Leie bobil – Housecar tilbyr full forsikring og 24/7 veihjelp

av | Adventure, Rundreiser

Leie bobil – Housecar tilbyr full forsikring og 24/7 veihjelp

Leie bobil eller campingvogn til din neste norgesferie? Det er mange ulike sider, markedsplasser og grupper for leie og utleie av bobil i Norge, men det er ikke mange som tilbyr de samme fordelene som Housecar. Enten du er utleier eller leier får du trygghet som kredittsjekk, full forsikring i utleieperioden, support og veihjelp inkludert i Housecar sine tjenester.

Annonsørinnhold

Housecar – en delingsplattform for utleie av bobiler, campingvogner og campervans

Housecar er en delingsplattform i Airbnb-stil for bobiler, campingvogner og campervans der enkeltpersoner kan leie kjøretøyene til hverandre trygt, enkelt og forhåndsforsikret. Housecars netttjeneste har i dag over 600 bobiler og campingvogner tilgjengelig i ulike stiler og standarder.

Housecar omfavner delingsøkonomiens prinsipper

Housecar ble etablert i Sverige i 2020, og ble raskt den ledende aktøren i markedet. På sensommeren 2021 ble tjenesten forsiktig lansert i Norge, og i disse dager rulles tjenesten ut i full skala.

Gründerne bak selskapet drives av delingsøkonomiens prinsipper for bærekraftig utvikling.

«Mange bobiler står ubrukte i eiernes hage store deler av året. Ved å leie dem ut til andre privatpersoner blir bilene kjørt, og eierne får avkastning. Jo flere biler som deles ut, jo mindre nye biler må lages», sier  administrerende direktør og medeier i selskapet, Rickard Magnusson.

Les også: Slik planlegger du en perfekt bilferie i Norge

Bobilferie er svært populært

I 2020 og 2021 ble det registrert rekordmange bobiler i Norge, både nykjøp og registrerte eierskifte av bobiler. «Bobil» er også det tredje mest populære søkeordet hos Finn Motor for 2021, noe som sier litt om interressen for bobilferie. Populariteten ser ikke ut til å avta selv om prisene har steget. Potensiale for utleie av bobiler er dermed stort.

Reisende ønsker også å leie, noe vi ser på de titusenvis av søkene på «leie bobil» på Google gjennom høysesongen.

«Vårt mål er at bobileieren skal kunne leie ut kjøretøyet sitt til andre så mye som mulig når de ikke bruker det selv. Samtidig kan de tjene 10-12.000 kroner i uken, sier Magnusson.

Les også: 12 tips til en fantastisk norgesferie

Reisetrendene taler for bobilferie

Reisetrendene og behov har endret seg med koronapandemien, og de nye måtene å feriere på er det essensielle i Housecars visjon. Mange har et behov for å ha sitt eget private område, samtidig som man vil ha frihet og opplevelser på kjøpet. Vi ønsker selv å velge hvor vi reiser, hvor mye tid vi skal være på en plass og hvor reisen skal gå. Bobilferie kombinerer alle disse behovene. Ved å reise med bobil kan du selv velge de destinasjonene som interesserer deg, i ditt eget tempo og med «hotellrommet» tilgjengelig hele tiden. 

Housecar delingsplattform for leie av bobil

Utleie av bobil er gjort trygt for eieren

Mange bobileiere er bekymret for mulig skade på kjøretøyet når det deles. Housecar eliminerer denne bekymringen ved å tegne full forsikring for kjøretøyet i utleieperioden gjennom et samarbeidende forsikringsselskap. I tillegg er leietaker støttet av en 24/7 veitjeneste om noe skulle skje underveis.

Selskapet sjekker også kredittopplysningene til leietakeren av kjøretøyet på forhånd, via BankID, og en bestillingsforespørsel kan ikke gjennomføres om informasjonen om leietakeren ikke er korrekt. Bookingkalenderen på Housecar sparer også både eier og bestiller for tid, fordi det ikke vil komme unødvendige henvendelser til de allerede bestilte tidene.

Les også: Norgesopplevelser med Hanen – lokalmatstopp over hele landet

Fordeler med å leie ut og å leie bobil via Housecar

  • Bekymringsfri leie og reise: full forsikring for bilen og 24/7 veiservice for bilbrukeren.
  • Kontroll av leietakers kredittinformasjon: hvis kredittinformasjonen er feil, kan en bestillingsforespørsel ikke gjøres.
  • Sikker online betaling.
  • Enkel bestilling med bookingkalender sparer tid for både eier og leietaker.
  • Norskspråklig kundeservice.
  • Skandinavias bredeste utvalg av bobiler og campingvogner på alle nivåer.

Opplev Norden med Housecar

Norden har mye å by på, og siden Housecar er representert i både Norge, Sverige og Finland åpner det opp for mange muligheter. Gjennom Housecar kan du også leie bobil fra Sverige og Finland, og oppleve nabolandene med like stor komfort og trygghet som i Norge.

Norgesferie med bobil fra Housecar

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)