Dubai for første gang – dette må du ikke gå glipp av

av | Reiseguider, Storbyopplevelser

Dubai for første gang – dette må du ikke gå glipp av

Dubai er stedet der Arabisk og vestlig kultur møtes og smeltes sammen. Dubai er ofte synonymt med skyskrapere, overdådig luksus og spektakulære bygg og aktivitetstilbud, men du finner også masse spor etter historie, tradisjon og kultur her. Planlegger du din første reise til Dubai? Her er en liten reiseguide til Dubai for førstegangsbesøkende, med et knippe interessante attraksjoner i Dubai du ikke bør gå glipp av.

Beundre det majestetiske Burj Khalifa

Burj Khalifa er verdens høyeste bygning, og preger Dubai’s skyline nesten uansett hvor i byen du befinner deg. Tårnet troner hele 828 meter over bakken og har et karakteristisk kjegleformet utseende der det strekker seg mot himmelen. Ta en tur opp til observasjonsdekket på 125 etasje for å få full oversikt over Dubai. Utsikten herfra kan ta pusten fra enhver besøkende, og strekker seg langt utenfor byens grenser og ut mot ørkenen som omkranser den.

Besøk Dubais Kryddermarked, tekstilmarked og gullmarked

På begge sider av Dubaiviken, det tradisjonelle handelssentrum av Dubai, ligger soukene med tre ulike markeder; kryddermarked, tekstilmarked og gullmarked. Gjennom et besøk på disse markedene får du oppleve et litt mer historisk autentisk Dubai enn i de moderne områdene med skyskrapere og spektakulære nybygg. Prut gjerne på prisene og sørg for å ikke kjøpe krydder som har ligget ute på utstilling i det fri. Det har nemlig mest sannsynlig mistet mye av både smak, farge og aroma.

Kryss Dubaiviken i en Abra

For å krysse over Dubaiviken kan du benytte deg av de tradisjonelle trebåtene som kalles Abra. For kun 1 dirham (rundt 2 NOK) tar båtføreren deg over viken, og mellom de tradisjonelle markedene som nevnt over. Ikke bare er det praktisk og billig som fremkomstmiddel, men også en opplevelse i seg selv.

Dra på ørkensafari med bil i sanddynene

En klassisk ørkensafari med bilkjøring i sanddynene er både gøy og spennende på samme tid. Som passasjer i en firhjulstrekker kan du bli med på en fartsfylt tur ut i ørkenen og få kjenne på kroppen hvordan det er å ta seg frem i de buktende haugene med sand. Sjekk gjerne ut Knight Tours for en organisert ørkensafari

Book en middag med tradisjonell dans og show i ørkenen

Mange av eventselskapene som tilbyr ørkensafari med bil, tilbyr også en tradisjonell kveld på ørkencamp med middag og underholdning på kjøpet. I store leire lages det til et festmåltid med tradisjonell mat og du kan la deg rive med av kulturinnslag fra scenen med både dans, musikk og fargerike drakter. Beveger du deg like utenfor campen i skyggen fra lysene kan du også oppleve en stjernehimmel uten sidestykke, da det er lite kunstig lys og lysforurensing her. En helt spesiell opplevelse!

Ta en spasertur på JBR The Walk og slapp av på The Beach

JBR The Walk og The Beach er et must å oppleve i Dubai. Her kan du spasere langs den lange strandpromenaden, med flotte hotell og leilighetskompleks, butikker og restauranter på den ene siden, og en herlig, lang sandstrand og vakre parkanlegg på andre siden av deg. Uti havet kan du også skimte The Palm Jumeirah, som du absolutt også bør besøke.

Besøk The Palm Jumeirah

The Palm Jumeirah er en menneskeskapt øy, formet som en palme, som strekker seg utover i havet fra stranden i Dubai. Her finner du både private boligområder med luksuriøse leiligheter og en rekke spektakulære hotellbygg som er verdt å ta en nærmere titt på.

Dra på shopping, spis og la deg underholde på The Dubai Mall

The Dubai Mall er verdens største kjøpesenter med sine over 1200 butikker, 150 restauranter, innendørs temapark, skøytebane, fossefall og eget akvarium for å nevne noe. De har også en stor utendørs fontenekonstruksjon som de kjører vannshow på. Det du ikke finner her, er vel knapt å oppdrive noe sted. Dubai Mall ligger like ved Burj Khalifa.

Se det berømte hotellet Burj al Arab (Seilet)

Burj al Arab var det første hotellet i verden som kunne «skryte» av å ha fått 7 stjerner av 5 mulige, noe som blir flittig brukt av hotellet for å gjenspeile den overdådige luksusen og nivået på service og fasiliteter hotellet kunne skilte med. Blant annet er det kun suiter på hotellet, og hver etasje skal ha sin egen betjente resepsjon. Hotellet er bygget på en kunstig øy utenfor kysten av Dubai og har landforbindelse via en bro. Du har god utsikt til hotellet fra Madinat Jumeirah eller den nærliggende stranden.

Opplev Madinat Jumeirah – stedet hvor tradisjon møter luksus

Madinat Jumeirah er et ferieanlegg i Dubai som er bygget opp for å ligne på en tradisjonell arabisk by. Her finner du bygninger i tradisjonell stil som inneholder luksushoteller, restauranter og Spa salonger, alt bygget rundt et område med vakre kanaler og gater som omkranser bygningene. Du finner også Madinat Souken, et område med små boder hvor du kan kjøpe tekstiler, krydder, smykker og annet, samt Madinat Theatre her.

Få spennende kulturopplevelser i Al Fahidi – den eldste delen av Dubai

Al Fahidi er et av Dubais eldste nabolag og her kan du virkelig få følelsen av å reise i tid. Vandre blant tradisjonelle vindtårn og gå deg vill i de smale, labyrintlignende smågatene. I dette området finner du et stort utvalg av kulturelle aktiviteter, museer og kunstgallerier, og mange bra serveringssteder som lager tradisjonell mat.

Lær og smak i Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding

I Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding kan du både lære arabisk og få større innsikt i arabisk tradisjon, skikk, kultur, religion og mat. Her lærer man gjennom å oppleve, og besøker du senteret blir du behandlet som om du var en gjest i et tradisjonelt arabisk hjem. Bestill deg gjerne en lunsjopplevelse hvor du også får med masse historiefortelling om arabisk liv og levemåte på kjøpet.

Les også: Arabisk kulturleksjon i Dubai

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)