Dette trenger du i ditt reiseapotek

av | Reisetips

Dette trenger du i ditt reiseapotek

Ferietid skal være tid for å nyte, oppleve og gjøre ting man ellers ikke får tid til i en hektisk hverdag. Uhell og skader kan fort legge en stor demper på opplevelsene hvis ikke man er godt forberedt og har pakket med riktige hjelpemidler i et eget lite reiseapotek.

Hvordan velge hva man skal ha med i et reiseapotek?

Hva man trenger å pakke med i et reiseapotek avhenger veldig av hvor man skal reise og hva man har tenkt å gjøre av aktiviteter. Er formålet lange fjellturer på egen hånd i de spanske fjellene er nok behovet veldig annerledes enn det å tilbringe solfylte dager på en chartertur til Tyrkia, men noen grunnleggende ting bør man pakke med uansett hvor man skal.

Over 15 år med erfaring fra øyhopping i Hellas, og utallige andre spennende reiser og reisemål, har ført oss frem til et greit utvalg i vårt lille reiseapotek. Dette er for all del ingen fasit, men kan være et greit utgangspunkt for en utenlandstur med litt utendørsopplevelser og aktiviteter, litt sol og bad og litt reiseaktivitet.

Utstyr for å behandle og beskytte sårskader

Det viktigste med sårskader av mindre størrelse er at de renses skikkelig for å hindre bakterieinfeksjon, og at man dekker det til med passende plaster etterpå. Ha derfor med plaster i diverse størrelser, Bacimysin eller Pyrisept (bakteriedrepende krem eller vann) og renseservietter eller øyebadevann og bomull. Øyebadevann i engangsbeholdere er også til stor hjelp hvis man skulle være uheldig å få sand eller rusk i øyne. Er du på badeferie kan vanntett plaster være et lurt alternativ, og er du på aktiv ferie som innebærer en del gåing er gnagsårplaster et must. Ta gjerne også med sportstape til bruk ved f.eks. overtråkk.

Medikamenter for å behandle plager i luftveier og hals

En forkjølelse kan lett føre til spolerte dager hvis man ikke har klar midler til å dempe symptomene. Mange reagerer også på for kald stilt aircondition med forkjølelsessymptomer. Ha derfor med nesespray eller nesedråper i engangspakninger, og halstabletter. Allergitabeletter kan også være lurt å ha med hvis årsaken til tett nese er en allergisk reaksjon. Flyturer med tett nese/bihuler kan være ubehagelig, så ha i så tilfelle nesedråper/spray lett tilgjengelig.

Medikamenter for å behandle smerter og feber

Forkjølelse, influensa, hodepine eller ryggsmerter. Om uhellet er ute er det greit å ha med smertestillende så man kan dempe symptomene. Vi har alltid med Paracet tabletter i reiseapoteket, men om du er på lange gåturer kan også smertestillende krem være et godt alternativ for vonde kroppsdeler etter en lang økt.

Mageregulerende midler

En mage i ulage er ikke bra, og spesielt ikke på ferie. Ta derfor med både mageregulerende, som f.eks. Idoform, og tabletter som kan stoppe diare hvis du skulle være uheldig å få det på et ugunstig tidspunkt. Før lengre transportetapper, som f.eks. hjemreise, kan det være til stor hjelp å få stoppet symptomene på mageinfeksjon, selv om det kanskje bare er til midlertidig hjelp for selve sykdomsforløpet.

Kjekt å ha i reiseapoteket

Vi har alltid med Q-tips, pinsett og saks i vårt reiseapotek. Q-tips er kjekk til mange formål, bl.a. hvis man skal rense skrubbsår for sand o.l. Pinsett har vi ofte fått bruk for for å fjerne fliser eller småting man tråkker inn i foten på stranden og saks er kjekk til f.eks. klipping av plaster i passe størrelser.

Finn flere reisetips til en vellykket reiseopplevelse her

Annonse

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)