2016 har på alle måter vært et hektisk og spennende reiseår. Når jeg summerte opp i romjulen hadde det faktisk blitt 160 dager på reisefot fordelt over 18 utenlandsreiser og 17 reiser i Norge! Det har blitt mange flyreiser, togreiser, båtturer, buss-, bane- og bilturer, og ikke minst har jeg fått utforske ulike reisemål til fots og fra sykkelsetet. Bli med på en liten oppsummering over noen av de utenlandske høydepunktene fra reiseåret 2016!

Lago di Tenno like utenfor Riva del Garda i Italia

Januar begynte med en reise til Finland hvor jeg både deltok på Nordic Bloggers Experience (NBEFinland) og holdt foredrag på Matka Nordic Travel Fair. Oppholdet i Finland startet med en opplevelsesreise til Ruka – Kuusamo for mange artige utendørsaktiviteter i det kalde element. Les mer om Isklatring i Ruka her.

Isklatring i Ruka, Finland

Direkte fra Finland gikk turen videre til Estland med bl.a. et besøk i Tallinn. Byen var dekket av nysnø og det fikk frem mange flotte vinterpasteller på bygningene i gamlebyen. Se hvor vakkert det var i et vinterkledd Tallinn her.

Rådhusplassen i Tallinn

Februar var en hektisk måned for meg hjemme i Bergen, og det førte til en måned uten nevneverdig reiseaktivitet bortsett fra koselige hytteturer med familien. Da mars kom kjente jeg at det virkelig rykket i reisefoten, og måneden startet med en tur til Berlin for å delta på ITB Berlin, Europas aller største reiselivsmesse.

Nesten direkte fra Berlin gikk turen til USA og Los Angeles sammen med SAS for å markere åpningen av den nye flyruten mellom Stockholm og L.A. Se mer av denne turen i «Behind the scenes» innlegget som inneholder video fra alle dagene.

Venice Beach i Los Angeles

April kom med nok en tur til USA, men denne gang til New York. Jeg deltok på New York Travel Festival som foredragsholder og fikk noen herlige og avslappende dager til å utforske NYC helt på egen hånd. For første gang på reise til NYC valgte jeg å bo i Brooklyn. Les om ett av hotellene jeg bodde på her.

5th avenue i Brooklyn.

April bød på flere spennende reiser, og etter hjemkomsten og en liten påskeferie med familien bar det avgårde til Tyskland for å produsere interaktive videoer i forbindelse med Sykle til jobben-kampanjen. Her finner du ett av innleggene og videoene fra oppholdet.

Kühlungsborn med sine lange hvite sandstrender

Mai kom med sol, varme og en reise til Polen. Jeg utforsket Pomorskie-regionen og fikk blant annet badet i øl på et av hotellene vi besøkte. Les mer om å bade i øl her.

Vil du bade i øl?

I midten av mai ble det en kjapp tur til Brussel og måneden ble avsluttet med en reise til Stockholm for å holde foredrag på BBCon konferansen for digitale influencers.

Juni ble sparket igang med en spennende tur til Sri Lanka for å delta på TBC Asia konferansen som ble arrangert sammen med PTBA (Professional Travel Bloggers Association) Her fikk jeg besøke både hovedstaden Colombo, østsiden av Sri Lanka med besøk i surfeparadis og jungelsafari på programmet og en liten tur til Mosvold Villa like utenfor Galle på sørvestkysten av øyen. Les mer om min første jungelsafari til fots her.

Arugam Bay – et surfers paradis på østkysten av Sri Lanka

Måneden fortsatte med en rundreise i Slovenia, med roadtrip og besøk i både den alpine delen av Slovenia, kystlinjen med vakre små fiskerlandsbyer og den vitale hovedstaden Ljubljana. Vi besøkte også Velika Planina med sitt fantastiske eventyrlandskap, som du kan lese om her.

Velika Planina like utenfor Ljubljana i Slovenia

Med juli kom også ferietid og turen gikk også i år til Hellas og den vakreste øyen av alle, Antiparos. Det er her jeg lader opp alle batteriene og tilbringer late dager på stranden kombinert med utforsking av områdene på og rundt øyen. Les mer om min Greske drømmeøy her.

Min Greske drømmeøy, Antiparos!

Kun to uker etter hjemkomst fra Antiparos bar det igjen avgårde til Hellas, denne gangen til Peloponnese og Kardamili. Selv om vi har reist i årevis i Hellas var det masse nytt og spennende å oppdage også i denne delen av landet.

Stranden i Kardamili.

Høsten er alltid en hektisk tid for reisebloggere og september kom ikke som noe hvileskjær. Turen gikk først til Vietnam for å delta som foredragsholder på ITE HCMC Travel Expo i Ho Chi Minh City med påfølgende tur til Mekong Deltaen. En kjempeflott opplevelse som du kan lese mer om her.

Mekong deltaen i Vietnam

Vel hjemme var det bare til å forberede neste reise som gikk til Inverness i Skottland og deltakelse på STS Inverness arrangert av iambassador. Her var det dager fylt med faglig påfyll, nettverksbygging og erfaringsutveksling. Veldig nyttig og lærerikt!

Scottish Highland!

I oktober satte jeg kursen mot Italia og Garda Trentino. Her tilbrakte jeg spennende dager fylt med utendørs aktiviteter som klatring, turgåing, SUP padling, naturopplevelser og massevis av deilig italiensk mat. Les om Via Ferrata ruten Rio Sallagoni i dette innlegget.

Ponalestien like utenfor Riva del Garda i Italia

November startet med messedeltakelse på WTM London hvor masse nye og interessante kontakter ble etablert. Der ble også tid til å utforske deler av den britiske matkulturen, nærmere bestemt det å innta en klassisk Afternoon Tea.

Klassisk Afternoon Tea i London

Siste utenlandstur for 2016 ble foretatt helt i overgangen mellom november og desember og gikk til Tyskland for å besøke fire forskjellige julemarkeder i Niedersachsen. Snakk om å finne den virkelig gode og koselige julestemningen! Jeg kjenner ennå smaken av nylaget Glühwein og duften av brente mandler og bratwurst på grillen. Les om ett av de spennende julemarkedene her.

Tyske julemarkeder er superkoselige!

Desember er en tid hvor jeg alltid roer ned hjemme i Bergen og tilbringer adventstiden og julehøytiden sammen med familie og venner, og ikke minst planlegger nye reiser og eventyr for det kommende året. Neste tur går om en drøy uke til København og i midten av januar til Finland igjen for å holde foredrag under NBEFinland. Jeg ser frem til mange nye og opplevelsesrike stunder både på reise og i mer hjemlige omgivelser for året som kommer.

Oppsummert for 2016 hadde jeg:

  • 89 flyreiser
  • 160 dager på reisefot 
  • 14 besøkte land
  • 18 utenlandsreiser
  • 17 innenlandsreiser
  • …og jeg sov på hele 64 ulike hoteller!

Takk for at dere har fulgt meg på mine reiser i 2016 og heng med for ny reiseinspirasjon i året som kommer.

Ha et fantastisk godt nytt år!