På oppdagelsestur til Joe Strummer Square i Granada

av | Kulturopplevelser

Jeg liker å oppsøke de litt mer ukjente plassene og monumentene når jeg er ute og reiser. Noen ganger er det bevisst og andre ganger snubler man over nye perler og skatter når man utforsker en ny destinasjon. Uansett er det alltid like artig å «oppdage» noe nytt. Under vårt besøk i Granada i Andalucia i Sør-Spania hadde vi sett oss ut et svært så ukjent, men betydningsfullt monument vi ville besøke. Bli med på oppdagelsestur til Joe Strummer Square!


Om du kan litt om vestlig populær- og punkmusikk og ikke minst musikkhistorie kjenner du nok til bandet «The Clash» og frontfiguren deres Joe Strummer. Bandet har kjente låter som «Spanish Bombs» og «London Calling» og var svært populær i ungdomsmiljøet på slutten av 70 tallet. Etter at The Clash ble oppløst i 1983 flyttet (eller flyktet) Joe Strummer til Granada i Spania, og slo seg ned.

Joe Strummer var godt likt og respektert i Granada og i 2012 ble det startet en aksjon lokalt for å gi legenden en plass oppkalt etter seg i byen. I 2013 ble Joe Strummer Square eller Placeta Joe Strummer innviet, som seg hør og bør, med internasjonale musikere som hyllet hans musikk-karriere.

På baksiden av dette platået, hvor Alhambra er lokalisert, ligger Joe Strummer Square

Joe Strummer Square ligger på baksiden like ved foten av platået som Alhambra, et festningskompleks fra midten av 1300-tallet som er en av Spanias aller største turistattraksjoner, er lokalisert på. Plassen er forholdsvis liten, gruslagt og omkranset av store skyggefulle trær. Fra plassen har du også en flott utsikt mot Sierra Nevada fjellene med sine snøkledde topper. En stilig dekorert drikkefontene og selvsagt en plakett finnes også i tilknytning til Joe Strummer Square.

For å hylle Joe Strummer la vi ut på oppdagelsestur i Granada for å finne plassen hans. Vi hadde med oss en liten musikkavspiller og noen kalde øl. Det er jo som som hører med når en punklegende skal settes pris på!

Etter å ha vandret litt rundt i gatene litt i utkanten av Granada fant vi endelig frem. Plassen var helt forlatt når vi ankom, og så egentlig ikke ut som noe mer spesielt enn en liten inngjerdet plass. Plaketten fortalte oss likevel at vi var kommet riktig og vi slo oss ned på murkanten og fant frem musikken og vår kalde medbrakte.

Endelig fremme. På med musikken og frem med en aldri så liten øl.

Vi kjente at den gode stemningen kom sigende idet vi skålte med gode venner i en kald øl mens tonene av Spanish Bombs hørtes i bakgrunnen. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt at det var som om Joe Strummer selv var tilstede!

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)