Julemarked på Sæbygård Slott i Danmark

av | Kulturopplevelser

Sæbygård Slotts ligger på Jylland i Danmark og har et årlig julemarked som arrangeres en helg i adventstiden. Sæbygård Slott ligger ca. 20 minutters kjøring fra Frederikshavn, og er en gammel herregård med røtter tilbake til middelalderen. Her har de en stor samling autentiske møbler, utstyr og portretter som gjenspeiler den siste storhetstid for Danske herrgårdseiere.

Inngangen til Sæbygård Slott

Julemarkedet finner sted både på gårdsplassen mellom bygningene og inne i de ulike rommene og etasjene. Utendørs var der bl.a. en bod som brente mandler på gamlemåten og små salgsboder. Inne fant vi massevis av flotte hjemmelagede gaver og matvarer, stort utvalg av julepynt, en koselig kafe og over hele bygget var der barn og voksne kledd opp i historiske drakter som utførte små aktiviteter og juleforberedelser md historisk bakteppe. Veldig stemningsfullt og koselig plass å besøke. Det kostet 50,- danske kroner å komme inn for voksne. Les mer om Sæbygård Slott her


Koselig med salg av ulike lokalproduserte varer av folk i tradisjonelle kostymer


Jentene lager gammeldags julepynt med appelsiner og rødt silkebånd

Planlegger du en tur til et av Jyllands mange julemarkeder? Du kommer deg enkelt både til og fra Norge med StenaLines rute fra Oslo til Frederikshavn.

God juleshopping!

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)