-gyg-q="venice beach" data-gyg-widget="activites" data-gyg-href="https://widget.getyourguide.com/QQ3YTCR/activities.frame"></div><!-- [et_pb_line_break_holder] -->
<script async defer src="https://widget.getyourguide.com/v2/widget.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)