Dyrk romantikken med et NCL cruise i 2016

av | Reisetips

Nyttår er ofte tiden da vi setter oss nye mål og nye lovnader for hva vi vil fokusere på for det kommende året. Noen lover å trene mer, andre å slutte å røyke mens andre igjen fokuserer på å bry seg mer om mennesker rundt seg. Fokuset på romantikken er ofte noe som forsvinner i en hektisk hverdag, så hvorfor ikke sette dette som et av dine nyttårsforsett for 2016?

Annonsørinnhold

Solnedgang på Santorini, et av de mest romantiske stedene i Middelhavet

Tenk deg å bare seile avsted med din kjære, nyte god mat, skåle med noe godt i glasset og bare slappe av, samtidig som du opplever nye, spennende steder hver dag. Dette er kjernen i en vellykket cruiseopplevelse, og med NCL finner du garantert det ultimate romantiske cruiset for å oppfylle ditt nyttårsforsett denne våren og sommeren.

Det virkelig deilige med et cruise er at selv om du reiser rundt og opplever nye havner og steder hver dag, trenger du kun å sjekke inn og pakke ut en gang. Når du først har funnet deg til rette på rommet kan du bare nyte livet og slappe av med din kjære, mellom de ulike utfluktene og aktivitetene dere vil oppleve sammen. NCL har mange ulike ruter, men min favoritt er dette seilaset som tar deg rundt omkring på de Greske øyer på et 7-dagers cruise.

Allerede før start settes standarden for en perfekt romantisk opplevelse. Skipet Norwegian Jade starter seilaset fra vakre Venezia i Italia, og hva er vel mer romantisk enn å vandre hånd i hånd gjennom trange gater, over utallige broer og langs de mange kanalene. En aldri så liten tur med Gondol er også et must når du besøker Venezia, og ihvertfall om du er i det romantiske hjørnet. Kun gondolierene kan fortelle om hvor mange frierier som har blitt gjennomført i deres gondoler.

Første stopp på cruiset er Korfu i Hellas. Selv om dette tradisjonelt sett oppfattes som et perfekt sted for ferierende familier finnes det også herlige plasser for å dele spennende opplevelser som par. Øyen har mye å by på av både strand-, vann, og kulturliv og gamle delen av Korfu by er også perfekt for romantiske vandringer i de trange gatene. Der er også en havnepromenade som er perfekt for en romantisk spasertur og her er både shoppingmuligheter og utallige cafeer for en forfriskning underveis.

Santorini. Bygningene klorer seg fast oppetter de bratte klippene. Cruiseskipene kan sees langt nedenfor.

Den neste greske øyen på ruten er Santorini. Santorini byr ikke bare på fantastiske solnedganger og spektakulær natur, men er også et yndet sted for å få romantikken til å blomstre. Fra hovedstaden Fira kan du nyte utsikten over hele kalderaen, eller kraterveggene som Santorini en gang var før det delvis kolapset. Hus og bygninger klamrer seg fast oppetter de bratte fjellsidene i Fira og du finner både koselige restauranter og kafeer mellom bratte trapper og snirklete gater. Der finnes både taubane og esler som tar deg fra lettbåt-havnen og opp til toppen av Fira, om du ikke foretrekker å mosjonere litt, og gå opp. Uansett anbefales det å kjøpe noe kaldt å drikke mens du nyter utsikten og ditt hjertes utkårede.

Etter Santorini går cruiset videre til Mykonos. Selv om Mykonos har rykte på seg for å være en party-øy finner du her også en mer sofistikert og luksuriøs side. Jetsettere og kjendiser besøker ofte øyen og prisnivået er derfor litt høyere enn de øvrige øyene. Men det betyr også at om du er villig til å betale for det kan du nyte dagen i luksuriøse omgivelser på en av den mange «private» delene av stranden med påfølgende Beach Club Party med høy boblefaktor på ettermiddagen. Mykonos er også den perfekte øyen for lesbiske og homofile par som ønsker å dyrke romantikken, da øyen har en meget liberal og åpen holdning.

Nyt en vakker solnedgang ombord på cruiseskipet eller i en av havnene

Siste havn i Hellas på cruiset er Katakalon, en liten havneby kun kort vei fra det antikke Olympia. Her er det med andre ord tid for kulturopplevelser om du ikke vil tilbringe dagen på en liten kafe eller på en av de små strendene like ved Katakalon. For vinelskere er det også mulig å ta en utflukt til en av vingårdene for en omvisning og litt vinsmaking.

Etter 7 herlige dager returnerer skipet til Venezia. Som du gjerne har oppfattet så byr ikke de greske øyene bare på romantikk, men også på masser av spennende opplevelser som vil skape magiske øyeblikk og er gode å se tilbake på når cruiset er ferdig og hverdagen igjen starter. La 2016 bli ditt romantiske år!

Følg Norske reiseblogger i sosiale medier:


Annonse

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)