På rundreise i Vest-Pomerania – Polen

av | Adventure, Rundreiser

På rundreise i Vest-Pomerania – Polen

Vest-Pomerania er en region som ligger nordvest i Polen. Vest-Pomerania grenser mot Tyskland i vest og har en lang og vakker kystlinje mot det Baltiske hav. Jeg var på en rundreise for å bli bedre kjent med regionen og under turen besøkte jeg flere sjarmerende byer og steder som virkelig overrasket og begeistret meg.

Visste du for eksempel at kystlinjen fra grensen mot Tyskland og østover er dekket med lange, hvite sandstrender eller at det finnes en besøkshage med en 3,2 km lang utendørs labyrint i dette området? Bli med på en liten rundtur i bilder og video i Vest-Pomerania.

Promosamarbeid

Stranden ved Kolobrzeg er lang og vakker!

Rundturen startet i Szczecin

Jeg startet min rundreise i Vest-Pomerania i Szczecin. Herfra reiste vi med bil rundt i hele regionen. Men først måtte vi selvsagt undersøke litt nærmere hva Szczecin hadde å by på, og vi sjekket inn på sentrale Radisson Blu Hotel i sentrum av byen. Siden det var sent på ettermiddagen når jeg ankom prioriterte jeg en herlig wellness opplevelse i hotellets Spa-avdeling. Her fantes det et stort utvalg med både sauna, isgrotte, steamrom med aromatherapi og jacuzzi for å nevne noe.

Les også: Om å bade i øl!

Vakkert med store bilder som tapet på hotellrommene hos Radisson Blu

Hotellet hadde flotte rom med store dekorelementer på veggene og en hyggelig restaurant som vi inntok kveldsmåltidet i.

Philharmonic bygningen – et praktverk

Et av høydepunktene i Szczecin var en omvisning i den nye Philharmonic bygningen, et praktverk av en bygning konstruert for å huse konsertene for byens Filharmoniske orkester. Arkitekturen både inne og ute var slående, og området i tilknytning til bygningen i forkant var skapt om til en levende, åpen plass som innbydde til både avslapping og aktivitet. Bygningens form er inspirert av et isberg, og de holder over 25 konserter hver måned! 

Trappehuset i Philharmonic bygningen er et smykke i seg selv! 

Neste stopp Świnoujście

Fra Szczecin gikk turen videre til Świnoujście, en liten by helt på grensen mot Tyskland. Her fikk vi først en klatretur i det høyeste fyrtårnet langs den baltiske kysten. Fyrtårnet stod ferdig i 1857 og er 68 meter høyt. Man må klatre 300 trinn for å komme til toppen av det. Dette fyrtårnet er det eneste i verden som viser to typer lyssignaler. Hvitt mot det Baltiske hav, og rødt mot elvebredden innover i landet.

Like ved fyrtårnet lå også et spennende gammelt fort som nå har fått nytt liv som museum og arena for performance historieformidling. Vi fikk en utrolig spennende omvisning både på fortet og i en borg med tilhørende underjordiske bunkerser som var hemmelig helt frem til for kun noen tiår siden.
Området er under renovering og det gjenstår noe arbeid. Man får litt følelsen av autensitet på fortet, hvor der er skyttegraver, piggtråsperringer og minefelt-skilt.

I Świnoujście tok vi en lang spasertur langs stranden og inntok en herlig lunsj på en av de beste restaurantene langs strandpromenaden Karczma Polska pod Kogutem som serverer tradisjonelle polske retter i rustikke omgivelser.

Les også: Zakopane – også en sommerdestinasjon

På stranden i Świnoujście. Her slappes det av og måkene håndmates, for dem som liker det.

Turen gikk videre til Kolobrzeg

Mett og god gikk turen videre til Kolobrzeg, hvor vi sjekket inn på et flott 5-stjerners hotell, Marine Hotel. Hotellet ligger langs strandpromenaden i Kolobrzeg, og har sjøutsikt fra alle rommene.

Solnedgangsutsikt fra baren i toppetasjen på Marine Hotel

På hotellet var selvsagt også en stor spa-avdeling, svømmebasseng, jacuzzi og en bar plassert i toppetasjen. Solnedgang akkopagnert av en Aperol Spritz der oppe var helt greit, liksom!

Middagen ble inntatt på søsterhotellet Hotel Diune, også et 5-stjerners hotell langs strandpromenaden i Kolobrzeg, og turens desidert beste kulinariske opplevelse! Her snakker vi fine dining på sitt beste, akkompagnert av nydelig vin og selvsagt godt selskap.

Les også: En kulinarisk reise ved Polens Riviera

Også desserten smakte fantastisk på Hotel Diune.

Spasertur langs strandpromenaden i Kolobrzeg

Langs strandpromenaden mellom hotellene og sentrum av Kolobrzeg var det liv og røre. Stranden var fylt med glade mennesker som nøt solen, badet, spiste is og var i skikkelig sommermodus. Man kunne gå både langs stranden og langs en strandpromenade like i bakkant.

På sentrumsiden av strandpromenaden var det salgsboder og kafeer mens det lenger bort fra sentrum var store, svale trær som sørget for skygge.

Les også: Reisebrev fra Sopot i Polen

Dagstur til Hortulus Garden i Dobrzyca

Like utenfor Kolobrzeg, i  Dobrzyca, besøkte vi en hage som virkelig gjorde inntrykk. I Hortulus Garden hadde de kreert hager for enhver smak, både med fransk og japansk inspirasjon, og inndelt etter både fargetema, stemning og uttrykk.
Hortulus Garden med flotte hager komponert over en mengde temaer og innsjøer med vakre vannliljer og fugler.

Hortulus Garden var også en plass for de litt mer eventyrlystne. Her fantes nemlig en utendørs labyrint på totalt over 3,2 km med «løype». Om du skulle gå deg fast fantes det et stort vakttårn i midten som kunne guide deg ut igjen av labyrinten.

Også langs veiene var det vakre fotomotiver på rad og rekke. Vindmøller og marker tett i tett med gule blomster taler vel for seg. Etter noen innholdssrike dager på tur i Polen satt jeg igjen med gode opplevelser og nye inntrykk fra et variert og vakkert land.

Mange av bildene i denne blogposten er også publisert på vår instagramkonto. Følg oss på tur via våre sosiale kanaler og legg gjerne igjen en kommentar eller spørsmål om det er noe du vil vite mer om!

 

Jeg var invitert av den Polske statens turistbyrå i samarbeid med turistkontoret i Vest-Pomerania til denne rundturen. Alle betraktninger og meninger er helt og holdent mine egne.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)