Finn den gode julestemningen på Borglum Kloster

av | Kulturopplevelser

Er du på jakt på den gode førjulsstemningen? Jeg besøkte julemarkedet på Børglum Kloster på Jylland i Danmark og fant både et koselig julemarked, julenissens verksted og et artig museum. Børglum Klosten ligger en drøy times kjøring fra Frederikshavn og holder åpent første, andre og tredje helg i advent, både lørdag og søndag.

Noen av salgsbodene på Borglum Kloster


Julepynt og gaver på rad og rekke i en av bodene

I tillegg til å være et klassisk julemarked med boder både utendørs og innendørs fantes der også et spennende leketøysmuseum, en kostyme/kjoleutstilling og Julenissens verksted.

Leketøysmuseum med masse flotte gamle leker
Julenissens verksted. Her lages gavene til alle de snille barna

Børglum Kloster har en spennende historie og har røtter tilbake til Vikingetiden og tidlig middelalder. Området har bakgrunn som lokasjon for både kongsgård, herregård og kloster. Les mer om Børglum Kloster her For å komme inn på julemarkedet betalte vi 100,- pr. voksen.

Like ved Julenisseverkstedet har Julenisen et eget lite krypinn

For å komme deg til Børglum Kloster kan du enkelt ta bilen med på StenaLines rute fra Oslo til Frederikshavn og kjøre nedover i Danmark. En herlig liten juleutflukt med andre ord.

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)