Polen for livsnytere

av | Matopplevelser

Er du ute etter en avslappende helgetur eller ferietur hvor du kan nyte god mat, god drikke og herlige spaopplevelser i luksuriøse omgivelser til en fornuftig pris? Polens riviera, kystområdet som strekker seg langs Østersjøen med Sopot og Gdansk som sentrale byer, står frem som Polens nr. 1. område for livsnytere. Det er derfor med stor glede jeg ser frem til min neste reise, som starter imorgen 11. mai og går til nettopp dette område!

Fisk står ofte på menyen i Pommern
Iløpet av tre dager skal jeg sammen med 3 andre Norske reisebloggere, Annette Munkegjord, Ann-Mari Gregersen og Annette Münch, få oppleve det beste av hva Pommern og området rundt Gdansk og Sopot har å by på. Turen er arrangert i samarbeid med NordicTB, Den Polske Statens Turistbyrå og Turistkontoret i Pommern.

Under turen skal vi få bli bedre kjent med det Polske kjøkken. Tradisjonellt benyttes det mye kjøtt i klassisk Polsk mat, men i Pommern er fisk en av hovedingrediensene på menyen. Området ligger ved Østersjøen og har i tillegg masse elver og innsjøer, så det er nok av fiskeråvarer å forsyne seg av. I tillegg til fisk har området også sterke tradisjoner for å benytte råvarer som bær, sopp og frukt og villt kjøtt, som villsvin og hjort, fra skogene i området. Det sies også at gjess og and fra Pommern får en spesielt god smak på grunn av det høye innholdet av sjøsalt og jod i gresset. Er det rart jeg gleder meg til alle de kulinariske opplevelsene som venter?

Gleder meg til nydelig mat i flotte omgivelser i Gdansk og Sopot!

Polen har ingen tradisjon for å lage vin, men derimot finner man lange tradisjoner for produksjon av både øl og brennevin, og bryggeritradisjonen har også her fått ett oppsving med etablering av mikrobryggerier. I tillegg til spennende bryggerier som bl.a. produserer ferskt, upasteurisert øl holder også noen av de gamle ærverdige bryggeriene tradisjonen vedlike og lager godt, lokalt øl. Vi skal besøke Stary Browar, som er et kombinert hotell, bryggeri, restaurant og pizzeria for ølsmaking om omvisning, noe jeg ser veldig frem til. 

Gdansk er vakker også fra taktoppene

Fra Pommern kommer også den veldig særpregne vodkaen Goldwasser, som inneholder flak av gull og skal være helsebringende. Goldwasser benyttes gjerne som en avslutning på et godt måltid, for å hjelpe på fordøyelsen. Det kan være vi kommer til å trenge en Goldwasser eller to med alle de lekre måltidene vi skal igjennom iløpet av vårt korte opphold i Pommern.

Vakre fiskebåter ankret opp på stranden i Sopot.

I tillegg til mange kulinariske opplevelser gleder jeg meg stort til både å seile standsmessig mellom Gdansk og Sopot med Premium Yachting Polen, besøke det nye Shakespeare Teateret i Gdansk og å få oppleve Vegansk Spa i Borkowo, blant mye annet spennende på programmet.  

Fargerike bygninger i sentrum av Gdansk

Jeg kommer til å dele mine opplevelser via Facebook, Twitter og Instagram under hele reisen, og du kan enkelt følge meg ved å følge meg i de ulike kanalene eller søke opp #LifestylePolen. Om du benytter Snapchat kan du også følge meg der for en litt mer ufiltrert opplevelse under brukernavn: reiseblogg

Du kan også lese mine tidligere innlegg om matopplevelser i Sopot her:
La deg friste – Slow Food Festival i Sopot
Reisetips Polen – Frokost i det grønne i Sopot

Denne reisen gjøres som et promosamarbeid for Polen og Pommern regionen. Alle meninger og tanker er, som alltid, helt og holdent mine egne.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)