Porsangerfjorden Lodge – overnatting i et bygg med lang historie

av | Hoteller

Porsangerfjorden Lodge – overnatting i et bygg med lang historie

Børselv skole og internat, i Porsanger i Finnmark, ble bygd allerede på 50-tallet som en internatskole for barna som bodde på østsiden av Porsangerfjorden. Deler av bygget er nå omgjort til koselige Porsangerfjorden Lodge.

Sponset samarbeid 

Fra skolebygg til overnattingssted

Selv om bygget som en gang var Børselv skole og internat den dag i dag fortsatt huser skolen i bygda, har internatet vært nedlagt i lang tid nå. Selve skolen ligger i dag i den delen av bygget som tidligere var internatet, mens den gamle skole-delen ble bygd om til overnattingsrom i 2016, og brukt i en kort periode som asylmottak.

I januar 2021 ble byget kjøpt opp, da Børselv Bygdelag gikk sammen med en del lokale bedrifter, dannet et ideelt aksjeselskap, og kjøpte opp hele skolen med tilhørende bygg. Nå pusser de opp både rom, kjøkken, basseng og restaurant, for å satse på reiseliv i naturperlen Børselv. 

Porsangerfjorden Lodge

Foto: Porsangerfjorden Lodge

Porsanger er perfekt for utendørs opplevelser

Presset mellom fjorden og Finnmarksvidda finner vi både storslått natur og arktisk kyst rundt Porsanger. Bygda er kjent for svært gode jakt- og fiskemuligheter, og Børselva er en anerkjent lakseelv. Der finnes også lokalbutikk, campingplass, eldrehjem, kirke, oppvekstsenter, aktivitetsleverandører og et bredt utvalg av naturopplevelser med blant annet Silfar Canyon som en «must see».

Tre offisielle språk i en kommune

Porsanger er i tillegg Norges første offisielt definerte trespråklige og tre kulturelle kommune, med både norsk, kvensk og samisk som offisielle språk. Og Børselv er en kvensk bygd, her har store deler av beboerne kvenske aner, og her finner vi Kvensk Institutt, og «Tornedalshuset» som er ett fungerende museum for kvensk kultur og historie.

Porsangerfjorden Lodge

Foto: Porsangerfjorden Lodge

Enkel overnatting i dobbelt-, twin- eller familierom

Hos Porsangerfjorden Lodge tilbyr de enkel overnatting med delt bad, og via samarbeidspartnere tilby de gjestene frokost, lunsj og middag i forbindelse med opphold. Der er 4 dobbeltrom, 6 twinrom, 4 familierom med dobbeltseng + køyeseng. Disse deler garderober i kjelleren + 3 bad med dusj og toalett i 1 etg. I tillegg er det 1 1-sov leilighet med selvhushold, Og en 2-sov leilighet med selvhushold i bygget.

Porsangerfjorden Lodge er et spleiselag for bygden

Porsangerfjorden Lodge AS er ett ideelt AS, et samarbeid hvor ingen kan hente ut utbytte fra eventuelt overskudd. De er totalt 140 aksjonærer, hvor ingen eier mer enn 10% av aksjekapitalen. Her er ingen spesielle investorer, kun vanlige folk og bedrifter med hjerte for Børselv. Det er et unikt konsept, og en spennende måte å drifte ett så stort prosjekt på.

Det meste av oppussingen gjøres på dugnad, og til nå er det lagt ned over 3000 dugnadstimer fra aksjonærene! Rommene og restauranten skal alle gjenspeile byggets rike historie, og alle rom forteller historien til skolen og de ulike fagene som har vært representert. Ett lite tilbakeblikk i historien, pakket inn i komfort og service!

Kunne du tenkt deg å overnatte på Porsangerfjorden Lodge? Her finner du informasjon om bookingmuligheter.

Porsangerfjorden Lodge

Foto: Porsangerfjorden Lodge

Vinn en overnatting hos Porsangerfjorden Lodge

Vil du vinne en overnatting hos Porsangerfjorden Lodge? Svar riktig på spørsmålet under luke nummer 8 i vår store julekalender og du er med i trekningen!

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i Julekalender 2022.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)