Radisson Blu Royal – Helsinki – Finland

av | Hoteller

Radisson Blu Royal – stilfullt og sentralt i Helsinki

Radisson Blu Royal ligger plassert i sentrum av Helsinki, i Runeberginkatu 2,  i gåavstand til det meste. Shoppingområder, busstasjon og et stort utvalg restauranter og kafeer ligger kun få minutters gange unna. Togstasjonen ligger ca. 10 minutters til fots fra hotellet.

Hotellet har, i tillegg til 262 rom også et stort konferansesenter med kapasitet på 300 deltakere. 
Barområdet sett ovenfra de lekre glassheisene 

Føsteinntrykk
Hotellet troner fra utsiden med sin massive stål- og glasskonstruksjon. Resepsjonsområdet er romslig og praktisk og de ansatte fremstår veldig vennlig og behjelpelig. Bar og frokostsal ligger i umiddelbar nærhet til resepsjonsområdet, og det to glassheisene som leder til rommene er et designelement i seg selv, og har utsikt over barområdet og de store glassflatene som vender ut mot plassen foran hotellet. 
Radison Blu Royal fra utsiden
Rommene
Rommene er store og velholdte og designet i gjennomført moderne stil. Jeg bodde i en business suite og hadde selvsagt litt større armslag enn på et vanlig rom. Jeg hadde bl.a. spisebord og sofagruppe, separat soverom, digert bad med både badekar, separat dusj og to vasker. Der var også to toaletter på rommet, ett i tilknytning til badet og ett gjestetoalett. 

Som du vil se av bildet hadde jeg en stor og meget komfortabel seng. Et stort pluss var velkomsten med håndklesvaner og sjokolade på sengen. 

Badet var utstyrt med et godt utvalg av hygieneartikler, både i dusjen, på vasken og ved badekaret.

Se så søte håndklesvaner som møtte meg på Radisson Blu Royal!

Stort og romslig bad med separat badekar og dusj, og to vasker. 
Frokost

Frokosten var inkludert i romprisen og ble inntatt i lekre omgivelser i 1. etasje av hotellet. Her var et stort utvalg av pålegg og brødmat, frokost- og kornblandinger, varme retter og frisk frukt og grønt. Hotellet har et eget fokus på å servere sunn og lokal mat, og bygger mye rundt konseptet Super Breakfast. Smoothies, youghurt, mange ulike typer korn og frø, mulighet for å lage egen ferskpresset appelsinjuice og ikke minst at alt på buffeten ble presentert på en lekker og innbydende måte, gjenspeiler dette. 

Kaffe ble servert direkte på bordene mens et stort utvalg av ulike tesorter var å finne på buffeten.

Utvalg av frø og korn til en sunn og næringsrik frokost presentert på en lekker måte. 

Stort utvalg av te både i løs og poseform.
Restaurant
Hotellet har en grillrestaurant, Grill it!, som serverer grillet kjøtt og sjømat i hyggelige omgivelser. Jeg besøkte dessverre ikke restauranten under mitt opphold her. 
Bar
Grill it baren ligger plassert i lekre omgivelser med glassheisene og de store glassflatene som omgivelse. Her finnes både en lang bardisk, lounge område og mer private sitteområder å benytte for gjestene. Stemningen er avslappende og hyggelig og det sies at baren serverer den beste martinien i Helsinki. 
Grill it baren er lokalisert i lekre omgivelser

Dette likte jeg veldig godt
Beliggenheten, standarden på rom, frokost og hotellet generellt samt den høye servicenivået var ting jeg likte spesielt godt med hotellet. 

Verdt å vite
Legg merke til at Radisson Blu Royal er ett av tre Radisson-hoteller i Helsinki. De to andre er Radisson Blu Seaside og Radisson Blu Plaza. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)