Fjellidyll og kulturopplevelser hos Eikerapen Gjestegard

av | Gjenoppdag Norge, Hoteller, Museum, Naturopplevelser

Eikerapen Gjestegard (Alle foto i artikkelen: Janicke Hansen / Let’s get lost)

Fjellidyll og kulturopplevelser hos Eikerapen Gjestegard

Eikerapen Gjestegard ligger idyllisk plassert rett overfor Ørevatn i Åseral i Vest Agder. Omgivelsene byr på mange flotte naturopplevelser hele året, og er faktisk Norges sydligste vinterdestinasjon med eget alpinanlegg.

Eikerapen Gjestegard

SPONSET SAMARBEID

Hotell i Sveitserstil med elementer av lokal historie

Hotellet på Eikerapen Gjestegard er bygget i sveitserstil på den gamle familiegården fra 1600-tallet, og det store ønske om å videreføre minner og lokal historie preger bygget. Tydeligst kommer dette frem i hotellets koselige «bestestue», som er et autentisk historisk minne fra en svunnen tid. Når man kommer inn her er det som å bli transportert hundrevis av år tilbake i tid.

Gårdens gamle bakerhus, smie og låve er også bevart, og er en del av den lokale kulturen gjestene kan oppleve når man besøker Eikerapen Gjestegard.

Hotellrom og hytter for enhver smak

Hos Eikerapen Gjestegard kan du velge å bo på enkeltrom, dobbeltrom eller familierom med inntil seks personer. Der er også noen ekstra fine rom tilgjengelig, som for eksempel Brudesuiten og minisuite med egen Jacuzzi.

Du kan også velge å bo i hytte på området. Her finnes det både mindre hytter for 4-6 personer og store hytter for opptil 12 personer.

Bestill ditt opphold her

Eikerapen Gjestegard
Eikerapen Gjestegard
Eikerapen Gjestegard

Med fokus på lokal mat og mattradisjoner

I hotellets egen restaurant, Thora Amalie`s Restaurant, serveres det hjemmelaget mat basert på lokale råvarer og mattradisjoner. Restauranten er plassert i hotellet hovedetasje med flott utsikt mot naturen og området rundt. I tillegg til et stort utvalg av ala carte retter tilbys det også spesiallagede menyer, og om søndagen kan du nyte den store søndagsbuffeten som er svært så populær for både lokale som for tilreisende.

Hotellets unike bar Dyrevatn ligger i rustikke omgivelser i kjelleretasjen, og dekorasjon og innredning er inspirert av naturen. Her tilbys forfriskninger og snacks etter ønske.

Eikerapen Gjestegard

Lær om kultur, natur og historie på Eikerapen Kulturgard

Eikerapen Gjestegard har skapt sin helt egen unike kulturhistoriske reise gjennom hestens og jordbrukets historie med sin satsning Eikerapen Kulturgard. Her kan du lære og observere på gårdsmuseet med flere utstillinger, og tradisjonelle gårdsaktiviteter med fjordhester står sentralt. Rideturer med gårdens egne fjordinger tilbys for de som ønsker å oppleve naturen fra hesteryggen.

Ved spesielle arrangementsdager kan du også ta del i det gamle hverdagslivet på gården, og se hvordan smia og bakerhuset ble drevet. Kanskje vanker det også mulighet for noen smaksprøver?

Utallige arrangementer på Eikerapen Gjestegard

Eikerapen Gjestegard inviterer også til mange andre interessante aktiviteter og arrangement, som konserter, temadager, konkurranser og aktivitetsdager. Om sommeren er det fast med Ljådager, hvor du kan lære deg kunsten å slå med ljå og hesje, og der er også slåttekonkurranse i tillegg til konserter og annen underholdning.

Det arrangeres også en spesiell fiskekonkurranse om sommeren på gården for boende gjester, og årlig arrangeres «Villmarks Dagene – Høgt & Vilt» om høsten, bare for å nevne noe. 

Eikerapen Gjestegard
Eikerapen Gjestegard
Eikerapen Gjestegard

Mange og varierte muligheter for utendørsaktiviteter

Turstier og bademuligheter

Åseral og Eikerapen beskrives best som ett fjellandskap med flotte badevann, utallige flotte turstier og et område hvor fiskemulighetene er svært gode. Turkart og veiledning til gode turløyper etter dine ønsker, og det beste stedet for å ta seg en forfriskende dukkert, hjelper gjerne hotellets hyggelige personale deg med.

Prøv fiskelykken

Du kan velge mellom laksefiske i en av de mange elvene, ørretfiske i en av de mange vannene nært hotellet eller dypt inn i fjellheimen. Føler du ikke for å dra ut på egen hånd, tilbyr Eikerapen Gjestegard organiserte fisketurer etter ditt ønske. Du kan også delta på kurs i fluefiske. Denne fiskeformen er kanskje ikke den enkleste, men er kanskje den mest spennende, noe som gjør hele opplevelsen så mye gøyere. Foretrekker du å fiske i sjø organiserer hotellet også fisketurer til kysten.

Kulturminner og opplevelser i nærområdet

I tillegg til kulturminnene og opplevelsene på Eikerapen Gjestegard, byr også området rundt på mange spennende opplevelser for deg som er interessert i kultur og historie.

Sosteli jernaldergård

Hva med et besøk på Sosteli? Sosteli er en jernaldergård som er en av de best bevarte i Europa. Gården var i drift fra ca. 200-550 e.Kr., og man kan se tydelige spor etter bosetningen. På gården ble det drevet utvinning av jern, fangst av fisk og vilt – ved siden av gårdsdrift og husdyrhold. Gårdsanlegget består av flere hustufter, hvor den største er rundt 45 meter lang, åkrer, gjerdesystemer og gravminner.

Vandretur til Lordehytta

Du kan også kombinere kulturopplevelser med friluftslivet gleder ved å ta en vandretur til Lordehytta. Dette er et populært sted om sommeren og er mye besøkt. Hytten ble bygget av Lord Salvesen på begynnelsen av 1900 tallet, og fremstår som unik i sin særegenhet der den har en meget fremtredende plass i naturens elementer. Ruten til Lordehytta er oppmerket, men husk å ha med kart og kompass slik at du ikke går deg bort.

Ljosand Fjellhage

Ljosland Fjellhage er også absolutt verdt ett besøk. Stedet er en fjellhage som inneholder et stort utvalg av fjellplantene i Norge. Her er planter fra både Svalbard og fra snaufjellet i Agder Fylkene. Fjellhagen er gjort tilgjengelig for rullestoler, og det er gratis å komme inn og ta en titt. Med andre ord en perfekt utflukt for hele familien.

Elgtun

For de minste kan et besøk hos Elgtun i Landeskogen være en veldig kjekk opplevelse. Elgtun er en spennende park hvor små og store daglig kan oppleve elgene på nært hold. De har også en egen natursti hvor man finner ulike oppgaver om elgen, og alle barn som fullfører vil få et diplom.

Eikerapen Gjestegard

Vinn et opphold på Eikerapen Gjestegard

Om du svarer riktig på spørsmålet bak luke nummer 20 i vår store Julekalender kan du vinne et weekendopphold hos Eikerapen Gjestegard for to personer, inklusiv frokost og middag. Verdi på premien er 3000,- 

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)