Hotel KlausK – Helsinki – Finland

av | Hoteller

Hotel KlausK – Helsinki – Finland

Hotel KlausK ligger sentralt plassert i sentrum av Helsinki i Bulevardi 2, som er en sidegate til Mannerheimvägen, en av hovedgatene i byen. Hotellet åpnet i 2005 og er et designhotell med fokus på detaljer og stil.

Interiør og detaljer er inspirert av den Finske nasjonalpoetrien Kalevala, og biter av historiene og figurene herfra kan finnes igjen over alt om du ser etter. Mye av interiøret er også spesialtilpasset hotellet og både rommene og øvrige arealer er bygget opp rundt temaene mystikk, lidenskap, begjær og misunnelse.

Promosamarbeid

Førsteinntrykk

Du vet du kommer inn på et designhotell når du ankommer KlausK. Resepsjonen er lekker og spisesalen og sittegruppene i tilknytning til området fremstår innbydende og varm. Jeg sjekket inn på ettermiddagen og ble straks tilbudt et glass Prosecco som velkomst. Veldig positivt for et godt førsteinntrykk. Tidligere på dagen var der tilgjengelig flere typer juice som en hyggelig velkomst.

Rommene

Hotellet tilbyr flere romkategorier og hvert rom har sitt eget design, stil og historie. Mitt rom var et Desire King, et rom i moderne stil med masse flotte detaljer. En stor, komfortabel dobbeltseng, sittegruppe, TV, minibar, praktisk garderobeløsning og et stort bad med godt utvalg av baderomsartikler. Badekåpe og slippers var tilgjengelig, noe som er et stort pluss.

Frokost

Frokost var inkludert i prisen og ble inntatt i området like ved resepsjonen. Her ble tilbudt buffet med både lokale spesialiteter, fersk frukt, varmretter og mange ulike typer juice og smooties.

Restaurant

Toscanini, en italiensk restaurant, lå i tilknytning til hotellet. Her serverte de både lunsj- og middagsretter etter klassiske toscanske oppskrifter. Atmosfæren var lun og koselig og både mat og service var upåklagelig. Et godt sted for autentisk italiensk mat om du besøker Helsinki.

 Bar

Hotellet har en bar i underetasjen. Dessverre fikk jeg ikke besøkt den under åpningstiden, men jeg var innom en tur midt på dagen bare for å titte. Som øvrige områder av hotellet var det også her stor vekt på lekre detaljer og design, med bl.a. en lysende trapp. 

Dette likte jeg veldig godt

Jeg satt veldig pris på at servicen holdt høy standard samtidig som den ble holdt i en personlig tone. Stort pluss for Prosecco-velkomst og den sentrale beliggenheten.

Verdt å vite

Hotellet serverer brunch mellom kl. 12-15 lørdag og søndag. Brunsjen er lagt opp med en buffet for forretter og deserter, mens hovedrett velges utfra en brunsjmeny. Utvalget variere med sesong og råvarer. Juice, kaffe og te er inklusiv, mens vin og cocktails kan bestilles utenom. Jeg selv fikk ikke testet ut den berømte brunsjen, men fra venner som har forsøkt dette tilbudet er det varmt anbefalt!

 

Oppholdet og måltidet på KlausK ble sponset av hotellet. Alle meninger er som alltid mine egne

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)