Corte San Ruffillo Country Resort – Emilia Romagna – Italia

av | Hoteller

Corte San Ruffillo – luksuriøst og økologisk på landsbygden

Corte San Ruffillo Country Resort ligger i nærheten av Forli i Emilia Romagna, Italia. Resortet er plassert i landlige og rolige omgivelser med enkel tilgang og stor parkeringsplass. Stedet eies og drives av ekteparet Sara Vespignani og Luca Buoi, som også har stått for store deler av restaureringen komplekset har gjennomgått de senere årene. Ekteparet har flere forbedringer på planen for fremtiden, bl.a. et bassengområde.

I tillegg til å drive plassen som et overnattingssted og eventlokasjon dyrker de også både oliven, frukt, grønnsaker og vindruer på gården, og har dyrehold, etter økologiske prinsipper. Maten som serveres i restauranten er derfor svært lokal og sesongvarierende. Vinproduksjonen er foreløpig på et tidlig stadie, men etterhvert ser ekteparet for seg å også servere egenprodusert vin i restauranten.

San Ruffillo Rectory, en bygning fra 1781 som er restaurert og satt i stand til å ta imot gjester

Førsteinntrykk

Når man ankommer Corte San Ruffillo blir man møtt med en avslappet og idyllisk stemning. Flere store, hvitkalkede murbygninger, deriblant en liten kirke, bindes sammen av hageganger og trapper og et stort grøntområde som brer ser utover. Der er også flere små sitteområder i skyggen av store trær for gjestene å slappe av på, gjerne med en forfriskning.

Hvitkalkede bygninger og store grøntarealer møter deg

 

Skyggefulle områder for avslapping og samtaler

Resepsjonsområdet er intimt og personlig og servicen er helt upåklagelig. Selv om mitt besøk var en del av en organisert visningstur, opplevde jeg de ansatte som meget serviceinnstilt og åpen overfor samtlige gjester på hotellet.

Rommene

Komplekset har 12 rom til utleie. Rommene er fordelt over to bygninger, hovedbygningen San Ruffillo Rectory fra 1781 med resepsjonsområde, resturant og frokostsal og en tilstøtende bygning, Villa Filetto fra tidlig 800 tallet, med flere lekre rom. Eierne har satset på velvære og komfort og de fleste av rommene har lysterapi, aromaterapi eller lydterapi på badet. Alle rommene er innredet etter tema og i ulike fargespekter og fremstår gjennomført og personlig.

Jeg bodde på rommet Calma i Villa Filetto i et lekkert rom innredet med lilla gjennomgangstone. Restaureringen av rommene er gjort med finesse og stil, og blander det grove og rustikke med det mer sarte og og delikate.

Rommene er stilfullt innredet med fargetema for å skape stemning

På badet bringes moderne elementer inn i en historisk setting. Med lysterapi i dusjen settes velvære i høysetet på en enkel måte.

Moderne fasiliteter i historiske omgivesler på badet

Frokost

En klassisk italiensk frokost ble servert i underetasjen av hovedbygningen, i flotte arealer med grove steinvegger og buer. Her var tilgang på fersk juice, lokalt kjøttpåleggg og oster, hjemmelaget syltetøy, brød og bakervarer, ferdigsmurte italienske sandwich og youghurt med fersk frukt. Kaffe og te i mange ulike varianter ble servert etter ønske ved bordene.  Egg var tilgjengelig på forespørsel.

Lekker og innbydende frokostbuffet
Frokosten ble servert i kjelleren i vakre omgivelser

Restaurant
Restauranten serverer mat basert på lokalt produserte, økologiske råvarer. Det er mulig å bestille rom inklusiv halv- eller helpensjon og restaranten serverer både lunsj og middag med tilhørende forretter, desserter og et utvalg lokal produsert vin.

Vi inntok et klassisk italiensk middagsmåltid i restuaranten, og maten stod til enhver forventning. Lekkert presentert, passelige porsjoner og med masse gode smaker!

Hjemmelaget pasta og lokalt produserte grønnskaer i skjønn forening

Dette likte jeg veldig godt

Eierne var tilstede hele tiden, og satte gjestene og deres behov i høysetet. Det at maten var lokalt produsert etter økologiske prinsipper var også et stort pluss. Høyt fokus på komfort både i innredning og i romfasiliteter som lysterapi i dusjen gjorde oppholdet til en ren fornøyelse.

Verdt å vite

Corte San Ruffillo er et utmerket utgangspunkt for deg som ønsker å utforske Emilia Romagnas natur og lokalområdet, enten gjennom vandreturer, fra hesteryggen eller på sykkelsetet.

Takk til Emilia Romagna Turismo for å arrangere og invitere meg til en super Mat- og vinreise i området. Alle vurderinger og meninger er helt og holdent mine egne. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)