11 ting å gjøre i høst ved Lyngenfjorden

av | Annonsørinnhold, Gjenoppdag Norge, Naturopplevelser

Foto: Georg Sichelschmidt

11 ting å gjøre i høst ved Lyngenfjorden

Høsten er en av de fineste årstidene ved Lyngenfjorden. Når nettene blir mørkere og nordlyset danser på himmelen er det ekstra koselig å sitte ute ved bålet, i en varm badestamp eller i en koselig rorbu eller lodge ved Lyngenfjorden.

Lyngenfjordregionen kan by på mange spennende opplevelser – hovedsakelig for deg som ønsker å være aktiv, med blant annet vandring, breturer, kajakkturer, stisykling og elvebåtturer for å nevne noe. Høsten er også tiden for å høste av naturen – å dra på fisketur, plukke bær og sopp gir deg meningsfulle opplevelser ute i en natur som forvandler seg i disse dager fra grønn til de typiske høstfargene.

I tillegg kan regionen tilby kulturopplevelser, lokale matopplevelser og mange flotte steder å overnatte for de som er på reise i Nord-Troms.

Vi gir deg 11 tips til hva du bør få med deg om høsten ved Lyngenfjorden

Skibotn. Foto: Marie Angelsen

Aktiviteter i naturen

1. Se det idylliske Blåisvatnet

En virkelig turklassiker i Lyngen! Blåisvatnet i Sør-Lenangsbotn ligger idyllisk til ved Lenangsbreen. Vi kan garantere at bildene herfra blir fantastiske – men skal dem bli en hit på Instagram, må du tar en liten svømmetur i det iskalde vannet!

2. Fottur til Steindalsbreen

Den fantastiske Steindalsbreen i Storfjord er absolutt verdt et besøk i høst! Det er også mulig å bestille guiding for å vandre på selve breen.

3. Besøk Gorsabrua

Gåsehudopplevelse er garantert hvis du krysser brua over det 153 meter dype Gorsajuvet. Brua er lett tilgjengelig og ligger i Kåfjorddalen, som tilbyr flere vandrestier og muligheten til å vandre blant ruinene etter gruvedriften som foregikk her for rundt 100 år siden.

4. Se Reisa Nasjonalparken i høstdrakt

Visitor Point/ Ovi Raiishin er innfallsporten til Reisa Nasjonalpark i Nordreisa. Stedet gir deg en vakker utsikt innover i nasjonalparken og det nydelige fargespillet som finnes i naturen om høsten.

Vi anbefaler en elvebåttur opp Reisadalen for å komme enkelt inntil nasjonalparken og for å besøke den 269 meter høye Mollisfossen og de gamle bergmalerier ved Sieimma.

5. Besøk øya Arnøya

Lengst ute i havgapet ligger Arnøya – en øy lett å komme til med ferge. Øya tilbyr natur som er annerledes enn hva du finner ellers i regionen. Vi anbefaler en tur til Årviksand, et lite kystsamfunn, som er et fint utgangspunkt for vandreturer med utsikt rett mot storhavet.

Blåisvannet i oktober. Foto: Marie Angelsen

Kultur og matopplevelser

6. Se utstillingen ”Møter”

Nord-Troms museum sin faste utstilling på Halti i Storslett fokuserer på hvordan regionens historie har formet seg gjennom møter mellom mennesker fra kyst til vidde. Åpent mandag – fredag 10.00 – 15.00.

7. Følg Jan Baalsruds fotspor rundt Lyngenfjorden

Jan Baalsrud sin flukt fra tyskerne er beskrevet i boka Ni liv og senest i filmen Den 12. mann. Mye av denne flukten forgikk i Lyngenfjordregionen og det er mulig å besøke mange av stedene Jan Baalsrud har vært. Ta deg en tur rundt fjorden for å besøke Hotel Savoy, Baalsrudhula og graven hans i Manndalen og Jan Baalsrud utstillingen i Furuflaten.

8. Besøk verdens nordligste destilleri – Aurora Spirit

Verdens nordligste whiskydestilleri i Årøybukt i Lyngen gir deg en ekte arktisk destilleriopplevelse! Bli med på omvisning for å lære hvordan det er mulig å lage whisky og andre drikker såpass langt nord.

9. Prøv lokalmat

Å spise er også en reise, spesielt når du kan prøve lokal mat som du ellers kanskje har ikke prøvd før.
Det finnes mange produsenter av utrolige gode råvarer (Lyngen Lam, Lyngen Reker, Bivrost, Aurora Salmon for å nevne bare noen av dem) og vi anbefaler deg å besøke et av serveringstedene for å teste utvalget. Bios Cafe i Storslett satser stort på lokalmat og er åpent daglig. På Hjørnet cafe i Skjervøy er best på kaker, på «Det lille Bærkokeri» kan du handle lokalmat og hvis du overnatte hos Koppangen Brygger, XLyngen eller Lauksletta Overnatting kan du nyte lokalmat servert av lokale.

Aurora Spirit (foto: Aurora Spirit)

Overnatting og kos

10. Lyngen North – sove under åpen himmel

På Spåkenes finner du en av de mest unike overnattingsstedene i vår region – glass igloene med utsikt over Lyngenfjorden, Lyngsalpene og mot øyene i nord. Å ligge komfortabelt i en varm seng for å se nordlyset danse over hodet ditt er en opplevelse du vil huske lenge. I kombinasjon med den gode maten dem serverer i restauranten Solvind er det en opplevelse for de som ønsker å kose seg maksimalt til høsten.

11. . Arctic Panorama Lodge – spa opplevelse langt borte

Lodgen Arctic Panorama på Uløya tilbyr full spaopplevelse med sauna, jazucci og massasje. Lodgen ligger avskjermet og tilbyr luksuriøse overnatting og lokalmat som sørger for at du kan virkelig slappe av. 

Foto: Moritz Ablinger

Annonsørinnhold fra Visit Lyngenfjord.
Sjekk også ut deres Facebookside for mer inspirasjon

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)