Nå må du ha pass for å returnere til Norge!

av | Reisetips

Fra torsdag 26. november 2015 innføres det strengere grensekontroll inn til Norge, melder Politidirektoratet på politi.no side sider. Det vil si at du som reisende må ha med deg gyldige identifikasjonspapirer om du beveger deg i grensenære områder eller skal inn til Norge. Den strenge kontrollen innføres i første omgang for 10 dager, men kan forlenges.

Det beste reisedokumentet er pass, så husk å ta dette med deg selv om du bare skal over grensen til Sverige eller med ferge til Danmark eller Tyskland iløpet av denne perioden.

Er du utenlands, ikke har med deg pass og skal returnere til Norge i denne perioden, så skal Politiet og tollmyndighetene utvise skjønn. Det kan imidlertid bli noe lenger venting for å komme igjennom tollen enn ellers for de som ikke kan fremvise gyldig identifikajson.

Følg Norske reiseblogger i sosiale medier:


Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)