Ferie på kreditt? Det koster mindre enn du tror!

av | Reisetips

Ferie på kreditt? Det koster mindre enn du tror!

Sommeren er over men reisefeberen begynner å spre seg over landet igjen. Er det noe vi nordmenn er glade i så er det å dra på ferie! Hadde du ikke råd til å reise noe sted i sommer? Ikke fortvil. Det finnes måter å finansiere ferien på selv for deg som ikke har spart opp penger til å reise, og det koster mindre enn du tror.

Annonsørinnhold

Hvorfor elsker vi å reise?

Hva er det egentlig som gir oss et sug etter å reise til nye destinasjoner? Noen har reising som livsstil slik som for eksempel reisebloggere, mens andre drar på ferie en eller to ganger hvert år. Du har sikkert kjent på følelsen eller trangen til å komme deg ut av landet, hvis det er lenge siden din siste ferie? Grunnen til at vi elsker å reise er fordi det gir oss et avbrekk fra hverdagens rutiner, det lar oss oppleve destinasjoner som vi ellers bare ser på TV og det gjør oss rikere på minner og opplevelser. Noen gode grunner til å reise på ferie er:

● Smake på ny mat

● Se nye steder

● Oppdage nye kulturer

● Oppdage ny natur

● Shoppe

● Slappe av

Det sies at reising er det eneste vi kan kjøpe som gjør oss rikere, og dette stemmer nok for mange. Reising lar oss utforske og oppdage ting som vi kanskje ikke opplever i hverdagen, og det gir anledning til å slappe av og stresse ned uten å få dårlig samvittighet. Å reise på ferie trenger heller ikke å koste så mye som du tror – det finnes for eksempel gode muligheter til å kjøpe restplasser og hopp på-turer i siste liten.
Sjekk UDs reiseinformasjon for en sikker reise..

Slik kan du finansiere ferien

Det finnes andre måter å finansiere en ferie på enn å bruke månedsvis på å spare penger. Mange velger for eksempel å ta opp
et forbrukslån når de skal på ferie, og det trenger absolutt ikke å være noe skummelt ved å reise på ferie på kreditt. Fordelen med å ta opp et forbrukslån er at du ikke trenger å tilby banken noen form for sikkerhet mot å få låne penger. Derfor går det svært raskt å få pengene på konto – vanligvis kun et par dager.
Du har kanskje hørt at det er dyrt å reise på kreditt? Det trenger det absolutt ikke å være. Ved å sammenligne lån kan du finne de beste tilbudene på lånerente, og finne et lån som du enkelt kan betjene ved siden av de vanlige månedsutgiftene dine. Det blir omtrent som å spare på etterskudd.
.

La en låneagent gjøre jobben for deg

​Det finnes i dag gode låneagenter som sammenligner bankenes tilbud på vegne av låntakere, og det er helt gratis og uforpliktende å bruke. Ved å søke om et lån via en låneagent, sendes søknaden din automatisk videre til en rekke banker og utlånere. Alt du trenger å gjøre er å fylle inn et elektronisk søknadsskjema, deretter gjør låneagenten resten. Mens du venter kan du drømme om alle de spennende feriedestinasjonene som du ønsker å reise til. Kanskje din neste reise går dypt inn i jungelen, eller til andre siden av kloden? Etter bare noen timer vil låneagenten sende deg det beste tilbudet i retur.
.
Ferie på kreditt trenger altså ikke å koste så mye som du tror. Det trenger heller ikke å være en tidkrevende oppgave å finne et billig lån. Ved å overlate jobben til en låneagent kan du fokusere på viktigere ting. Du mottar tilbud på det beste lånet med den gunstigste renten, og velger selv om det er et tilbud du vil akseptere eller ikke.
.
Pass på at Låneagenten følger Finanstilsynets retningslinjer for forsvarlig utlånspraksis.

Foretrekker du å spare selv?

Hvis du allikevel foretrekker å spare penger til å reise på ferie selv, finnes det en rekke gode måter du kan kutte i de månedlige utgiftene dine på. Dersom du for eksempel har handlet med kredittkort eller tatt opp smålån, betaler du sikkert store summer i renter, avdrag og gebyrer hver måned. Da kan det være vanskelig å finne rom til å spare penger, men heldigvis finnes det råd. Ved å refinansiere gjelden kan du kutte i de månedlige utgiftene dine, og få mye større økonomisk spillerom. Refinansiering innebærer å ta opp et nytt lån, og slette alle tidligere lån og gammel gjeld. På den måten får du bare et lån å forholde deg til hver måned, og en mye mer oversiktlig nedbetalingsplan. Hvis målet ditt er å spare penger , må du sørge for at refinansieringslånet har en lavere rente enn hva de tidligere lånene hadde. Du kan enkelt sjekke renten selv ved å bruke en lånekalkulator , eller la en låneagent gjøre jobben for deg. Ved å ta opp et refinansieringslån til en lavere rente vil du få mye lavere utgifter hver eneste måned. Det økonomiske spillerommet gir deg muligheten til å bli gjeldsfri raskere, og åpner muligheten for å sette opp en spareplan. Sparepengene kan du for eksempel bruke til å reise på ferie til nye og spennende destinasjoner.

Annonsørinnhold

Annonse

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)