Ett vinglass – 100 viner!

Hva hadde du gjort om noen hadde gitt deg mulighet til å smake på over 100 kvalitetsviner på en dag? I Valtice slottet i Sør Moravia, Tsjekkia kan du oppleve nettopp dette. Her holder det Tsjekkiske Nasjonale Vinsenteret til og tilbyr besøkende muligheten til å smake på landets 100 beste viner til en meget rimelig penge.

 

Promosamarbeid

Det Nasjonale Vinsenteret er en ideell organisasjon som jobber for å fremme Tsjekkisk vin og vinkultur og avholder hvert år en konkurranse hvor Tjekkiske viner testes og måles av et ekspertpanel. Utmerkelsene fra denne konkurransen er den høyeste i Tsjekkia og det å bli anerkjent i denne gir vinprodusentene rett til å merke flaskene med “Salon vín České republiky” (“Wine Salon of the Czech Republic”).

I kjelleren av Valtice slottet holder den permanente smaks- og salgsutstillingen til Det Nasjonale Vinsenteret i Tsjekkia til.

Det er kun de 100 beste vinene hvert år som får retten til å merke flaskene sine med “Salon vín České republiky”-emblemet og vinen blir samtidig innlemmet i den årlige smaks- og salgsutstillingen i kjelleren av Valtice slottet. Sånn sett vet man også at det ikke bare er 100 viner tilgjengelig for smaking, men det er de 100 aller beste vinene!

Det smakes og prates og vinkurvene fylles opp. Stemningen stiger etterhvert som vi beveger oss lenger innover i vinkjelleren.

Du tenker kanskje at det å ha fri tilgang for å smake på så mye og så mange ulike kvalitetsviner du vil må være veldig dyrt. Pris for en standard smaking koster 399 CZK, noe som tilsvarer i underkant av 150,- norske kroner, og denne varer i 1,5 timer. Slenger du på 40,- norske kroner til kan du legge på en time og foreta en såkalt utvidet smaking.

Under smakingen får du utdelt et vinglass som du bærer med deg rundt. Alle vinene er åpen og tilgjengelig og der er brød for å nøytralisere mellom hver vin og der er selvsagt vann tilgjengelig i kjelleren. Der er også flere skyllestasjoner som du kan rengjøre glasset ditt på underveis.

Vi startet på den første tønnen hvor vin nr. 1 til 5 blir presentert for smaking. Nummeret på vinene tilsvarer ikke none form for plassering eller rangering i konkurransen.

Du kan foreta både guidet smaking eller å bare gå rundt på egen hånd. Alle vinene står linet opp rundt om i kjelleren med beskrivelser av smaker, druetyper, vingården den er produsert på og mye annen nyttig informasjon. I tillegg til å smake på vinene kan du også kjøpe med deg en flaske eller to av din favoritt, så husk å ta med deg en kurv om du også vil sikre deg noen godbiter med hjem.

Vår sommelier forteller om vinene og området de produseres i etterhvert som vi smaker oss gjennom et knippe av utvalget i Valtice slottets kjeller.

Her kan du lese om vinen og samtidig ta med deg en flaske av din favoritt med tilbake til hotellet eller hjem til Norge.

Utstillingen er regnet for å være permanent men endres hvert år etter den årlige smakskåringen er foretatt. Således holder de stengt i Januar for å forberede den nye utstillingen basert på de nye listene. Ellers i året er kjelleren åpen for smaking alle dager unntatt mandag (søndager kun åpen i sommersesongen) Sjekk gjerne hjemmesidene for åpningstider.

Valtice slottet ligger lokalisert i Sør Moravia i byen Valtice som ligger helt sør i Tsjekkia i grenseområdet hvor Østerrike, Tsjekkia og Slovakia møtes. Byen ligger ca. 1 times kjøring fra Brno, som er den største byen i Sør Moravia, og kun en drøy times kjøring fra både Wien og Bratislava.

Turen til Sør Moravia var en del av kampanjen #MyCzechia, en markedskampanje produsert som et samarbeid mellom NordicTB og Czech Tourist Authority. Alle meninger er som alltid helt og holdent mine egne.

Siste innlegg

En dagstur til Mougins, Cote d’Azur

...
Les mer

Causeway Coast for Game of Thrones fans

...
Les mer

Kulturbærerne i de østerrikske alper

...
Les mer

I varmluftsballong over Serengeti

...
Les mer

Oppdag gjemte perler i Berlin

...
Les mer

På oppdagelsestur i Nord-Tyskland

...
Les mer

Her lages verdens beste ost!

...
Les mer

Slik gjør du høstferie hjemme til en suksess

...
Les mer

På fisketur med Osprey Tempest 30l

...
Les mer

Reiseguide: De beste tips til eksotiske Marrakech

...
Les mer

Hurtiglenker

Medlem av

This post is also available in: English