Juleaktiviteter i julebyen Bergen 2019

Hver by og hvert et tettsted har sine egne juletradisjoner som får både innbyggerne og besøkende til å komme i skikkelig julestemning. Noen holder årlige julemarkeder, noen satser på nissefester og andre igjen på tusenvis av julelys for å mane frem den riktige julestemningen. I Bergen foregår det massevis av tradisjonsrike og nye julearrangementer som alle har det samme formål: å få oss til å komme i god, gammeldags julestemning. Her finner du en oversikt over ulike juleaktiviteter i Julebyen Bergen.

Bergen Julemarked

Bergen Julemarked er en forholdsvis ny tradisjon i Bergen og arrangeres i 2019 for tredje gang på Festplassen, like ved Lille Lungegårdsvann. Selv om det er en forholdsvis ung tradisjon, fremstår Bergen Julemarked som et tradisjonsrikt julemarked som man finner lenger nedover på kontinentet. Her finner du rundt 80 salgsboder og et markedstorg med småskalaprodusenter, Pariserhjul, Hestekarusell, konserter og underholdning. Trenger du å varme deg litt finner du også restauranttelt med fulle rettigheter.

Bergen Julemarked er i 2019 åpent fra 28. november til 22. desember fra kl. 10-21 alle dager (22. desember kun til kl 18) 

Lysfesten i Bergen

Den årlige Lysfesten i Bergen arrangeres i 2019 den 23. november. Da samles tusenvis av Bergensere rundt Lille Lungegårdsvann for å feire lyset og markere starten på adventstiden. Her blir det både fakler, underholdning og fyrverkeri og selvsagt tennes julegranen som er plassert midt ute på Lille Lungegårdsvann.

Lysfesten arrangeres av Bergens Tidende og starter kl. 16.00 lørdag 23. november 2019.

Aktiviteter og adventslys på Fløyen

På utkikksplatået på Fløyen tennes det hvert år 4 gigantiske adventslys, ett for hver søndag i advent. Lysene er synlig fra Bergen Sentrum, og er et flott bidrag til vår julepyntede by. I forkant av at lysene tennes arrangeres det ulike aktiviteter, som lesestunder (gratis) og juleverksted for barna (50,-).

‘Det tennes et nytt lys hver søndag i advent klokken 13.15 på platået ved Fløibanens øverste stasjon

Sundtnissene danser i vinduet på Sundt

Dette er vel en av de aller merkeligste, men også aller koseligste, juletradisjonene vi har her i Bergen, nemlig to gigantiske nisser som danser til julemusikk i et butikkvindu. Sundtnissene har holdt det gående i over 50 år, og også i 2019 danser de inn den gode julestemningen for både store og små.

I 2019 finner du Sundnissene i vinduet som vender ut mot Den blå steinen til følgende dager og tider:

Fredag 6. desember kl. 10, 11 og 12
Lørdag 7. desember kl. 12, 13, 14 og 15
Torsdag 12. desember kl. 10,11 og 12
Lørdag 14. desember kl. 12,13,14 og 15
Søndag 15. desember kl. 14 og 15
Onsdag 18. desember kl. 12, 13, og 14
Torsdag 19. desember kl. 12, 13, 14 og 15
Fredag 20. desember kl. 12, 13, 14 og 15
Lørdag 21. desember kl. 12, 13, 14 og 15

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fletsgetlostno%2Fvideos%2F935916403155476%2F&show_text=0&width=840" width="840" height="466" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Pepperkakebyen i Bergen

Pepperkakebyen i Bergen er et sikkert juletegn i julebyen Bergen, og  verdens største Pepperkakeby. Den har vært konstruert hvert år i snart 30 år! Også i 2019 setter kyndige hender sammen byggverk fra hele bergensområdet til en fantastisk Pepperkakeby som virkelig får bergenserne og tilreisende i skikkelig julestemning. Pepperkakebyen holder hus i Sentralbadet, like i bakkant av Den Nationale Scene og har åpent fra 16. november til 31. desember.

Les mer: Pepperkakebyen i Bergen er verdens største pepperkakeby!

Åpningstider for Pepperkakebyen i Bergen 2019 er: 
Hverdager kl. 9-21 
Lørdager kl. 9-20 S
øndager kl. 10-19

Julaften kl. 9-13
1. juledag lukket
2. Juledag kl. 13-18
Nyttårsaften kl. 11-15

Putti Plutti Pott i Grieghallen

Julefortellingen om Putti Plutti Pott er en musikalklassiker som er verdt å få med seg. Hvert år settes forestillingen opp i Grieghallen og i 2019 spilles den hele 8 ganger iløpet av helgen 29. november til 1. desember.

Sjekk tilgjengelighet, spilletider og bestill dine billetter for Putti Plutti Pott her. 

Juleshopping i Bergen

Bergen er en koselig by å handle julegaver i, og med utallige butikker og kjøpesentre både i sentrum av byen og i bydelene, skulle det være noe å finne for enhver smak. I desember holdes det søndagsåpne butikker de siste tre søndagene før jul de aller fleste stedene, og i sentrum er det også ByNatt med kveldsåpne butikker helt frem til midnatt torsdag 12. desember.

De fleste butikkene i bergen sentrum har utvidet åpningstidene sine fra og med torsdag 7. desember til og med 23. desember: Hverdager åpent frem til kl 20 Lørdager åpent frem til kl 18 Søndager åpent fra kl 14 til kl 19

Mange av kjøpesentrene i bydelene har utvidede åpningstider i desember. Både Lagunen og Åsane Storsenter har utvidet sine åpningstider i desember, og holder åpent i tiden før julaften, fra henholdsvis 2. og 9. desember, frem til kl. 22 på hverdager, til kl 20 på lørdager og i tillegg har de søndagsåpne butikker fra kl. 14 til 19. Sjekk ditt lokale kjøpesenter for spesielle åpningstider i julen.

Julekonserter i julebyen Bergen

Der er massevis av ulike julekonserter som arrangeres over hele Bergen iløpet av november og desember. Her er noen av dem, som garantert kommer til å få deg i god julestemning i julebyen Bergen.

Førjulskonserter med Jan Eggum på Ole Bull Scene I perioden fra 25. november til 21. desember spiller Jan Eggum 17 førjulskonserter på Ole Bull Scene. Garantert en miks av både julemelankoli, humor, varme og nostalgi.

«Stille Natt Hellige Natt» i Bergensområdet Julekonserten «Stille Natt Hellige Natt» med artistene Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet, Rune Larsen, Lisa Børud og Ingrid Berg Mehus kan oppleves på 4 ulike steder i bergensområdet i 2019: lørdag 30. november i Skjold Kirke og i Johanneskirken, og søndag 1. desember i Foldnes Kyrkje på Straume og i Åsane Kirke.

Sissels Jul i Grieghallen Ingen jul uten julekonsert med Sissel Kirkjebø i julebyen Bergen! Konserten inneholder alt fra klassiske julesanger til soul- og gospelperler og kan oppleves i Bergen tirsdag 3. desember.

Christel Alsos julekonsert i Håkonshallen Christel Alsos byr på en inderlig og personlig førjulskonsert i Håkonshallen fredag 6. desember både kl. 18 og 20.30.

Jul med Odd Nordstoga og Den Norske Kammerorkester i Grieghallen Odd Nordstoga gjentar suksessen fra i fjor og legger ut på juleturné med sin suksessfulle juleplate som ble gitt ut til julen i 2018. I Grighallen kan du oppleve ham over to konserter lørdag 7. desember.

Hanne & Tre Tenorer…og et stjerneskudd! i Grieghallen Hanne Krogh tar med seg tenorene Thomas Ruud, Marius Roth Christensen og Nils Harald Sødal, samt artisten Anna-Lisa Komuji for et juleshow hvor sangprestasjoner i verdensklasse kombineres med humor og moro. Konsertene holdes i Grieghallen søndag 8. desember. 

Julekonsert med Helene Bøksle i Grieghallen Konserter tar utgangspunkt i Helene Bøksles kritikerroste juleplate «Det hev ei rose sprunge» og holdes i Grieghallen mandag 9. desember.

Gratis julekonsert med BKK i Johanneskirken BKK inviterer til hele 4 gratis julekonserter i Johanneskirken, to på fredag 13. desember og to på lørdag 14. desember. Artister som underholder er Eva Weel Skram, Fred Well, Redeemed og Hermine.

Oslo Gospel Choir i Grieghallen Julekonserten «En stjerne skinner i natt» vil være en kombinasjonen av stemningsfulle norske julesanger og svingende gospel. Du kan høre dem i Grieghallen lørdag 14 desember.

Silya & The Bad Santas på Ole Bull Scene Silya & The Bad Santas inviterer til en julekavalkade full av glitter, blås, sjel og fjås på Ole Bull Scene tirsdag 17. desember

Kurt Nilsen i Grieghallen Tradisjonen tro inviterer Kurt Nilsen til julekonserter i Grieghallen også i 2019. Han holder hele 8 konserter over helgen 19. – 22. desember.  Repertoaret er stort sett hentet fra den stemningsfulle juleplaten «Have Yourself A Merry Little Christmas» som han gav ut i 2010.

God førjulstid i julebyen Bergen!