8 gode grunner til å reise på ferie utenom høysesongen

av | Reisetips, Reisetrender

8 gode grunner til å reise på ferie utenom høysesongen

Er du en av de som alltid legger ferieturen til midt på sommeren selv om du egentlig har mulighet til å velge andre tidspunkt på året? Eller en av dem som velger bort enkelte feriemål fordi du ikke setter pris på hvordan det fremstår i de mest hektiske periodene? Her er mine 8 gode grunner til å reise på ferie utenom høysesongen.

1. Spar penger

Å velge å reise utenom høysesongen betyr at etterspørselen etter flybilletter og hotellrom er begrenset. Derfor ligger prisnivået i utgangspunktet noe lavere enn i tider på året hvor etterspørselen er stor. Har du mulighet til å reise utenfor høysesongen kan du dermed spare penger på å finne rimeligere flybilletter, rimeligere hotell og rimeligere pakkereiser. I noen tilfeller er det også rimeligere å spise på de lokale restaurantene så du kan potensielt spare store summer.

 

2. Unngå å møte naboen

Mange av de populære feriestedene og typiske charterstedene tiltrekker seg reisende fra samme land og lokalområde. Det å reise i høysesongen betyr dermed at man risikerer å treffe på naboen, arbeidskolleger og andre bekjente på ferie. Reiser du utenom høysesong kan du unngå å møte naboen på din greske drømmeøy.

3. Møt en annen type turister

Det er ikke bare naboen det kan være «ubehagelig» å være rundt når man ferierer. I høysesongen tiltrekkes gjerne mange mennesker av samme alder, livssituasjon eller interesser til samme sted til samme tid, og feriedestinasjonen preges av det. Typiske «partyplasser» kan ha en helt annen karakter med helt andre type turister til andre tider av året, så ikke avskriv en plass på grunnlag av en spesiell type turister i en begrenset del av året, men reis på et annet tidsrom og nyt stedet som du ønsker.

 

4. Bekjemp overturisme og utvid feriesesongen lokalt

Det å legge ferieturen utenom høysesongen betyr også at man er med på å spre trafikken til området over et lengre tidsrom, og dette kan bidra til at problemet med overturisme minskes noe. Flere populære feriedestinasjoner har besøkende turister kun i en veldig konsentrert og begrenset tidsperiode mens det resten av året er få eller ingen turister. Reiser man utenom høysesong kan man også bidra til å utvide feriesesongen og tilrettelegge for at små, lokale bedrifter har et inntekstgrunnlag flere måneder i året.

5. Kom tettere på lokal kultur og lokalbefolkningen

Når man reiser i høysesongen er det hektisk og travelt for de fleste som driver lokale bedrifter. I skuldersesong eller lavsesong kan du oppleve at de lokale har mer tid til å snakke med de besøkende og mange opplever økt servicegrad, økt kvalitet på maten og at de lokale er mer inkluderende. Du har også mulighet til å oppleve det «vanlige» dagliglivet på nært hold samt delta i lokale markeringer og festivaler for eksempel i forbindelse med innhøsting, produksjon av lokale produkter og ellers leve mer som en lokal.

6. Få rikere naturopplevelser

I høysesongen kan det være svært varmt og det å utforske naturen i området man besøker er ofte begrenset til de tidene på dagen som er svalest eller til mer kystnære opplevelser. Utenom høysesong er temperaturene ofte mer behagelige for både fjellturer og sykkelturer og man har mulighet til å utforske og oppdage andre sider av destinasjonen. Reiser man om våren er det også grønt og frodig og det popper opp fargerike og vakre blomster på steder som gjerne er helt brunsvidd og øde om sommeren. Det å observere det lokale fugle- og dyreliv eller fugletrekk er også en grunn til å reise utenom sommerens høysesong.

7. Opplev et mer behagelig klima

For mange oppleves høysommerens temperaturer som i overkant høy og noen sliter med å få sove om natten eller å oppholde seg utendørs midt på dagen. Utenom høysesongen er både dag- og nattetemperaturene mer behagelig og mange opplever at totalopplevelsen av ferieturen øker. Etter en lang og varm sommer mener mange at også badetemperaturene er mer behagelige utover høsten.

8. Forleng sesongen

Syns du sommeren i Norge er altfor kort? Tjuvstart sommeren eller forleng den utover høsten med å legge feriereisen utenom høysesongen. Det kan være utrolig deilig å nyte sol og sommervarme når du vet at regnet pisker ned hjemme eller å bryte opp en lang og mørk vinter med en reise til varmere strøk.

PS: Husk at høysesongen kan variere fra område til område så husk å sjekke når det er høysesong dit du skal slik at du ikke blir overrasket.

Takk til facebookgruppen «Hellasforum» for gode innspill, erfaring og tanker til artikkelen

Likte du denne artikkelen? Del gjerne på Pinterest så flere kan finne den!

Annonse

Relaterte innlegg

Reisetrender for 2021

Reisetrender for 2021

Bilferie og bobilferie er en av de sterke reisetrender for 2021. Foto Janicke Hansen / Let's get lostDet virker...

les mer
Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)