5 nyttige reisetips for en perfekt storbyweekend!

av | Reisetips

5 nyttige reisetips for en perfekt storbyweekend!

Har du planer om en storbyweekend og ønsker å få mest mulig ut av de få timene og dagene du er der? Det gjelder å være forberedt og ha en liten plan på hva man ønsker å få ut av oppholdet. Nedenfor finner du 5 gode reisetips som kan hjelpe deg med å designe din egen perfekte storbyweekend.

Stare Mesto, gamlebyen, Praha –  Finn gode reisetips om Praha her

1. Velg ditt fly med omhu

For å få mest mulig ut av en weekendreise, velg en avgang så tidlig som mulig på avreisedagen og så sent som mulig på hjemreisedagen. Da vil du få flest mulig timer å bruke i din weekendby. Om mulig, velg også direktefly, og om du må mellomlande, velg kortest mulig transfertid, selv om det kan være noen hundrelapper dyrere. Det kan være verdt det om det betyr at du får fire-fem timer mer å oppdage din weekendby på. Det koster fort litt penger å tilbringe mange timer på en flyplass også, så vinningen går ofte opp i spinningen ved å utelukkende velge billigste alternativ.

Om du har mulighet kan du velge å reise f.eks. lørdag til mandag istedenfor fredag til søndag. Det er større muligheter å finne billigere flybilletter når du ikke skal reise samtidig som «alle andre» reiser. Reis gjerne også på et tidspunkt på året når det ikke er høysesong. Du har da mulighet for å finne billigere fly, billigere hotell og ikke minst oppleve mindre køer til severdigheter.

Følg med på flyselskapenes kampanjer for å finne de aller billigste billettene til ditt reisemål. Her kan du spare masse penger om du planlegger tidlig! Det er som regel også alltid billigst å bestille direkte på flyselskapets hjemmeside eller app, så om du benytter søkemotorer for fly, dobbeltsjekk flyprisene for å booke billettene direkte. Ofte legges det til gebyrer, bagasjekost og andre kostnader sent i prosessen hos søkemotorsidene.

Let etter de rimeligste flybillettene på tidspunkt da forretningsreisende ikke ligger i søkesystemene og blokker ledige seter. Søndager og nattestid skal være de beste tidspunktene for å finne de beste flyprisene.

 

Il Duomo, Milano – Finn gode reisetips om Milano her

2. ORIENTER DEG PÅ FORHÅND OM BYEN DU SKAL BESØKE

Du vil få mye mer kvalitet ut av tiden du besøker byen eller stedet når du vet noe om hva du ønsker å gjøre og hvor du bær gå på forhånd. Kjøp gjerne en guidebok eller print ut en enkel cityguide med tips og råd om byen du skal reise til. Glem heller ikke å lese om unike og spesielle opplevelser som din weekendby byr på, i de mange gode reisebloggene. Å ha en plan på hva du vil se og hvilke steder du vil oppleve bidrar mye til at du får utnyttet tiden du har til rådighet maksimalt. Legg gjerne opp en plan for de ulike dagene og bruk de ulike nettressursene aktivt.

Last ned elektronisk guide til din telefon f.eks. TripAdviser – City Guides eller en annen reiseapp med godt kart. Kart og informasjon kan benyttes offline når du er utendørs og online når du har wifi. Finn frem og lagre de plassene du ønsker å besøke i appen. Da er det enkelt å finne frem og få en oversikt over hvor de ulike stedene ligger i forhold til hverandre. Husk også å legge inn adressen til hotellet.

Har du ikke hatt tid til å orientere deg på forhånd? Sett av en liten time like etter ankomst og spør hotellpersonalet om gode tips til områder du kanskje kan sette pris på å få med deg. De fleste hoteller har også små lommekart tilgjengelig som du kan krysse av, notere og tegne ringer rundt spesielle områder på. Nyttig å ha med seg iløpet av oppholdet.

New York . Du trenger kanskje mer enn en weekend i denne byen! – Finn gode reisetips om New York her

3. VELG RIKTIG HOTELLSTANDARD

Er du en av dem som alltid velger samme type hotellstandard uansett hvilken reise du er på? La ikke vanene avgjøre men hvilke opplevelser du er ute etter. Altså, hva du vil oppleve i en by bør avgjøre hvilken hotellstandard du bør velge.

Planlegger du å tilbringe mye tid på hotellet for å slappe av eller er det kun for å sove noen timer om natten du trenger hotellrommet? Vet du at du vil tilbringe mest tid utenfor rommet er det lurt å finne et rimeligere hotell med litt færre stjerner og ikke så stort serviceutvalg. Det er ganske frustrerende å betale i dyre dommer for et 5-stjerners hotell med stort bassengområde og spa, flotte restauranter og barer og 24 timers roomservice om du ikke har tenkt å benytte noen av delene. Pengene du sparer på å velge et rimeligere hotellrom kan du benytte i andre opplevelser rundtom i byen du velger å reise til. Når du har funnet ditt perfekte hotell tenk også gjennom om du trenger oppgradert rom eller om du klarer deg fint med et standard rom.

Planlegger du derimot å tilbringe mye tid på rommet eller hotellet, nyte late morgener med frokost på sengen, en frisk morgendukkert eller slappe av med noen rolige ettermiddagstimer på rommet med en god bok, kan det være lurt å legge litt mer penger ned i hotell- og romvalget. Liker du en cocktail i solnedgangen eller et romantisk måltid på en takterrasse kan det også være hensiktsmessig å velge et hotell som tilbyr dette, men husk at du også kan oppsøke disse plassene uten å nødvendigvis være boende gjest på hotellet.

 

Belfast er en spennende by å oppleve! Finn gode reisetips om Belfast her

4. VELG RIKTIG PLASSERING AV HOTELLET

Når du har funnet ut av hvilke hotellstandard du behøver for å gjøre de aktivitetene du ønsker kommer neste trinn i prosessen, lokasjon. Finn ut hvor de tingene du ønsker å oppleve ligger plassert i byen du kommer til, og velg et hotell i din standard som ligger i nærheten, helst gangavstand, fra dette. Planlegger du en shoppingtur, finn et hotell i nærheten av shoppingområdene. Er det en konsert med favorittbandet, et arrangement, festival, tilstelning e.l. finn et hotell som gjør det enkelt og rimelig å komme til og fra området dette skjer i.

Å velge et hotell i «feil» område i forhold til dine ønskede aktiviteter kan komme til å koste deg masse penger og tid når du må transporteres fra det ene stedet til det. Tenk at all den tiden du benytter for å transporteres fra A til B er tid du kunne benyttet til å oppleve andre ting og at din tid i byen er dyrebar. Også kostnadene med transport i byen bør vurderes når du velger hotell.

5. PAKK LETT OG HELST KUN HÅNDBAGASJE

Om du ikke skal noe veldig spesielt som gjør at du trenger mye ulike klær med deg, så pakk kun det du trenger å ha med deg i en koffert eller sekk som du kan ta med inn på flyet. Se for deg dagene du skal tilbringe i din weekendby, og planlegg hva du skal ha med deg utfra det du planlegger å oppleve. Toalettsaker og kosmetikk er ikke et problem å ta med som håndbagasje så lenge du har beholdere som rommer mindre enn 100ml.

Gode sko og komfortable klær tilpasset klima og årstid er et must om du skal tilbringe mye tid utendørs på oppdagelsesferd. Skal du på klubber eller restauranter med streng dresskode bør du pakke i forhold til det.

En stor fordel med å reise med kun håndbagasje, er at du er sikker på at du faktisk får bagasjen med deg fra flyet. Ingenting er vel mer irriterende enn å gå tomhendt fra bagasjebåndet? Køer for å registrere mistet bagasje, tvungen shopping etter det mest nødvendige og så gjerne få bagasjen levert til hotellet noen timer før du skal reise hjem igjen er ikke akkurat på listen over plussopplevelser. 

Husk også at de fleste flyselskaper nå har gått over til å tilby ekstra billige billetter når du ikke sjekker inn bagasje. Samtidig har det å legge til en ekstra bagasje blitt mer kostbart, spesielt om du benytter søkemotorene for fly og ikke bestiller direkte fra flyselskapet. Sjekk både størrelse og vekt på din håndbagasje for å ikke oppleve å måtte sjekke den inn i siste liten til dyre dommer.

Har du planlagt å shoppe mye i din weekendby kan du enkelt ha med deg en hendig sammenleggbar bag i håndbagasjen, som du kan fylle opp og sjekke inn på hjemreisen. Kjøp bagasjeplass samtidig som du bestiller billetten for å spare mest mulig.

Finn flere gode pakketips her!

God reise!

<div data-gyg-partner-id="QQ3YTCR" data-gyg-number-of-items="4" data-gyg-currency="NOK" data-gyg-locale-code="en-US" data-gyg-id="code-example" data-gyg-q="Capitals europe" data-gyg-widget="activites" data-gyg-href="//widget.getyourguide.com/QQ3YTCR/activities.frame"></div><!-- [et_pb_line_break_holder] -->
<script async defer src="//widget.getyourguide.com/v2/widget.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Annonse

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)