10 spennende steder for en unik overnatting på din norgesferie

av | Gjenoppdag Norge, Hoteller

10 spennende steder for en unik overnatting på din norgesferie

Over hele Norge finnes der massevis av spennende og unike overnattingsmuligheter. Frister det kanskje med overnatting på et middelalderkloster, eller hva med glamping i bomullstelt, nyte midnattsolen fra en glassiglo eller svinge med vinden i et hus i tretoppene? Vi har listet opp 10 spennende steder for en unik overnatting på din norgesferie. 

Sov i et middelalderkloster hos Utstein Kloster Hotel

Utstein Kloster Hotel kan du overnatte i historiske omgivelser i Norges eneste bevarte middelalderkloster. Utstein Kloster ligger på Mosterøy, like utenfor Stavanger.

På Utstein klosterhotell tilbyr de både enkelt og dobbeltrom, og du kan slappe av blant rosebusker i klostergården eller nyte dagene med vandreturer og aktiviteter i et vernet kulturlandskap rundt klosteret. Og hvem vet, kanskje noen av de tidligere beboerne også vil hilse på i løpet av oppholdet? 

Bo i Tinyhouse hos Boretunet

I et minihus, eller såkalt Tinyhouse, på kun 32m2 kan du på Boretunet nyte feriedagene med kort vei til surfestranden Borestranda. Selv med sin beskjedne størrelse har du alt du trenger her fordelt over to etasjer. Overnatting for 4 personer, eget bad/toalett, et praktisk kjøkken, sofakrok og en solrik terrasse skulle dekke de fleste behov selv på begrenset plass. 

Lev i pakt med naturen hos Long House at Lista

I et hus bygget i pakt med natur og kultur, både når det gjelder byggematerialer og plassering i terrenget, tilbys overnatting i to leiligheter for naturelskere hos Longhouse at Lista. Med store panoramavinduer ut mot både hav og et naturområde som kan skilte med å ha Norges største samling av fuglearter, kan man ta livet med ro og bare nyte.

Velkomstgave fra verten er som regel fersk melk og egg direkte fra gårdens egne kuer og høns, så her er det også duket for noen kortreiste matopplevelser. 

Luftig overnatting i Trehyttene

Lysten på å sove mellom tretoppene i fred og ro, langt inni skogen? Hos Trehyttene i Gjerstad kan du være i ett med naturen mens du nyter komfort som i en moderne leilighet. Sommerstid kan man kjøre helt frem til hytten.

Hils på ekornfamilien som kommer på besøk for litt frokost om morgenen, lytt til fuglekvitter og dyrelyder fra skogene, og slapp av på den lille terrassen med en egen liten utepeis. Om du foretrekker å sitte inne kan du ta inn naturen utenfor via de store åpne glassflatene som leder inn til stueområdet. Hyttene har hele 8 soveplasser og passer for både storfamilier og vennepar på tur. 

Dyrk romantikken i Elvasuiten hos Jølstraholmen

Elvasuiten hos Jølstraholmen Camping er en virkelig godbit når det kommer til unik overnatting. I tillegg til å tilby store hytter form mange personer med svært høy standard, plasser for bobil, campingvogn og telt på plassen, har Jølstraholmen en liten perle av en hytte som kalles Elvasuiten.

Elvasuiten er en liten trekantet bygning som står plassert med panoramavindu helt ned til Jølstraelven som fosser forbi. Hytten er utstyrt med en stor dobbeltseng, to stoler og en hengekøye. I tillegg finner du et lite kjøleskap for å holde champagnen kald. Perfekt plass for å dyrke romantikken i sommer! 

Glamping og retreat hos Meretes Garden

Valldal er kjent for sine mange aktivitetsmuligheter, med både rafting, klatring og andre adrenalinfylte aktiviteter på menyen, men Valldal er også en plass for ro og ettertanke. Meretes Garden tilbyr såkalt Glamping, som betyr at du kan overnatte i telt, men med komfort som på et hotellrom.

Det unike med Merethes Garden er mulighetene for ro og ettertanke, og hun har derfor forvandlet et gammelt drivhus til en vakker japanskinspirert hage med, gangstier, karpedam og en liten trebro, samt innredet et eget lite yogastudio på plassen. Overnattingen skjer i store bomullstelt med både teppegulv og senger i førsteklasses hotellkvalitet. De 5 teltene er innredet ulikt, men alle fremstår innbydende med en rolig og delikat fargepalett. Fellesrom, sauna og kjøkken finnes i en bygning like ved teltene. 

Bo i Pod-hytte hos Valsøytunet

Et pod-hus var tradisjonelt små uthus som man hadde i hagene i England til utstyr eller annen oppbevaring, enkelt forklart en liten bod. De kom ofte prefabrikkert fra fabrikk, hadde avrundet tak og ingen innredning, og ble bare plassert i bakhagene. Pod husene har fått ny bruksmåte når man nå innreder dem med tanke på komfort og for en unik overnatting.

Valsøytunet har de, i tillegg til et stort utvalg av fargerike leiligheter, hytter, camping og teltplasser, tre små såkalte Pod hytter. De er innredet med en komfortabel dobbeltseng og har en liten terrasse med flott utsikt over campingplassen og strandsonen nedenfor. Perfekt for par på bilferie i Norge. 

Moderne rorbuferie hos Hattvika Lodge

Rorbuferie er en velkjent ferieform i Norge, og der finnes utallige flotte og unike lokasjoner spredd utover langs hele kysten. I Ballstad i Lofoten hos Hattvika Lodge har de gjenskapt rorbufølelsen med nybygde hytter plassert på stolper på en liten høyde. Hyttene er innredet med høy standard og ligger luftig til med utsikt ned mot sjø og det tradisjonelle rorbu- og kaianlegget.

Du kan selvsagt også velge å bo i rorbu eller på sovesal, hos Hattvika Lodge er det mange muligheter for en vellykket ferieopplevelse. Anlegget har en egen badestamp, sauna med perfekt beliggenhet og utsikt i havnen, og verdens eneste Transmakebu! Vel verdt et besøk, sommer som vinter.

Nyt midnattsolen i glassiglo hos Lyngen North

Når solen skinner 24 timer i døgnet, er det da en lur ide og sove i en glassiglo? Ja definitivt! Hos Lyngen North har du perfekt utsikt mot en av de mest magiske midnattsolopplevelsene som finnes. Solen følger nemlig fjellformasjonene i en nesten perfekt bue, idet den daler ned mot horisonten, stryker langs øyene i det fjerne og deretter følger fjellet opp igjen mot en ny dag. Med slik utsikt, hvem trenger egentlig å sove?

Lyngen North har også restaurant av høy klasse med fokus på lokalmat på området, så her er det duket for et spekter av opplevelser for både gane og øyne. 

Sov i snø og is hos Snowhotel Kirkenes

Ute etter en iskald hotellopplevelse? Selv midt på sommeren kan du overnatte i dekorativ is og kulde hos Snowhotel Kirkenes. Hotellet har både isbar, julenissens verksted og et knippe lekre dobbeltrom og familierom formet av is og snø.

Syns du det høres litt i kaldeste laget ut har du også tilgang på din egne lille hytte med vanlige senger, dusj og stoler for en avslappende ettermiddag. Du kan også benytte hovedbygningens sauna, restaurant og lounge eller ta en tur til hundegården for å hilse på både de små valpene og de voksne huskyene. Der er også 4 reinsdyr som holder til på tomten som det går an å titte på. 

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)