Stegastein – utkikkspunkt med fantastisk fjordutsikt

av | Adventure, Naturopplevelser

Stegastein – utkikkspunkt med fantastisk fjordutsikt

Norge er velkjent for sine fjorder, høye fjell og ville natur og der finnes massevis av fantastiske utsiktspunkt i vårt nydelige landskap. Beklageligvis så befinner mange av de virkelig flotte utsiktspunktene i forholdsvis utilgjengelig terreng og kan være  vanskelig eller tidkrevende å ta seg frem til. Stegastein utsiktspunkt i Aurland er helt annerledes. I tillegg til at det er enkelt å komme seg til med både bil og buss får du utsikt direkte ned mot en av de mest spektakulære fjordene i Norge, Aurlandsfjorden. 

Et utsiktspunkt laget i tre, stål, betong og glass

Stegastein utsiktspunkt overfor Aurland er konstruert ved hjelp av tre, stål, betong og glass, og har en 3,5 meter bred og 31 meter lang gangbro som strekker seg ut fra, og klamrer seg fast på kanten av fjellet 650 meter over Aurlandsfjorden. Konstruksjonen Stegastein ble åpnet i 2006 og er en av attraksjonene langs satsningen Nasjonale Turistveger rute over Aurlandsfjellet som går mellom Aurlandsvangen og Lærdalsøyri. Veien var opprinnelig en anleggsvei som ble åpnet i 1967 og går idag også under navnet «Snøvegen». Selve ruten over Aurlansfjellet er vinterstengt men veien opp til Stegastein er åpen og brøytet også vinterstid, så her er tilgang hele året.

Du kan kjøre egen bil eller hive deg på en organisert busstur fra Flåm eller Aurland for å komme til Stegastein for å komme deg opp til utsiktspunktet på toppen av fjellet. Den svingete veien oppover fjellsiden fra Aurland gir deg i tillegg masse fotomuligheter, en spennende biltur og fantastisk utsyn over fjorden.

Stegastein sett fra Aurland. Utsiktspunktet strekker seg mange meter ut fra fjellsiden. 

I nærkontakt med naturen

Stegastein er konstruert på en måte som skal få de besøkende til å få en følelse av å sveve over Aurlandsfjorden. I front av gangbroen er det satt opp en glassfront slik at du har panoramautsikt over Aurlandsfjorden og samtidig setter deg i direkte kontakt med den ville naturen mens du titter ned på tretoppene, den bratte fjellsiden og fjorden 650 meter under deg. Et mer fantastisk utsyn skal du lete lenge etter!

Du kan ikke klage på utsikten ihvertfall! Aurlandsfjorden slynger seg vakkert under deg fra Stegastein

Prisvinnende toalett ved Stegastein

Området ved stegastein har en stor parkeringsplass for biler og buss samt et toalett som i 2015 ble kåret til det beste designet toalett av DesignCurial. Toalettene har store vinduer rettet direkte mot fjorden så du kan tilogmed nyte fjordlandskapet i litt mer private stunder! (slapp av, ingen kan se deg fra utsiden) Legg merke til at toalettene kan være stengt i vinterhalvåret.

 

Utsikt fra Stegastein mot Aurland og fjorden. Det tar rundt 10-12 minutter å kjøre opp til toppen litt avhengig av hvor mye trafikk det er på veiene og hvilken årstid du besøker utsiktspunktet på.

Aurlandsfjorden er vakker også fra bygden Aurland, så stopp gjerne innom der og ta deg en spasertur langs sjøen for å forevige øyeblikket

Er du på jakt etter flere lett tilgjengelige utsiktspunkter på Vestlandet?
Sjekk ut denne artikkelen om Utsikten – et fantastisk utkikkspunkt på Gaularfjellet

Likte du denne artikkelen? Del gjerne på Pinterest så flere kan finne den!

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)