Med nærhet til historie og natur på Hattvika Lodge

av | Gjenoppdag Norge, Hoteller, Naturopplevelser

Hattvika Hillside (Alle foto i artikkelen: Hattvika Lodge)

SPONSET SAMARBEID 

Med nærhet til historie og natur på Hattvika Lodge

I sjarmerende omgivelser i Ballstad, en av Lofotens største og aller viktigste fiskevær, finner du Hattvika Lodge. Her kan du overnatte i rorbuer, leiligheter og småbygg med høy kvalitet og standard, i umiddelbar nærhet til sjøen.

Hattvika Lodge
Hattvika Lodge

High End overnatting i historiske omgivelser

Hattvika Lodge tilbyr «High end overnatting – Powered by nature», og har flere ulike enheter til rådighet, som hver og en byr på sin egen historie og sjarme.

Overnatting med historisk sus i autentiske rorbuer

Velger du å overnatte i en av rorbuene på Hattvika Lodge, får du virkelig en smak av det ekte og autentiske Lofoten. I sjarmerende og rustikke rorbuer fra rundt 1880, hvor fiskere i generasjoner har vært innlosjert til det tradisjonsrike Lofotfiske, kan du bo komfortabelt med høy og moderne standard.

Alle enheter har moderne baderom, gode og fleksible sengeløsninger og fullt utstyrt kjøkken i en autentisk atmosfære som er vanskelig å finne andre steder. Her kan du virkelig føle pulsen av Lofotens sjarm og tradisjoner.

Magiske overnattingsopplevelser på Hattvika Hillside

Hattvika Hillside er stedets svar på å knytte fjell og hav sammen. Byggene stod ferdig sommeren 2020, og husene er designet for at du skal kunne observere nordlyset eller midnattssolen direkte fra sengen. Det er med andre ord her du kan oppleve de virkelig magiske overnattingsopplevelsene i Lofoten!

Alle enhetene har sjenerøse bad for velvære, gode senger, privat balkong og daybed i et stort vindu med spektakulær utsikt, og er utstyrt med romslig entre for oppbevaring av bagasje. Overnatting i Hattvika Hillside inkluderer frokost.

Med plass til hele familien i hovedhuset

Hovedhuset til Hattvika Lodge består av to bygninger; et hovedhus med 6 sengeplasser, og et anneks med 2-4 sengeplasser. Disse enhetene passer for familier, private grupper og firma.

Begge enhetene har moderne bad, fleksible sengeløsninger, kjøkkenfasiliteter og egen privat parkering. På tunet utenfor er det badstue og badestamp som også kan leies.

Uansett hvilken enhet du velger å overnatte i på Hattvika Lodge kan du også benytte en ekte finsk sauna, plassert ytterst på bryggekanten. Direkte fra saunaen kan du også kan ta et forfriskende bad i sjøen om det skulle være ønske om det.

Hattvika Lodge
Hattvika Lodge

Utallige utendørsopplevelser i spektakulær natur

I et landskap som er ansett som et av verdens mest enestående områder, er Hattvika Lodge et perfekt utgangspunkt for unike friluftsaktiviteter i Lofoten.

Direkte fra kaikanten kan du utforske naturen både til vanns og til lands. Med stedets egne guider kan du legge i vei på spennende fjellturer med spektakulær utsikt sommer som vinter, eller hva med en forfriskende tur med havkajakk for å utforske skjærgården i området?

Du kan også velge å booke en fulldagsaktivitet direkte fra Hattvika Lodge som kombinerer både havkajakk og fjelltur til Skottind. Turen inkluderer både guide, nødvendig utstyr og lunsj, og er en sikker vinner for deg som ønsker en uforglemmelig dag i Ballstad.

Stisykling er også en populær aktivitet i området, og fra Ballstad kan du varme opp med enkel stisykling i Kyllingdalen eller utfordre deg selv med mer ekstrem stisykling på Ballstadheia og Nonstinden.

Et godt tips er også sykling til Smørdalskammen, som kanskje byr på det mest tilgjengelige og minst utfordrende terreng, men til gjengjeld stiller opp med fantastisk utsikt mot Himmeltindene, Ballstad og Vågakallen og Henningsvær i øst.

I tillegg finnes det utallige andre utendørsmuligheter i området, både med randonèe, splitboard, SUP, dykking og surfing for å nevne noe.

Hattvika Lodge
Hattvika Lodge

Fisk din egen middag

Fiske er et must når du besøker Ballstad, og i vintermånedene er det stor aktivitet i forbindelse med det tradisjonsrike Lofotfiske. Bli med en av de lokale sjarkene ut på havet for en helt autentisk og rå opplevelse sammen med lokale fiskere.

kke glem at i tillegg til selve fiskeopplevelsen ligger alt til rette for at du skal kunne nyte en deilig, egenfisket middag om kvelden. En skikkelig vinn-vinn situasjon, med andre ord!

Selvsagt kan du også bli med på spennende fisketurer utenom sesongen for Lofotfiske, som tradisjonelt foregår fra starten av februar til starten av april i denne delen av Lofoten.

Start dagen med Möllers tran

Det høres kanskje rart ut, men på bryggekanten i Ballstad kan du også få en helt autentisk Tranopplevelse, i verdens eneste Tran Smake Bu. Tran har vært en viktig del av livet i Ballstad, og har tradisjonelt vært brukt av lokalbefolkningen som lysolje, maling og vitamintilskudd.

I 1852 ble Möller’s Tran etablert i fiskeværet, og fremdeles produseres all Möllers tran i første ledd her. Årlig produseres det flere millioner flasker tran her, og det foregår på Hattvikholmen, som ligger rett over vågen i Hattvika.

Som gjest hos Hattvika Lodge kan du få din daglige dose med tran fra stedets helt egne Tran Smake Bu, og samtidig lære om Lofotens historie. Snakk om kortreiste og autentiske smaksopplevelser!

Book ditt opphold hos Hattvika Lodge

For å booke overnatting hos Hattvika Lodge for en uforglemmelige opplevelsesreise til Ballstad og Lofoten kan du følge denne lenken.

Vinn et opphold i to netter for to personer i et Hattvika Hillside hus

Svarer du riktig på dagens spørsmål bak luke nummer 15 i vår spennende Julekalender, kan du vinne et opphold for to personer i to netter hos Hattvika Lodge i deres Hattvika Hillside småhus. Verdien på premien er 4600,-

Lykke til!

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)