Bo i Pod-hus og klatre i tretoppene på Valsøya

av | Gjenoppdag Norge, Hoteller, Klatring og Via Ferrata

Bo i Pod-hus og klatre i tretoppene på Valsøya

I Heim kommune, helt sør i Trøndelag finner du Valsøya, en bitteliten destinasjon med unike overnattingsmuligheter, lokasjon tett på sjøen og med en helt egen klatrepark.

Valsøya

SPONSET SAMARBEID

Overnattingsmuligheter for enhver smak

Valsøya passer perfekt for både barnefamilier, ungdommer, voksne og vennegjenger, og der er mange ulike muligheter for overnatting som passer for de aller fleste. Her kan du komme med telt, bobil eller campingvogn, eller få en helt spesiell overnattingsopplevelse i de små Pod-husene der. Du kan også overnatte i hyggelige leiligheter, hvor de fleste er lokalisert i gamle hus som er restaurert til flotte unike enheter med særpreg, blant annet i Olaushuset.

Du kan også leie et helt eget hus om du har behov for det. Velg mellom Jordmorstua, som er et gammelt, oppusset stabbur beliggende rett ved strandpromenaden med utsikt over havet, eller Himmelblå feriehus. Er du av den mer eventyrlystne typen er der også tilrettelagt for å overnatte i hengekøyer på området, så her skulle det være noe for enhver smak.

Jeg bodde i et sjarmerende lite Pod-hus når jeg besøkte Valsøya i sommer og likte det veldig god. Med en liten terrasse med flott utsikt over plassen, sjøen og naturen rundt var det helt perfekt å nyte både kveldssolen og frokosten ute.

Valsøya Pod-hus

Koselig i et Pod-hus på Valsøya. (Foto: Let’s get lost)

Valsøya

Jordmorstua på Valsøya. (Foto: Let’s get lost)

Valsøya

Leilighet i Olaushuset på Valsøya. (Foto: Let’s get lost)

Utallige muligheter for utendørs aktiviteter

På Valsøya finner du mange ulike muligheter for artige utendørsaktiviteter av mange slag. For barna finnes det en flott lekeplass, der er en egen badestrand og fine turmuligheter i området rundt, både til fots og med sykkel. Foretrekker du å utforske området til vanns kan du leie en havkajakk eller en båt på stedet for å oppdage gjemte perler i skjærgården eller bare nyte sjølivet.

For de som ønsker mer fartsfylte og spennende utfordringer finnes der også mye å by på. Vegg i vegg finner du Høyt og Lavt Valsøya, stedet egen klatrepark. Her kan både store og små boltre seg og teste ferdigheter gjennom ulike klatreløyper i trærne. Her finner du også en Quick Jump som virkelig lar deg kjenne på adrenalinet på stedet, eller hva med å avlsutte klatrerunden med en Zip Line som går tvers over hele campingplassen?

Like i nærheten finner du også Halsa Motorsportsenter hvor du kan kjøre gokart på en av Norges beste baner.

Valsøya

På båttur ved Valsøya. (Foto: Let’s get lost)

Høyt og Lavt Valsøya

Høyt & Lavt Valsøya. (Foto: Let’s get lost)

Høyt og Lavt Valsøya

Høyt & Lavt Valsøya. (Foto: Let’s get lost)

Høyt og Lavt Valsøya

Zip Line går rett over campingplassen på Valsøya. (Foto: Let’s get lost)

Lokalmat fra egen restaurant på stedet

Valsøya har tilgjengelig felleskjøkken for gjester som bor i telt og pod-hus, men om du foretrekker å få maten servert, finner du også en fullverdig restaurant på området. Her serveres tradisjonsrik mat basert på lokale råvarer i en koselig atmosfære gjennom hele sesongen.

Restauranten ligger i huset Saltrøfjøset, som opprinnelig ble bygget i 1760 og ble ombygd til restaurant i 1999. I den rustikke og koselige restauranten er der plass til 70 personer, fordelt over to etasjer.

Feriere med husdyr

Hunder og andre husdyr er velkomne til å overnatte i enhetene på Valsøya. De er også velkomne på verandaene ved restauranten, når dere som eiere skal spise, så da skal alt ligge til rette for en innholdsrik og avslappet ferie for hele familien, både tobeinte og firbeinte!

Valsøya

Nydelig måltid på restauranten på Valsøya. (Foto: Let’s get lost)

Bestill overnatting eller plass i klatreparken på Valsøya

Du kan enkelt bestille ditt opphold eller en innholdsrik dag i klatreparken Høyt og Lavt på Valsøyas hjemmeside som du finner her.

Vinn overnatting i Pod-hytte og to billetter til klatreparken

Svarer du riktig på spørsmålet bak luke nummer 8 i vår Julekalender kan du være med i trekningen om et gavekort på en overnatting for to personer i en sjarmerende Pod-hus + 2 billetter til klatreparken.

Valsøya

Valsøya fra sjøsiden. (Foto: Let’s get lost)

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)