Reisetips – Liverpool

av | Reisetips

Liverpool er en overraskende spennende by på mange måter. Kultur, shopping, uteliv, arkitektur, historie, sport og musikk er bare noe av det byen har å by på. Revitaliseringen og byfornyingen som ble foretatt i forbindelse med statusen Europeisk kulturhovedstad i 2008 har gjort Liverpool til et levende og variert opplevelses-sentrum.

Liverpool One

Liverpool One er byens desidert største handleområde og her finnes 160 butikker, 20 restauranter og barer, kino med 14 saler og et stort parkområdet. Kjøpesenteret har åpne gater uten overbygg og gis dermed et sentrumspreg mer enn et typisk kjøpesenterpreg. Senteret stod ferdig i 2008 etter år med utvikling og bygging.

Utendørs shopping i 3 etasjer

Senteret ligger plassert like ved havneområdet og er bygget på toppen av verdens første kommersielle våtdokk. Restene av våtdokken er fremdeles bevart og er mulig å besøke gjennom guidete turer til fastsatte tider.

Restene av The Old Dock under Liverpool One

The Beatles har selvfølgelig en sentral plass i byens ansikt utad, og i Liverpool kan du bo på verdens eneste Beatles-hotell; Hard Days Night Hotel. Hvert rom er unikt innredet og dedikert en av «beatlesene» og utvendig pryder statuer av alle 4 bygningen som moderne galionsfigurer. Hotellet har to suiter; McCartney Suite med internasjonalt luxuriøst preg og Lennon Suite med hvit innredning og hvitt flygel!

John Lennon hilser fra det ene hjørnet av Hard Days Night Hotel

Havneområdet består av en god blanding av flotte bygninger i både moderne og tradisjonell utforming. Området er på Unescos verdensarvliste, og flere våtdokker viser klart byens maritime tilknytning. Det er her du finner de fleste av Liverpools landemerker og attraksjoner som Albert Dock, «Three Graces», Beatles museet, Liverpool museet, Mercey Ferries terminal og et topp moderne konsert- og kongressenter.

Deler av Three Graces

The Beatles Museum

Mercey Ferries terminalen

Deler av havnen med Three Graces sentralt sett fra «Ferry Cross the Mercey»

Liverpool har også andre spennende landemerker som bl.a. Europas eldste China Town og Liverpool Katedral, som har det største kirkeorgel i England og den tyngste kirkeklokken i verden!

Portalen til China Town

Liverpool Katedral sett fra sjøsiden

Liverpool har mange spennende restauranter og et funn av en italienske restaurant, San Carlo, finner du sentralt i krysset Cook Street og Castle Street. Nydelig italiensk mat servert på italiensk vis, godt vinutvalg, flotte lokaliteter og kjempehyggelig betjening gjør måltidet til en opplevelse. Stedet er svært populært, så bestill gjerne bord i god tid for å være sikret plass.

Stilig barområde i inngangspartiet av Don Carlo

Det mangler ikke på barer, puber og nattklubber i byen, og mange av dem er sentrert i området rundt Cavern Quarter/Victoria Street. Forsøk nattklubben Mosquito, den berømte Cavern Club, irsk stemning på Flanagans Apple eller noen andre av de titalls uteplassene som ligger på rad og rekke i området. Her er det garantert høy partyfaktor i helgene!

Alma de Cuba er også et veldig spennende restaurantkonsept lokalisert i en ombygd kirke. Her kan du både ta en kaffe eller drink på dagtid, samt spise cubansk mat og danse på kveldstid. Bestill bord i god tid i forveien for å sikre deg en unik latinamerikansk opplevelse.

Cavern Club – her skal The Beatles ha spilt over 300 konserter

Ingen tvil om hva som er signaturdrikken på Flanagans Apple

Det er vanskelig å skulle beskrive byen Liverpool og ikke komme innpå fotball. Byen har to Premier League lag, Liverpool FC og Everton FC, så for de fotballinteresserte er et besøk på enten Anfield eller Goodison Park et selvsagt valg. Stemningene under Engelske fotballkamper er stort sett magisk og bør helt klart oppleves live hvis man har sjansen.

God reise!

Følg oss i sosiale medier:

Annonse

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)