Et hav av aktiviteter hos Malangen Resort

av | Gjenoppdag Norge, Hoteller, Naturopplevelser

Malangen Resort. (Alle foto i artikkelen: Janicke Hansen / Let’s get lost)

Et hav av aktiviteter hos Malangen Resort

Malangen Resort ligger tilbaketrukket i et vakkert og uforstyrret fjordlandskap, vel en times kjøretur fra Tromsø. Her kan du velge mellom å overnatte på hotellrom, i rorbuer eller hytter. Resorten er åpen hele året, og er tilrettelagt for spennende utendørsopplevelser tilpasset enhver sesong.

Malangen Resort

SPONSET SAMARBEID

Lokalisert i et historisk spennende område

Malangen Resort ligger i et spennende historisk område, og på fjordbunnen er det funnet spor etter jaktfolket som levde i disse områdene for tusenvis av år siden. Der er også oppdaget helleristninger i området som kan dateres 4000 år tilbake.

Fjorden har vært møtested mellom norrøn, samisk og kvensk kultur gjennom århundrer. Både samer og nordmenn har tradisjonelt vært bosatt i området, men på 1600 tallet tiltrakk området mange nordmenn på jakt etter land, og senere kom der også immigranter fra Nord-Finland til Malangen, på flukt fra fattigdom og hungersnød. Over generasjoner smeltet kulturene sammen, men i Skutvik derimot, hvor i dag Malangen Resort ligger, var det helt inn i det nittende århundre en siste samisk bastion.

Du kan velge å ankomme Malangen Resort med egen bil eller hotellet kan organisere buss eller minibuss. Kommer du sjøveien med egen båt har de også en egen gjestebrygge til disposisjon.

Malangen Resort
Malangen Resort

Bo på hotellrom, i rorbu eller hytte

På Malangen Resort kan du velge og vrake blant overnattingsmuligheter for enhver smak. Hotellet tilbyr både standardrom og Premium rom med vakker fjordutsikt fra store åpne vindusflater, og har hele 25 praktiske rorbuer med 3 soverom hver, perfekt for familier på tur.

Du kan også velge å bo i leiligheter like i sjøkanten. Disse enhetene har 2 soverom hver. Resorten disponerer også 15 hytter som alle har 3 soverom, og ligger på en høyde like i bakkant av rorbuene.

Alle overnattingsalternativene har panoramautsikt mot fjorden. Bestill ditt opphold her

Malangen Resort
Malangen Resort
Malangen Resort

Aktiviteter for både store og små året rundt

Når du bor på Malangen resort står aktivitetstilbudene i kø, både for liten og for stor.

Vannaktiviteter

Sommerstid kan du blant annet kjøre vannskuter, stå på vannski eller henge etter båt i en oppblåsbar ring eller ski. For de som ønsker en roligere opplevelse på sjøen kan leie SUPer og kajakker, og bli med på kajakk-kurs fra juni.

Malangen Resort

Fisking og båtturer

Fisking er også svært populært, da der finnes mange ulike fiskeslag i fjorden. Her finnes de vanligste artene som torsk og sei, men det går også flyndre og kveite langs bunnen. Fjorden er også rik på sjøørret, samt en og annen laks.

Du kan velge å bli med ut med en bemannet båt eller leie din egen lille båt på Malangen Resort for å prøve fiskelykken. Det er også mulig å nyte fjordlandskapet fra sjøsiden på Fjordcruise med lokal guide.

Aktivitetsopplegg også for de minste

For de minste har hotellet et eget aktivitetsrom med leker og spill, og i resortens nordende er det opparbeidet lekeplass med sklie, huske og en vaskeekte sjark som er tilrettelagt for barnelek.

Ved lekeplassen ligger også stedets egen sandvolleyballbane.

Malangen Resort

Malangfjorden er kjent for sine ekstra gode reker

Besøk hundegården

Malangen Resort har også en egen hundegård med over 60 huskyer, kun 20 minutters gåtur unna. I vinterhalvåret er hundene travle med det de liker mest i hele verden – å dra en hundeslede for besøkende. Om sommeren er det også gode dager for hundene, om enn noe mer bedagelige. Et besøk i hundegården er svært populært for de minste.

Bestill gjerne en tur med hundeslede i vintersesongen for en uforglemmelig utendørsopplevelse.

Perfekt lokasjon for både korte og lange fjellturer

For deg som liker å gå i fjellet byr Malangen på mange spennende muligheter og utfordringer. Malangsfjorden er omkranset av majestetiske fjell, med flere topper over 1000 meter, for eksempel Bentsjordstinden. Der finnes turer som passer for alle nivåer, alt fra korte ettermiddagsturer til nærmeste utkikkspunkt, til ruter for hele dager med vandring i fjellheimen for å nå de høyeste toppene.

Oppdag området fra sykkelsetet

Malangen er langt fra bare fjell. Fra resorten går det også et stort, lett kupert område, Fjellbydga, som strekker seg et godt stykke inn i landet. Her er det perfekt for oppdagelsesturer på sykkel, med flere mil med veinettverk i lune og vakre omgivelser. Her er det knapt nok trafikk, men rikelig med gårder og kulturlandskap. Sykkel kan du leies på hotellet om du ikke har med din egen.

Besøk villmarkscampen Camp Nikka

På resortens eiendom finnes det også en egen villmarkscamp, Camp Nikka, med tilrettelagte bålplasser, gapahuk og toalettfasiliteter. Her kan du nyte villmarkslivets ro og stillhet i vakker natur, for en ettermiddag eller over flere dager. Det er gratis og telte på resortens området rundt villmarkscampen.

På varme sommerdager kan du kjøle deg ned med et forfriskende bad i Nikkavannet.

Malangen Resort

Den store terrassen foran hotellet er perfekt for lyse sommerkvelder

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)