Er du klar for en biltur i høst?

av | Reisetips

Har du planer om en lengre biltur nå i høst? Da kan det være lurt å gå over bilen og sjekke at alt er på stell, særlig om du har tenkt deg på strekninger som kan vært utfordrende i forhold til vær og føre. Om du ikke hadde en service sjekk på bilen før sommeren kan det være en bra ting å gjøre før du legger ut på langtur. Få sjekket olje, bremser, vindusviskere og ikke minst dekkene! Her kommer noen gode råd som gjør bilen din og deg klar for en biltur i høst!

(foto: Delticom)

Annonsørinnhold

Vi har nå kommet godt inn i høstmånedene, noe som merkes både på kortere dager og kaldere vær. Det er snart på tide å finne frem varmere plagg og forberede seg på at høsten setter inn for fullt. Det er imidlertid ikke slik at man nødvendigvis trenger å sitte inne disse månedene, selv om kvikksølvet på gradestokken er på vei nedover. Nettopp på grunn av at veldig mange har avsluttet feriesesongen, har du nå alle muligheter til å få en flott bilferie uten maset og køene man gjerne opplever om sommeren. Før du legger ut på bilreise er det imidlertid viktig å kontrollere at dekkene er i orden. Hvis dekkene er for slitte er det helt nødvendig å bytte disse før avreise. Det er både raskt og enkelt å bestille dekk på nettet, slik at du snart er klar til å dra – lenge før vinteren setter inn for fullt.

Planlegge kjøreruten

Før du legger i vei på biltur i høstsesongen er det veldig lurt å planlegge reiseruten på forhånd. Ettersom det nærmer seg vinter kan det være slik at enkelte områder bør unngås, avhengig av hvilke dekk du har. Fjelloverganger krever gjerne vinterdekk allerede på slutten av sommeren, og jo nærmere vinteren vi kommer, jo mer risikabelt er det å legge høstturen via slike steder. Det samme gjelder hvis du har tenkt å sette snuten nordover. Jo lenger nord du kommer, jo kaldere er det gjerne, og visse hensyn må tas i forhold til dekkvalg. Ellers er det stort sett bare fantasien som setter grenser
– hvor har du lyst til å reise?

(Foto: Delticom)

Bytt dekk

Når reiseruten er fastlagt, er det på tide å sjekke at bilen er i orden. Noe av det viktigste, og enkleste å kontrollere, er dekkene. I sommersesongen (frem til 1. november) er det påkrevd å ha en mønsterdybde på minst 1,6 mm. Hvis dette kravet ikke er innfridd er det dermed helt nødvendig at du bytter dekk før du legger ut på tur. Heldigvis er det nå enklere enn noensinne å kjøpe dekk på nettet uten at det koster skjorta eller tar så altfor lang tid. Ved å angi hvilken biltype og -modell du har får du forslag om ulike dekk som kan brukes, og du kan enkelt velge det som passer best til din smak og lommebok. Med rask levering er du klar til å legge ut på høstveiene før du aner det.

God tur!

Annonsørinnhold

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)