Drømmen som ble virkelighet på en strandtomt i Sri Lanka

av | Adventure

Det som startet som en drøm om å ha en liten villa på en strand har foreløpig resultert i drift av to hoteller, et hostell, et barnehjem, en yrkesskole og mye lokalt engasjement. Kurt Mosvold fra Kristiansand realiserte sin drøm og fikk mye, mye mer på kjøpet. Les den inspirerende historien om villadrømmen som ble til hotellvirkelighet på en strandtomt i Sri Lanka.
Ahangama Bay med stranden som ligger like nedenfor Mosvold Villa

Kurt Mosvold ønsket seg en liten villa på en strand ett eller annet sted i verden. Etter å ha sett på over 50 ulike mulige lokasjoner kom han i 2004 over tomten som Mosvold Villa i dag er bygget på og falt pladask for den umiddelbart. Tomten ligger i Ahangama Bay ca 15 km utenfor Galle på sørvest kysten av Sri Lanka.
Kurt Mosvold trives godt på stranden i Sri Lanka (foto: Privat/MosvoldVilla)
Nå er det slik med drømmer at de ikke alltid blir slik man hadde sett for seg. Omstendighetene ville det slik at istedenfor bygging av en liten villa dreide planleggingen av prosjektet seg over på å bygge noe større, som et hotell, og slik ble villadrømmen gjort om til en hotelldrøm istedenfor.
Det er ikke helt tilfeldig at det ble Sri Lanka Kurt investerte og engasjerte seg i. Etter å ha hatt kontakt med Strømmestiftelsen fikk han tips om at der var behov for å få bygget et barnehjem på øyen, og i samarbeid ble barnehjemmet prosjektert og bygget, og det stod ferdig til åpning i 2006. Det var under denne prosessen at muligheten for strandtomt og villabygging på Sri Lanka åpnet seg.
Kurt besøker Sri Lanka jevnlig (Foto: Privat/Mosvold Villa)
Etter å ha tilbrakt masse tid på Sri Lanka satte Kurt fokus på de store behovene for lokale arbeidsplasser og ikke minst utdanning. Kurt valgte derfor å engasjere seg videre både i forretningsdrift, opprettelse og drift av en skole med yrkesrettet utdanning, drift av barnehjemmet og bygging og drift av hoteller og andre turistrelaterte prosjekter. Byggingen og driften av Mosvold Villa og de andre prosjektene han har gående bidrar på den måten både til å bedre vilkårene for barn, heve utdanningsnivået, skape arbeidsplasser lokalt og til å tiltrekke seg turister og besøkende til lokalsamfunnet, som igjen øker handel og omsetning i området. Dermed har hans engasjement på Sri Lanka blitt en skikkelig vinn-vinn situasjon for alle parter.
Det å drive forretning i utlandet krever både kapital, tid, engasjement og nettverk. Kurt har ansatte lokalt som tar seg av den daglige driften av hotellene og de øvrige investeringsobjektene, og han reiser jevnlig til Sri Lanka for å besøke prosjektene og sikre god drift samt vurdere nye investeringer. Han har også fått med seg investorer som Harald Rønneberg og Thomas Numme fra Senkveld på TV2 som bidrar både med kapital og et bredt nettverk.
Kurt og hans to medinvestorer Thomas Numme t.v. og Harald Rønneberg t.h. (Foto: Privat/Mosvold Villa)
Da jeg besøkte Sri Lanka tidligere i år var jeg så heldig å bli invitert til Mosvold Villa for å treffe Kurt og få høre mer om hans forretninger og tanker rundt utvikling og engasjement for lokalsamfunnet. Etter en lang og slitsom togtur fra hovedstaden Colombo til Galle og en enda mer slitsom Tuk Tuk opplevelse fra Galle til Ahangama Bay ble jeg tatt hjertelig imot på Mosvold Villa.
Jeg ble innkvartert på det aller flotteste rommet, brudesuiten, og fikk virkelig føle på den luksusopplevelsen et opphold i villaen gir deg som gjest. Rommet hadde en stor dobbeltseng, en daybed og et stilfullt bad med alt man trengte av komfort og utstyr. Rommet kom også med en egen terrasse med privat Jacuzzi og store panoramavinduer sørget for en helt utrolig rå utsikt ut mot bassengområdet, stranden og havet utenfor.
Sengen i brudesuiten er noe helt for seg selv!
En daybed med masse puter er ypperlig for å slappe av i eller lese en bok

 

Utsikt fra rommet mot bassengområdet og havet

 

Hyggelig med en liten privat terrasse og Jacuzzi
.
Mosvold Villa består i dag av tre bygg og har 12 dobbeltrom. Selve hotellbygningen er inspirert av Nederlandsk kolonistil og har store og luftige rom og arealer. Fellesområdene er innredet med behagelige sittemøbler, kunst og en stilig karpedam ved inngangspartiet. Hotellområdet ligger privat og lukket til og har en stilfull hage med palmetrær, gressplen og et flott basseng med utsikt mot sjøen. Her er tilrettelagt for avslapping og der er både hengekøyer mellom palmene og komfortable møbler tilgjengelig for å slappe av i hagen. Kjøkkenet i tilknytning til hotellet tilbereder og serverer både frokost, lunsjretter og middag på området, så om du bare vil ta det helt med ro på en plass har du alle muligheter til det på Mosvold Villa.
Slapp av mellom palmene i en herlig hegekøye
Alle gjesterommene holder høy standard og komfort. Filosofien med at dette skal være et sted man har det komfortabelt, kan slappe av og samle krefter viser seg i alle ledd. De fleste rommene har plass til en ekstra seng og noen rom har dør direkte mellom slik at to rom vegg i vegg enkelt kan fungere som et familierom. De fleste gjesterommene er lokalisert på bakkeplan og har direkte utgang til hagen og der er liten privat sitteplass utenfor som flittig benyttes både på dagtid og kveldstid.
Eller ta en dukkert i det flotte bassenget
Hotellet har i 2016 vært i drift i 4 år, de 3 første var driften satt ut til en lokal hotellkjede mens siste året har de drevet det selv med egne, lokale ansatte. En opprinnelig naboeiendom er allerede en del av hotellkomplekset og Kurt ser også på mulighet for å kjøpe flere tilstøtende bygninger for å utvide kapasiteten.
Fra bassengkanten kan du nyte utsikten mot stranden og havet
Kurts forretningsfilosofi på Sri Lanka er at den beste form for bistand er å skape forretning lokalt. Han engasjerer seg derfor mye i lokalsamfunnet og er opptatt av at de ansatte skal ha det godt. I tilknytning til Mosvold Villa ble der derfor bygget et eget hus for de ansatte.
Det er ikke bare hotellfasiliteter i luksusklassen Kurt Mosvold kan by på på Sri Lanka. I tillegg til Mosvold Villa og Amba Ayurveda Boutique Hotel, som jeg dessverre ikke fikk tid til å besøke, er han medeier også i et nyåpnet luksus hostell kalt We Escape. We Escape ligger i Weligama som er noen få kilometer lenger sørover langs kysten i forhold til Mosvold Villa.
Hostellet ble åpnet i juni i år og er et luksus hostell bygget i en over 100 år gammel herregård. Hostellet kan tilby både private dobbeltrom, store familierom og flere sovesaler med 8 eller 6 sengeplasser. De private rommene er stilfullt innredet og har private bad mens alle sovesalene har støpte romslige sovenisjer med komfortable madrasser. Der er to dusjer, to toalett og to vasker i tilknytning til hver av sovesalene. Hver seng kommer med låsbart skap for personlige eiendeler, og tenker du deg på tur med en vennegjeng er det mulighet for å leie hele sovesalen.
En av sovesalene på We Escape Hostel
Rommene og komfortnivået på We Escape holder svært høy standard, men personlig syns jeg det mest fantastiske med hostellet var de herlige fellesområdene. En stor gårdsplass er skapt om til det perfekte arealet for å slappe av, møte nye mennesker, spise et måltid eller ta et bad i bassenget. Der er også lagt opp til daglige aktiviteter som åpen mikrofon, quiz kvelder, karaoke, pool party i tillegg til flere ulike tilbud om utflukter og aktiviteter utenfor hostellets vegger. Bygningen ligger rundt 200 meter fra stranden og der er også planer om å åpne en egen beachrestaurant på en tomt hostellet disponerer der.
Herlig bassengområde

 

En stor gårdsplass med skyggefulle sittearealer og stor plass til sosiale aktiviteter
We Escape har et stort og moderne kjøkken og planen er å drive bakeri og kjøkkendrift for å kunne forsyne lokalområdet med ferske bakervarer og andre retter. Der er også en egen kjøkkenhage hvor de dyrker urter og noen grønnsaker til eget bruk. Resultatet og tanken med We Escape kretser dermed ikke bare rundt det å drive et hostell, men også om å skape lokale arbeidsplasser og dekke eksisterende behov blant lokalbefolkningen i tillegg til den stadig økende turismen.
For å komme deg til Mosvold Villa, We Escape eller Amba Ayurveda Boutique Hotel kan du gjøre som meg, ta lokaltoget fra Colombo til Galle og deretter taxi eller Tuk Tuk videre. Du kan også komme deg til Galle med ekspress- eller lokalbuss. Vil du imidlertid ha en litt mer komfortabel og sømløs reiseooplevelse fra flyplassen eller Colombo er der også mulighet for å leie en sjåfør med bil og bli fraktet direkte fra dør til dør. Det er super enkelt og koster ikke skjorten. Spør gjerne om anbefalinger eller hjelp til å bestille dette når du booker ditt opphold på www.mosvoldhotels.com

Annonse

Relaterte innlegg

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Skribent og fotograf

Janicke Hansen er skaperen av adventure reisebloggen "Let's get lost" og startet bloggen i 2011 (opprinnelig "Norske reiseblogger") Hun driver idag sitt eget konsulentfirma med fokus på destinasjonsmarkedsføring, digital historiefortelling og innholdsproduksjon, og samarbeider med mange internasjonale og norske destinasjoner og reiserelaterte merkevarer. Janicke er internasjonal foredragsholder og reiser verden rundt for å dele sin erfaring. Hun startet, og driver, det Nordiske influenserbyrå og nettverket NordicTB.com sammen med en god kollega i Sverige, og er partner i Nettferd.no. Janicke var tidligere President i det internasjonale reisebloggernettverket "Professional Travel Bloggers Association" (PTBA)