Kulturell roadtrip i Latvia

#LatviaRoadtrip

Noen samarbeid handler om mer enn å skape innhold. Det handler om å være med å utvikle destinasjonen for bærekraftig turisme, og gi tilbakemelding om hvilke produkter som bør satses på og hvilke temaer som bør utvikles videre. Vår NordicTB reise i Latgale regionen var et sånt oppdrag. Samtidig som vi utforsket og oppdaget det rike kulturlivet i regionen gjennom kampanjen #LatviaRoadtrip bistod vi med innspill om utviklingspotensiale i regionen. Under finner du videoen vår og artiklene mine fra denne reisen.

<iframe width="1120" height="630" src="https://www.youtube.com/embed/osbfUHn0uKw" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

På kulturell roadtrip i Latgale øst i Latvia

En roadtrip byr på mange flotte kjøreopplevelser men der er også massevis å oppdage om du tar deg tid til å stoppe og utforske landsbyene og stedene du passerer. Vi utforsket kulturen i regionen!

Urtete fra Latvia - en helsebringende smak av sommer

 

Latvia har lange tradisjoner knyttet til produksjon av urtete. I generasjon etter generasjon har blomster og urter blitt plukket og tørket for å bli mikset til helsebringende varme drikker med en smak av sommer.

Tradisjonsrik saunaspa i Latvia

I mange av de Nordiske og Baltiske landene finnes det ulike variasjoner av saunakultur og hvordan sauna ble benyttet i tidligere tider. Mange av de gamle tradisjonene er fremdeles høyst levende og i Latvia fikk jeg prøve en tradisjonell sauna behandling