Eidfjord Fjell og Fjord Hotell – et hjemmekoselig hotell i hjertet av fjord Norge

av | Gjenoppdag Norge, Hoteller, Naturopplevelser

Eidfjord Fjell og Fjord Hotell – et hjemmekoselig hotell i hjertet av fjord Norge

Eidfjord Fjell og Fjord Hotell er et helårsåpent, privat eid lite hotell uten kjedetilknytting beliggende i Eidfjord på Vestlandet. Hotellet ligger plassert på en liten høyde med utsikt over det lille tettstedet, og med fantastisk utsikt mot både fjorden og fjellene bak.
Eidfjord Fjell og Fjord Hotell

SPONSET SAMARBEID

Et hjemmekoselig hotell

Eidfjord Fjell og Fjord Hotell har 28 rom, og drives av Husfruen Borghild og hennes team av medarbeidere. Halvparten av hotellrommene har fjordutsikt, mens andre halvpart har utsikt mot de majestetiske fjellene som omkranser bygden.

Rommene holder en god vanlig standard for dem som ikke nødvendigvis trenger luksus, og er praktisk innredet med komfortable senger og store vinduer. Alle rommene ligger på samme plan som resepsjonen, og tilbys i ulike kategorier som passer både for enkeltpersoner og familier.

Hotellets hovedfokus er å kunne tilby en hjemmekoselig og avslappet atmosfære for alle gjestene, og de har derfor lagt til rette for gode og interessante møteplasser i sine fellesarealer. En stor og trivelig stue med panoramavinduer ut mot fjorden står til disposisjon for de besøkende.

Eidfjord Fjell og Fjord Hotell
Eidfjord Fjell og Fjord Hotell

Lokale sesongsmaker året rundt

Hotellet har et dedikert fokus på lokalprodusert mat og lokale mattradisjoner, og tilbyr hjemmelagede og moderne retter basert på lokale råvarer. Her kan du innta lokale sesongsmaker året rundt i restauranten, og på menyen finner du blant annet spekemat og oster fra området, tradisjonsrike middagsretter og ikke minst, et bredt utvalg av lokal eplesider fra Hardanger.

Prøv gjerne å bytte ut det tradisjonelle rødvinsglasset med noe mer sprudlende med lange tradisjoner, lokale røtter, og som dessuten passer perfekt sammen med lokale smaker når du inntar et måltid i hotellrestauranten Fjell & Fjord.

Eidfjord Fjell og Fjord Hotell

Perfekt lokasjon for utendørsaktivitet i spektakulær natur

Nærheten til natur og naturopplevelser preger Eidfjord Fjell og Fjord Hotell, og lokasjonen er perfekt for dem som liker utendørsaktiviteter i spektakulær natur.

Tettstedet Eidfjord ligger i Eidfjorden, som er den innerste fjordarmen av Hardangerfjorden, Norges nest lengste fjord. Prøv gjerne en kajakktur i Eidfjorden for å oppleve naturen på nært hold eller ta deg en avslappende vandretur langs Simadalselva.

Du kan også komme tett på den lokale kulturhistorien gjennom en spasertur fra sentrum av Eidfjord til Hæreid, der det er funnet rundt 400 gravhauger fra Jernalderen og Vikingetiden. Selvsagt finnes det også massevis av vandreruter i brattere og mer krevende terreng for dem som liker det.

Unike kjøre- og naturopplevelser

Området er også perfekt for unike kjøreopplevelser. Følger du Riksvei 7 østover fra Eidfjord, kjører du opp den trange og ville Måbødalen med sine mange hårnålssvinger og tunneler hvor veien slynger seg oppover fjellsiden. Det er også mulig å sykle eller gå Måbødalen på den gamle veitraséen.

I enden av Måbødalen bør du stoppe ved Vøringsfossen. Fossen en av Norges mest besøkte turistattraksjoner og her kan du nyte synet av store, ville vannmengder som stuper fra Hardangerviddaplatået ned i Måbødalen. Vøringsfossen har et loddrett fall på 145 meter og et totalt fall på hele 182 meter! Nytt av året er en utkikksplattform og gangbro i stål som spenner over juvet, og lar deg nyte synet av fossen og Måbødalen fra en helt ny vinkel.

vandretur på hardangervidda med ryggsekk

Eidfjord er inngangsporten til Hardangervidda Nasjonalpark

På veien videre fra Vøringsfossen følger man Sysendalen oppover mot Hardangervidda Nasjonalpark, som også er Norges største nasjonalpark. Hardangervidda er perfekt for lange vandreturer, jakt og fiske, og har et rikt og mangfoldig dyre-, fugle- og planteliv, med blant annet en stor villreinstamme som ansees som en av de viktigste dyrene i området.

Vil du lære mer om dyre- og plantelivet, og hva som har formet den spektakulære naturen i området bør du ta deg en tur innom Norsk Natursenter som ligger i Øvre Eidfjord før du starter oppstigningen i Måbødalen.

Bestill ditt opphold på Eidfjord Fjell og Fjord Hotell

For å nyte et opphold på Eidfjord Fjell og Fjord Hotell kan de enkelt bestille et rom via hotellets hjemmeside som du finner her.

Vinn et opphold på Eidfjord Fjord og Fjell Hotell

Vil du være med i konkurransen om å vinne et opphold på hotellet? Svarer du riktig på dagens spørsmål under luke nummer 5 i julekalenderen kan du vinne et weekendopphold (rom og frokost) for 2 personer. Gavekortet må benyttes i løpet av 2021. Totalverdi på premien er 3000,-. Lykke til! 

 

Denne artikkelen er en del av en artikkelserie som presenterer årets premier og premiesponsorer i årets Julekalender. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)